Paniekstoornis en fibromyalgie

Wanneer we praten over fibromyalgie, richten we ons meestal op lichamelijke symptomen. En dat is logisch, de lichamelijke symptomen zijn zo ernstig dat ze je leven volledig kunnen veranderen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat we ons elke keer als we over medische aandoeningen praten, concentreren op de voor de hand liggende dingen. Welke symptomen veroorzaakt het? Is er een manier om ze te behandelen? Wat moet ik weten om   dit op te   lossen ?

Natuurlijk, als het gaat om fibromyalgie, negeert die benadering een van de moeilijkste delen van het leven met de aandoening: De mentale toestand waarin je met fibromyalgie wordt behandeld, is niet alleen fysiek verwoestend, het kan ook een enorme emotionele tol eisen bij mensen die er ook last van hebben.

Het aantal slachtoffers is zelfs zo groot dat mensen met fibromyalgie vaak symptomen van een paniekstoornis hebben. Paniekstoornis is een mentale gezondheidstoestand die leidt tot chronische angst en ernstige paniekaanvallen. En als u het niet weet, kunnen die symptomen moeilijk te herkennen zijn. Dus, wat is paniekstoornis? Hoe is het gerelateerd aan fibromyalgie? En wat kan worden gedaan om dat te helpen regelen?

paniekstoornis

Paniekstoornis

Heb je ooit een intense golf van angst gekregen? Heb je ooit een plotseling zweten van je handen meegemaakt, een verdoofd gevoel op je borst en het gevoel dat er iets heel ergs gaat gebeuren? Als dat zo is, hebt u mogelijk een paniekaanval gehad.

Loading...

Paniekaanvallen zijn in principe wat je naam doet vermoeden. Het zijn intense periodes van paniek die plotseling verschijnen en aanleiding geven tot onbeheersbare angst. Ze geven ook aanleiding tot lichamelijke symptomen zoals zweethanden, een pulserende hartslag en duizeligheid. Veel mensen hebben er van tijd tot tijd last van, maar als je ze regelmatig tegenkomt, is de kans groot dat je een paniekstoornis hebt, die terugkerende en frequente paniekaanvallen veroorzaakt.

We weten niet wat de oorzaak is van een paniekstoornis, maar er zijn dingen die de dingen absoluut lijken te verergeren, zoals roken, drugsgebruik en chronische stress. En sommige onderzoekers hebben gesuggereerd dat de oorzaak onze “vecht- of vluchtreactie” zou kunnen zijn. Kortom, als je in gevaar bent, pompt je lichaam adrenaline en bereidt het zich voor op vechten of rennen. Maar wanneer je een paniekaanval krijgt, activeert je lichaam dit antwoord zonder echte reden en vecht met de effecten.

Een van de ergste dingen over paniekaanvallen is dat veel angst eigenlijk afkomstig is van de aanvallen zelf. Een paniekaanval is een intens beangstigende ervaring. En de fysieke symptomen kunnen vergelijkbaar zijn met een hartaanval of een andere levensbedreigende aandoening. Daarom kun je zelfs het gevoel hebben dat je midden in een aanval zou sterven.

Daarom is het gemakkelijk om te zien hoe deze aanvallen een soort feedbacklus vormen. Je hebt een aanval omdat je angst hebt, en je maakt je zorgen dat je een nieuwe aanval zult meemaken, waardoor de angst toeneemt en je meer kans maakt op een andere aanval.

En als je fibromyalgie hebt, een aandoening die van nature leidt tot angst en stress, kan het nog erger zijn.

Paniekstoornis en fibromyalgie

Vanzelfsprekend leidt fibromyalgie tot veel stress. Er zijn medische rekeningen waar u zich zorgen over moet maken en verplichtingen die u moet vinden om tevreden te stellen. En ondanks alles, je worstelt met een constante, vreselijke pijn. Het is dus logisch dat mensen met fibromyalgie vaak psychische problemen hebben, zoals angst en depressie.

Maar deze kwesties maken het ook waarschijnlijker dat je last hebt van paniekaanvallen. De chronische stress van de conditie die altijd de mentale voorsprong laat, en voor sommige mensen is alles wat je nodig hebt een kleine trigger om een ​​aanval te activeren.

Stress is iets dat iedereen bezet, maar in werkelijkheid kan chronische stress zeer gevaarlijk zijn. Het kan tot een breed scala aan gezondheidsproblemen leiden. En het kan zelfs uw levensverwachting verminderen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de toevoeging van paniekstoornis met fibromyalgie stress nog erger kan maken.

Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de aandoening te behandelen.

Beheersing van de toestand

Er zijn enkele antidepressiva die artsen gebruiken om paniekstoornis te behandelen. Deze medicijnen werken door het niveau van serotonine in de hersenen in balans te brengen. Serotonine is een neurotransmitter en speelt een belangrijke rol in de regulatie van onze stemming. Wanneer de serotoninespiegel laag is, hebt u meer kans op depressie en angst.

Daarnaast kunnen artsen iets voorschrijven dat bètablokkers wordt genoemd. Deze medicijnen voorkomen dat adrenaline de receptoren in de hersenen bereikt en zijn goed voor het snel stoppen van een paniekaanval als je voelt dat je er een hebt die opkomt.

Echter, de medicatie is eigenlijk maar de helft van de behandeling voor paniekstoornis. Het is belangrijk om bezoeken met een therapeut te combineren. Een goede therapeut kan je helpen manieren te vinden om met angst om te gaan en door de problemen in je leven te werken die je benadrukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *