Hoe vog raak pasiënte met fibromialgie

Fibromialgie is hoofsaaklik bekend vir die pyn, moegheid en ongemak wat dit aan iemand veroorsaak, en verskeie faktore kan die risiko verhoog om die pyn te verhoog of te verhoog. Baie pasiënte het gerapporteer om aan verskillende soorte weerstoestande blootgestel te word, wat hulle meer pyn laat voel het.

Byvoorbeeld, om buite op ‘n sonnige dag te wees, of as dit reën, of as die dag te koud is, kan dit ‘n persoon met fibromialgie beïnvloed. Enige moontlike verandering kan ‘n effek hê; selfs in ‘n bank of winkel met te lae lugversorging kan ‘n pasiënt met fibromialgie baie sleg voel. Wetenskaplik wys dit hierdie klimaat; Druk, hoogte, humiditeit en swaartekrag kan veranderinge in spiere en weefsels veroorsaak, wat verskillende reaksies tussen hitte en koue veroorsaak.

 

Gerapporteerde probleme sê dat die beheer van die situasie die sleutel is om nie tyd toe te laat om ‘n pasiënt te beïnvloed nie. Dit is beter om te sê dat dit in ‘n meer neutrale of koeler klimaat is, die beste manier om ‘n toename in pyn te vermy. Baie mense het gesê dat hulle weens die weer ‘n verandering van plek moet maak, omdat uiterste weerstoestande dit moeilik maak om fibromialgie te bestuur. Byvoorbeeld, dit is moeilik om vir sommige pasiënte te beweeg omdat hulle koue klimate meer as warm omgewings geniet.

Hulle kan nie die pyn verduur nie, dus is daar geen ander keuse nie. Die teenstrydige deel is dat sommige studies verband hou tussen fibromialgie en klimaat, maar die kommerwekkende deel is dat mense voel, maar verdere ondersoek toon dat klimaat een van die toestande kan wees wat pyn verhoog en Ander simptome soos vermoeidheidspierpyne, slegte slaap en hoofpyn. Dit is wat verskillende weersomstandighede aan die liggaam doen.

Effekte van vog op fibromialgie

Vog is die teenwoordigheid van waterdamp in die lug. Daarom maak dit baie sin wanneer hulle sê dat dit mense met fibromialgie affekteer omdat vog die liggaam laat afkoel en die omgewing swaarder maak. Wanneer dit laag is, meld pasiënte dat hulle meer hoofpyn, styfheid, algemene pyn en uitbrake ly.

Mense met fibromialgie voel gestoor as gevolg van verskeie natuurlike faktore. Sommige van die faktore kan ‘n ontwrigting van die weer wees. Beide koue en oormatige hitte kan die simptome van pyn in fibromialgie aktiveer of verhoog. Die verandering in lugdruk kan beskou word as een van die redes waarom mense veranderinge in pynsimptome ervaar. Dit is nie noodwendig die geval dat slegs mense met fibromialgie probleme sal hê as die humiditeit hoog in die atmosfeer is nie.

Daar is ook mense met ander probleme soos asma, allergieë en ander asemhalingsprobleme wat vind dat humiditeit moeilik is om te bestuur. Wanneer die absolute humiditeit van die lug laag is, sien mense met fibromialgie sommige probleme soos hoofpyn, moegheid, algemene pyn in liggaamsdele, styfheid, ens. In seldsame gevalle word asemhalingsprobleme ook waargeneem.

Hoe om die negatiewe gevolge van die veranderende seisoene te verminder

Die voor die hand liggende aanbod is om ‘n plek te vind waar die klimaat deur die jaar gematig is en verander. Of miskien breek die jaar, woon in ‘n plek vir lente en somer, en woon elders vir die herfs en winter. Dit is egter nie vir baie van ons ‘n praktiese oplossing nie.

Dus, ons sien dat enigiets wat veroorsaak dat die liggaam verander vir eksterne en uiterste toestande, is diegene wat die meeste probleme vir mense met fibromialgie veroorsaak. Die beste opsies is om altyd in ‘n baie warm en gemaklike omgewing te wees waar jy verskillende situasies voortdurend kan beheer. Hidrasie is ‘n belangrike gewoonte vir almal. Drink baie water en die hoeveelheid hang af van waar jy woon, as jy in warmer areas woon, sal jy meer water nodig hê.

Doen dit al die tyd en maak nie saak of jy nie dors is nie, doen dit in elk geval. Moenie genoeg alkohol drink nie, vermy koue drankies en dié wat baie suiker bevat. U moet water drink voor, gedurende en na elke intensiewe aktiwiteit wat u doen en ons oefen ook.

Hou altyd ‘n bottel water aan jou kant. Dra gemaklike en vars klere. Neem ‘n paar koel storte gedurende die dag. As jy ‘n lugversorger kan bekostig, moet asseblief nie huiwer om dit te koop nie.

Gaan swem, en as jy pyn voel, is dit ‘n goeie idee om klere te dra afhangende van die weer. As jy in ‘n warm klimaat is, probeer om ligte klere en helder kleure te dra, almal met ‘n ligte en vars materiaal. Probeer om broek en hemde te dra. As jy in ‘n koue omgewing is, dra baadjies, langbroeke en handskoene, indien nodig, en dra iets op jou kop. Neem lang wandel om vars lug in te asem, en dit is ‘n goeie idee om gedurende die nag te loop.

Gee aandag aan waar jy is en vermy risiko’s. Dit is baie belangrik om aandag te gee aan wat jou raak, waar jy woon, in jou huis en in jou stad, rondom jou. Soek plekke waar jy dink jy kan ‘n beter lewe en ‘n beter verhouding met fibromialgie hê. Voorkoming is altyd ‘n goeie sleutel om te veg. Die gevolge van klimaatsverandering is nie ten volle geïdentifiseer nie.

Navorsers werk voortdurend aan hierdie onderwerp om die presiese rede en maniere om probleme te hanteer, te identifiseer. Dit is heeltemal afhanklik van ‘n persoon, aangesien  mense  met die koue probleme  vind dat die hitte  gemaklike mense is, wat  hitteprobleme het, is koud om gemaklik te  voel Voorkeure verander van een persoon na ‘n ander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *