Fibromyalgie: een dood op een laag vuur

Hoewel instellingen de andere kant op blijven kijken, is fibromyalgie een realiteit die blijft groeien, die sociale klassen, cultureel niveau, leeftijd of hoofdpunt niet begrijpt. Het kan in de kinderjaren beginnen en erger worden door de jaren heen, met het verschijnen van nieuwe symptomen.

Verre van psychologisch te zijn, zoals velen ons hebben willen laten geloven, suggereert het nieuwste onderzoek wereldwijd dat het een neuro-immuunziekte is en daarom alle systemen van het lichaam compromitteert en mogelijk meer dan dertig verschillende symptomen vertoont. De meest invaliderende zijn pijn en chronische vermoeidheid.

  • Identificeer moleculen voor de ontwikkeling van antihypertensiva

“Fibromyalgie is een chronische en invaliderende ziekte van onbekende oorzaak en zonder effectieve behandeling.”

Al vele jaren is deze definitie vermeden en wordt de voorkeur aan de patiënt leugenaar, zeurderig, neurotisch, depressieve, oplichter, victimista … beschuldigen zodanig dat het grootste deel van de samenleving heeft geloofd dat fibromyalgie is synoniem met cuentista en al forums bespreken minachtende en verdachte vorm van deze patiënten, het blootstellen van die voor een andere “populaire trial” met de uitspraak: “levenslange gevangenisstraf”, veroordeeld te verbergen binnen, niet vast, niet lachen … want als ze opnieuw beoordeeld worden “Het zal niet zo slecht zijn als hij dit gaat geregeld”, “Kijk hoe hij lacht, niet zo veel pijn …”

Naast het feit dat ze ziek zijn, stelt de maatschappij hun recht om te leven en gelukkig te zijn ter discussie. Mensen met lichamelijke problemen die sportief of persoonlijk succes behalen zijn voorbeelden die volgen en tot bewondering leiden, en niemand twijfelt aan hun handicap, deze bewondering en empathie komt voor bij alle ziekten, behalve bij fibromyalgie.

Loading...

De patiënt van fibromyalgie die ondanks de ziekte erin slaagt gelukkig te zijn en erin slaagt te slagen, ondanks de zeer grote moeilijkheden, wordt niet gewaardeerd om zijn kracht en verlangen om uit te blinken, noch is het een voorbeeld van het leven, het is gewoon een reden om betwijfelen zijn diagnose en daarmee de professionaliteit van de arts die hem heeft gegeven.

  • Een geval van KPC-bacteriën wordt gedetecteerd in een Uruguayaans ziekenhuis

Het feit dat de realiteit van deze harde ziekte al zo lang wordt geweigerd, heeft onherstelbare fysieke en morele schade aan veel getroffen mensen veroorzaakt.

behandeling

Op gezondheidsniveau is polyfarmacie misbruikt en zijn drugsverslaafden gecreëerd en het feit dat hun omgeving en de samenleving geloven dat “ze niets hebben” heeft geleid tot breuken in het gezin, pesterijen, ontslagen van werknemers en ongunstige straffen. van arbeidsongeschiktheid. Wanneer, voor al deze bijkomende schade, de patiënt wordt ondergedompeld in een depressie, wordt degene die geobsedeerd blijft in het ontkennen van het bewijs bevestigd in dat “zijn probleem psychologisch is”.

Jaren geleden konden we deze “ongepaste behandeling” rechtvaardigen vanwege de onwetendheid van de oorsprong van de pathologie, maar na dertig jaar werkt dit niet meer. Hoewel we nog steeds niet weten wat de oorsprong is, hoewel er nog geen meetbare marker is, is het tijd om verantwoordelijkheid te nemen en ernaar te zoeken.

Omdat fibromyalgie is uitgegroeid van een gezondheidsprobleem tot een sociaal probleem. Het treft 5,4% van de bevolking, 92,7% zijn vrouwen die het risico lopen op sociale uitsluiting.

  • Malaria-zaken nemen in Nicaragua toe met 73 procent

“Fibromyalgie is een chronische en invaliderende ziekte van onbekende oorzaak en zonder effectieve behandeling.” Dit is een botte en gemakkelijk te begrijpen uitdrukking, het is tijd om het te accepteren, verantwoordelijkheid te nemen en dienovereenkomstig te handelen, bijvoorbeeld door te investeren in onderzoek en middelen voor de juiste behandeling van de ziekte.

Fibromyalgie is niet alleen pijn, zoals sommigen beweren, alsof dat niet veel was. Het beïnvloedt het hele organisme, dus de patiënt dwaalt jarenlang van specialiteit naar medische specialiteit, totdat uiteindelijk een diagnose wordt gesteld die niet veel helpt omdat de voorgeschreven medicatie de pijn niet doet verdwijnen.

Het resultaat is een buitengewone uitgave van het gezondheidssysteem en verloren tijd voor de patiënt, wat de symptomen van polyfarmacie en frustratie nog meer ten goede komt. Frustratie wordt ook gedeeld door artsen die de patiënt willen helpen, maar zich machteloos voelen door gebrek aan tijd in consultaties en middelen om hen te dienen op een multidisciplinaire manier zoals ze verdienen.

De oplossing is om de politieke wil te hebben om te investeren in onderzoek en training van deskundige artsen die deze eenheden leiden. Deze vorm van zorg zou goedkoper zijn voor het systeem en zou de levenskwaliteit van de patiënt en daarmee de familie- en werkomgeving verbeteren. Misschien is een van de redenen waarom het niet wordt onderzocht, omdat “fibromyalgie niet sterft …”

Met fibromyalgie leef je niet, je overleeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *