Die geheim van fibromialgie is uiteindelik opgelos! Deel asseblief hierdie inligting met almal wat jy ken!

Vir baie jare het fibromialgie pasiënte onverklaarbare pyn gely, wat baie dokters geglo het, was bloot sielkundige of “in hul koppe” en die geheim van fibromialgie het opgelos.

Nou word die slagoffers van fibromialgie gevalideerd. Die navorsers het die belangrikste bron van pyn in hierdie pasiënte geïsoleer in die onwaarskynlike plekke – oortollige bloedvate in die hand.
Hierdie oortollige bloedvate is ‘n spesiale tipe senuweevesels genoem arteriole-plek (AV) shunts. Die navorsers wat in die pynmedisynejoernaal gepubliseer is, het die vel ondersoek aan die hand van ‘n pasiënt wat ‘n gebrek aan sensoriese senuweevesels gehad het, wat ‘n verminderde reaksie op pyn veroorsaak. Toe het hulle die velmonsters van die hande van ander fibromialgie pasiënte ondersoek en ‘n oormatige hoeveelheid av shunts gevind.

Tot dusver is AV shuntvesels slegs beskou as verantwoordelik vir die regulering van bloedvloei. Nou is dit ontdek dat daar ‘n direkte spoor tussen hierdie senuwees en pyn in die hele liggaam is, wat baie pasiënte aan fibromialgie ly, so nou kan ons die geheim van fibromialgie opgelos oplos.

Sê dr. Frank L. Rice, neurowetenskaplike,

Loading...

 

Ons het reeds gedink dat hierdie senuwee eindes slegs betrokke was by die regulering van bloedvloei op ‘n onderbewuste vlak, maar hier sien ons bewyse dat die beëindiging van bloedvate ook kan bydra tot ons bewuste gevoel van aanraking … en ook pyn. Hierdie swak bestuurde bloedsirkulasie kan die bron wees van spierpyne en opgewondenheid en die gevoel van moegheid wat veronderstel is om melksuuropbou en lae vlakke van fibromialgie inflammasie [in] pasiënte te veroorsaak. Dit kan op sy beurt bydra tot hiperaktiwiteit in die brein.

Hierdie ontdekking kan lei tot toekomstige effektiewe behandelings vir die siekte, aangesien huidige behandelings soos narkotiese pynmedikasie, anti-epileptiese middels en antidepressante versuim het om verligting aan miljoene pasiënte te bring.

Daarbenewens kan hierdie deurbraak lei tot die oplossing van ander langdurige kwessies rondom hierdie geheimsinnige siekte, soos die uitwissing van moegheid, uiterste pyn in die hande en ander spesifieke punte in die liggaam, asook waarom die koue weer die simptome vererger .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *