Leven met hyperalgesie – een pijnlijke toestand van fibromyalgie

Het is heel gewoon geworden om de term fibromyalgie te horen. Mensen uit verschillende delen van de wereld voelen een vreemde pijn in hun lichaam en als ze voor de diagnose gaan, is het moeilijk om de echte oorzaak van de pijn te vinden.

Voor sommige patiënten veranderen deze pijnen nooit en blijven ze de rest van hun leven in de problemen.

Hoewel onderzoek niet de oorzaak was, is het op basis van de ervaringen van mensen die deze aandoening al hebben, nu gemakkelijker om meer te begrijpen over fibromyalgie en enkele eenvoudige stappen te nemen om de pijn te verminderen.

Wanneer u continue pijnsymptomen heeft, kan dit ook hyperalgesie worden genoemd, een ander  symptoom dat bekend is bij fibromyalgiepatiënten  . Wanneer u de medische termen kent, wordt het gemakkelijker voor u om uw probleem aan uw arts uit te leggen.

De symptomen van pijn dat de patiënt ervaring heeft met fibromyalgie is ook van verschillende typen en elk symptoom van pijn heeft een andere naam.

Loading...

Mensen deelden verschillende ervaringen die ze hebben. Op basis van deze ervaringen worden pijnsymptomen gecategoriseerd.

Hyperalgesie is een symptoom van de pijn van individuen. Dit symptoom kan een gevolg zijn van fibromyalgie of het kan te wijten zijn aan de opiaatverslaving die vervolgens tot fibromyalgieproblemen kan leiden.

Meer informatie over hyperalgesie

Hyperalgesie is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar de overmatige pijn in het lichaam die door een persoon wordt ervaren. Dit is een van de belangrijkste symptomen die mensen met fibromyalgie ervaren.

Met de conditie van fibromyalgie wordt de pijn die door het individu wordt ervaren gewoonlijk vergroot. Normale pijnsignalen worden versterkt om de individuele ervaring meer pijn in een deel van het lichaam te geven.

In vergelijking met mensen die geen fibromyalgie hebben, is normale pijn meestal draaglijk, maar bij mensen met fibromyalgie wordt zelfs een klein symptoom van pijn versterkt om intense pijn in hun lichaamsdelen te veroorzaken.

Medicijnen worden gegeven om de symptomen van pijn na fibromyalgie te onderdrukken.

Deze medicijnen zijn meestal gericht op het verminderen van hyperalgesie. Enkele feiten over hyperalgesie zijn:

  • De ervaringen van verschillende mensen die gebruik maken van opioïden zeggen dat het kan een van de redenen om hyperalgesie te veroorzaken. Wanneer mensen nemen hoge doses opioïden voor algemene gezondheidsproblemen, zoals pijn in een lichaamsdeel of wanneer ze een chronische hoofdpijn of migraine, kan het hyperalgesie veroorzaken.
  • Mensen die een chronische opioïde behandeling hebben ondergaan, hebben ook hyperalgesie gemeld.
  • Het opioïde geneesmiddel is ook verantwoordelijk voor het versterken van pijnsignalen die zelfs een ontstekingsaandoening in het getroffen gebied kunnen veroorzaken. Dit kan gebeuren met hyperalgesie.
  • Voor sommige mensen is hyperalgesie een aandoening die nog steeds leidt tot fibromyalgie. Maar voor sommige mensen is fibromyalgie het eerste bekende symptoom waarbij mensen lijden aan chronische neuropathische pijn. Dit leidde vervolgens tot hyperalgesie. Het kan daarom in beide richtingen zijn.
  • Patiënten die chirurgische opioïden hebben ondergaan, zouden zijn gebruikt om postoperatieve pijn te onderdrukken. Bij deze patiënten wordt hyperalgesie waargenomen nadat het opioïde geneesmiddel is gestopt.

Hyperalgesie en fibromyalgie

opioïde afhankelijkheid, een oorzaak van hyperalgesie

Fibromyalgie kan een bestanddeel van neuropathische pijn zijn dat voor de meeste patiënten een storend effect heeft. Het kan een gevolg zijn van de opiaatverslaving waaraan een persoon wordt blootgesteld.

Als een persoon wordt voorgeschreven met opioïde medicijnen, raken ze er snel verslaafd aan omdat het verlichting biedt in de vorige stappen.

Recent onderzoek is uitgevoerd om de effecten van opioïden op patiënten met fibromyalgie te identificeren. Er is vastgesteld dat mensen die langdurig opiaatbehandeling krijgen de bijwerking van hyperalgesie krijgen.

Als een postoperatieve behandeling wordt opioïde toegediend aan patiënten voor het verminderen van pijn. Dit kan ook een tijd zijn waarin mensen kunnen wennen aan opioïde en die op hun beurt verslaafd kunnen worden.

Opioïde ontwenningssyndroom geeft ook verschillende symptomen die een patiënt moeilijk vindt om fibromyalgie te behandelen. Het duurt even om te wennen aan het stoppen van opioïden.

Als mensen in hoge doses van opioïden worden beschouwd als de ontwenningsverschijnselen van hyperalgesie en allodynie.

Vanwege de verslavende werking van de pil vullen patiënten de reeds voorgeschreven opioïde medicatie nog voor de uitgerekende datum aan.

Dit kan leiden tot een dosis- of opiaatverslaving. Ze zullen niet het geduld hebben om hun dokter in de volgende klas te zien, maar uiteindelijk zullen ze opiaten kopen in de straatwinkels.

In andere gevallen bezoeken mensen die verslaafd zijn aan opiaten hun artsen vaak genoeg om een ​​nieuwe vulling te krijgen. Het is een medische term die verwijst naar deze aandoening die door opioïden geïnduceerde hyperalgesie wordt genoemd.

In deze toestand worden patiënten afhankelijker van opioïden en raken ze ook verslaafd in gevallen waarin ze niet kunnen worden ondersteund zonder opioïden te gebruiken.

Effecten van hyperalgesie bij patiënten met fibromyalgie

Het negeren van het feit dat opioïden het belangrijkste bestanddeel zijn voor de symptomen van hyperalgesie, fibromyalgiepatiënten ervaren ook een grotere hyperalgesie.

Tijdens deze toestand ervaren mensen met fibromyalgie hypergevoeligheid in hun centrale zenuwstelsel. Dit zal leiden tot hyperalgesie.

Fibromyalgiepatiënten zijn een persoon die al wijdverspreide chronische pijn in hun lichaam ervaart. Op zoek naar wat opluchting, zijn mensen gewend om de opiaatverslaving na hun pijnsymptomen zoals fibromyalgie te diagnosticeren.

Bij patiënten met hyperalgesie zullen de pijnsymptomen erg hoog zijn. Als ze een lichte verwonding in hun lichaam krijgen, zal de pijn tien keer ervaren worden als wat een normaal persoon ervaart.

Vanwege de hoge pijnsignalen die door de hersenen worden overgedragen, is het lichaam ook moe en dit zal tot veel stress en depressie leiden.

Wanneer een pijnsignaal wordt uitgezonden door de hersenen, worden deze signalen versterkt door de pijnpaden die uiteindelijk leiden tot de ervaring van serverpijn en ondraaglijke pijn in de lichaamsdelen.

Er is enige natuurlijke pijn om de factoren in het lichaam te verlichten. Vanwege deze sterk versterkte signalen zullen sommige paden voor pijnverlichting in het lichaam erg moeilijk zijn om de pijnsignalen die worden geproduceerd te onderdrukken.

Hierdoor zal het individu uiteindelijk meer pijn voelen in vergelijking met wat een normaal persoon ervaart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *