Kortpustethet og pustevansker i fibromyalgi

Kortpustethet (dyspné) og pusteproblemer er et vanlig symptom hos personer med fibromyalgi, det rapporterer faktisk at mer enn halvparten av pasienter med fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom utvikler et mønster av pusteforstyrrelser

Åndedrettsforstyrrelser forårsaker vanligvis et bredt spekter av alarmerende symptomer, inkludert mental forvirring, svimmelhet, irritabilitet, brystsmerter, nummenhet og mer.

åndedrettsproblemer

Mangel på brenning

kortpustethet Noen teorier forsøker å forklare hvorfor pasienter med fibromyalgi føler seg utpustet, for eksempel:

– Det er en abnormitet i hjernestammen, som kan være ansvarlig for dyspnø (denne teorien er ikke fullt bevist)

– Manglende pust kan skyldes mangel på regulering av skjoldbruskhormonet; Dette forårsaker svakhet i respiratoriske muskler, inkludert membran og phrenic nerver. Det som skjer er at nerver ikke sender sterke nok signaler til membranen, noe som hemmer deres evne til å kontrakte normalt.

-Medlemmer kan oppleve følelsen av kortpustethet kort åndedrag.

BREAST BREATHING

Uvitende, mange mennesker med fibromyalgi utfører raske og svært små puste ved å bruke de små musklene i brystet, i stedet for å gjøre sakte, dyp pusting med de store musklene i underlivet.

Disse endringene i pusten skyldes i stor grad en frykt for folk til å føle mer smerte. Mange av dem lider av smerte i brystområdet og unngår dyp pusting fordi de forholder seg til en økning i denne sykdommen.

Smerten fører til en modell av overfladisk pust, siden bare den øvre delen av brystet er forstørret og ikke underbuksemuskulaturen.

Disse endringene er svært subtile, og de fleste innser ikke at pusten deres er ute av synkronisering.

Det mange som ikke vet er at korte åndedrag kan føre til andre problemer.

Dyp abdominal pust har en beroligende effekt på personen, i tillegg til å få kroppen til å få mer oksygen; I motsetning til dette, grunne åndedrag gjøre den enkelte spent og engstelig, som har en tendens til å forverre smerten av fibromyalgi, foruten søvnforstyrrelser er også økende.

LÆR FOR Å BRUKE KORREKT

Virkeligheten er at både mennesker med god helse med fibromyalgi har en tendens til å puste feil. Dyp pusting bør føre til at magen utvides utover og ikke kontrakt, som de fleste gjør.

Det er visse strategier for å begynne å puste riktig, noe som kan bidra til å redusere kortpustethet.

Orientalske medisiner lærer at kroppen energi-strømmen “chi” kan blokkeres på grunn av utilstrekkelig pust. Øvelsen av Qi Gong kan være gunstig for pasienter med fibromyalgi med disse typer problemer, fordi de er teknikker og øvelser for å forbedre pusten og “chi”.

Hvis en person med fibromyalgi føler smerte i brystet, noe som forårsaker vanskeligheter med å puste dypt, kan han påføre fuktig varme i brystet for å slappe av musklene. Du kan ta et varmt bad, gå til bad eller badstue hver dag, noe som vil bidra til å forbedre denne smertefulle spenningen i det lange løp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *