Kortasem en asemhalingsprobleme in fibromialgie

Kortasem (dispnee) en asemhalingsprobleme is ‘n algemene verskynsel in mense met fibromialgie, in werklikheid, berig dat meer as die helfte van pasiënte met fibromialgie en chroniese moegheid sindroom ontwikkel ‘n model van asemhaling versteurings

Respiratoriese versteurings veroorsaak gewoonlik ‘n wye verskeidenheid van kommerwekkende simptome, insluitende verstandelike verwarring, duiseligheid, prikkelbaarheid, borspyn, gevoelloosheid en meer.

respiratoriese probleme

Gebrek aan bederf

kortasem Sommige teorieë probeer verduidelik waarom pasiënte met fibromialgie uitasem voel, byvoorbeeld:

– Daar is ‘n abnormaliteit in die breinstam, wat verantwoordelik kan wees vir dyspnea (hierdie teorie is nie ten volle bewys nie)

– Die gebrek aan asem kan die gevolg wees van ‘n gebrek aan regulering van die tiroïedhormoon; Dit veroorsaak swakheid van die respiratoriese spiere, insluitend die diafragma en die freniese senuwees. Wat gebeur, is dat die senuwees nie sterk genoeg seine na die diafragma stuur nie, wat hul vermoë om normaalweg te kontrak belemmer.

-Mense mag die gevoel van kortasem kort asemte ervaar.

BREAST BREATHING

Onbewus, voer baie mense met fibromialgie vinnige en baie klein asemhalings deur die klein spiere in hul bors te gebruik, in plaas van stadig, diep asemhaling met die groot spiere van die buik.

Hierdie veranderinge in asemhaling berus hoofsaaklik op ‘n vrees van mense om meer pyn te voel. Baie van hulle ly aan pyn in die borsgebied en vermy diep asemhaling omdat hulle met ‘n toename in hierdie siekte verband hou.

Die pyn lei tot ‘n model van oppervlakkige asemhaling, aangesien slegs die boonste gedeelte van die bors vergroot is en nie die laer buikspiere nie.

Hierdie veranderinge is baie subtiel en die meeste mense besef nie dat hul asemhaling uit sync is nie.

Wat baie mense nie weet nie, is dat kort asemhaling tot ander probleme kan lei.

Diep asemhaling het ‘n kalmerende effek op die persoon, benewens dat die liggaam meer suurstof veroorsaak. In teenstelling, oppervlakkige asemhalings maak die individu gespanne en angstig, wat geneig is om die pyn van fibromialgie te vererger, om nie te noem dat slaapstoornisse ook vererger.

LEER OM KORREK TE VERKRY

Die realiteit is dat albei mense in goeie gesondheid met fibromialgie geneig is om foutief asem te haal. Diep asemhaling moet veroorsaak dat die maag uitwaarts uitbou en nie kontrakteer soos die meeste mense doen nie.

Daar is sekere strategieë om behoorlik asem te haal, wat kan help om kortasem te verminder.

Oosterse medisyne leer dat die liggaam energie vloei “chi” kan geblokkeer word as gevolg van onvoldoende asemhaling. Die praktyk van Qi Gong kan voordelig wees vir fibromialgie pasiënte met hierdie tipe probleme, want dit is tegnieke en oefeninge om asemhaling en “chi” te verbeter.

As ‘n persoon met fibromialgie pyn in sy bors ervaar, wat probleme veroorsaak om diep asem te haal, kan hy klam hitte op sy bors smeer om die spiere te ontspan. Jy kan ‘n warm bad neem, elke dag na die bad of sauna gaan, wat op die langtermyn hierdie pynlike spanning sal help verbeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *