Fibromyalgie: pijn die de samenleving niet ziet of begrijpt

Fibromyalgie werd in 1992 erkend als een ziekte door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Tegenwoordig treft fibromyalgie 4% van de bevolking en is bijna 90% vrouw.

Het staat bekend als de “onzichtbare ziekte” omdat het alle zachte weefsels van het bewegingsapparaat beïnvloedt en niet gemakkelijk door medische onderzoeken kan worden gediagnosticeerd. Fibromyalgie wordt niet gezien, laat geen sporen op de huid achter of veroorzaakt wonden die anderen kunnen zien om zichzelf te identificeren. Het is eenzame, wanhopige pijn.

Fibromyalgielijders zijn erg moeilijk: ik weet niet hoe ik vandaag wakker moet worden als ik kan bewegen, of ik kan lachen of als je gewoon wilt huilen, ik ga … Wat ik wel weet, is dat ik niet doe alsof: ik lijd aan een chronische ziekte .

Momentum is nog steeds onbekend de oorzaak van deze ziekte, maar wat we weten is dat elk jaar meer gediagnosticeerde mensen daarom zouden moeten proberen om de meest geglobaliseerde interventie mogelijk te maken, inclusief als logisch het biopsychosociale aspect.

Daarom geven we vandaag in onze ruimte enkele basisrichtlijnen zodat u de ziekte met kracht kunt aanpakken door uw kwaliteit van leven zo lang mogelijk te verbeteren.

Fibromyalgie: de werkelijke ziekte wordt niet gezien

Wanneer een persoon niet uit bed kan komen omdat ze vinden dat “brandende naalden” hun gewrichten pijn doen, doet hij niet alsof of zoekt hij een excuus om niet naar zijn werk te gaan. Het lijden aan fibromyalgie moet zijn eigen ziekte toevoegen aan sociaal onbegrip, met het gevoel onzichtbaar te zijn in een wereld die alleen gelooft in wat hij ziet.

Het belangrijkste probleem van FM (FM) is de controverse over de vraag of de oorsprong ervan psychologisch of organisch is. Dit zouden de belangrijkste bevindingen zijn voor experts:

mogelijke oorsprong van fibromyalgie

Het is noodzakelijk om eerst duidelijk te maken dat er geen medisch bewijs is dat fibromyalgie koppelt aan een psychiatrische aandoening.

Some authors report that about 47% of patients suffering from anxiety, however, keep in mind that this psychological dimension may be the very response to pain, the disease itself.
According to a study published in the journal “Arthritis & Rheumatology” fibromyalgia sufferers experience increased sensitivity to everyday sensory stimulation.
By MRI researchers they have found that in a visual, tactile, olfactory or auditory stimuli, brain regions of sensory integration are greater than usual overstimulation.
Individuals with fibromyalgia have a greater number of blood vessels from the sensory nerves in the fibers so that any stimulus or changes in temperature results in intense pain.
fibromyalgia pain

Iets om in gedachten te houden is dat elke emotionele factor het gevoel van pijn in zenuwvezels zal verhogen. De specifieke situatie zal resulteren in overstimulatie en pijnstress en op zijn beurt veranderen de pijnsensatie en de chronische vermoeidheidspatiënt in impotentie en zelfs depressie.

Val daarom in een vicieuze cirkel waarin een ziekte van organische oorsprong wordt versterkt door de psychologische factor. Daarom is het de moeite waard de emotionele dimensie te beheersen om de etiologische oorsprong te verzwakken of op zijn minst te “beheersen”.
Depressie, hartziekte

Alles heeft zijn betekenis verloren in mijn leven, niets interesseert me en niets verbaast me, ik voel me leeg … depressie. Bekijk meer ”

psychologische strategieën om met fibromyalgie om te gaan

Chronische pijn maakt deel uit van onze sociale realiteit, met fibromyalgie (FM) als een van de hoofdoorzaken. Nu we weten dat factoren zoals stress of verdriet het gevoel van lijden zullen vergroten, is het belangrijk om een ​​basis coping-strategie te introduceren die ons kan helpen.

Vandaag werd je wakker, je kleedde je aan en je kon naar buiten gaan. Niemand anders zal je prestaties begrijpen, maar deze kleine overwinningen zijn belangrijk voor je en zouden je kracht moeten geven: het kan sterker zijn dan je ziekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *