Åndenød og vejrtrækningsbesvær i fibromyalgi

Åndenød (dyspnø) og åndedrætsbesvær er et almindeligt symptom hos personer med fibromyalgi, det viser faktisk, at mere end halvdelen af ​​patienter med fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom udvikler et mønster af vejrtrækninger

Åndedrætsforstyrrelser forårsager normalt en bred vifte af alarmerende symptomer, herunder mental forvirring, svimmelhed, irritabilitet, brystsmerter, følelsesløshed og meget mere.

respiratoriske problemer

Mangel på udbredelse

åndenød Nogle teorier forsøger at forklare, hvorfor patienter med fibromyalgi føler sig forpustet, for eksempel:

Loading...

– Der er en abnormitet i hjernestammen, som kunne være ansvarlig for dyspnø (denne teori er ikke fuldt ud bevist)

– Manglende åndedræt kan være et resultat af manglende regulering af skjoldbruskkirtelhormonet; Dette forårsager svaghed i respiratoriske muskler, herunder membran og phrenic nerver. Hvad der sker er, at nerverne ikke sender stærke nok signaler til membranen, hvilket hæmmer deres evne til at indgå kontrakt normalt.

-Mennesker kan opleve følelsen af ​​kortpustet kort åndedræt.

BREAST BREATHING

Uden at vide, udfører mange mennesker med fibromyalgi hurtige og meget små vejrtrækninger ved at bruge de små muskler i deres bryst, i stedet for at gøre langsom, dyb vejrtrækning med de store muskler i underlivet.

Disse forandringer i vejrtrækningen skyldes i vid udstrækning en frygt for, at folk føler sig mere smertefulde. Mange af dem lider af smerter i brystområdet og undgår dyb vejrtrækning, fordi de forholder sig til en stigning i denne sygdom.

Smerten fører til en model af overfladisk vejrtrækning, da kun den øvre del af brystet er forstørret og ikke den nedre abdominale muskler.

Disse ændringer er meget subtile, og de fleste mennesker er ikke klar over, at deres vejrtrækning ikke er synkroniseret.

Hvad mange mennesker ikke ved, er at korte ånder kan føre til andre problemer.

Dyb abdominal vejrtrækning har en beroligende virkning på personen, ud over at få kroppen til at modtage mere ilt; I modsætning hertil gør overfladiske åndedræt den enkelte spænding og angst, som har tendens til at forværre smerten ved fibromyalgi, for ikke at nævne, at søvnforstyrrelser forværres.

LÆR TIL BRUG KORREKT

Virkeligheden er, at begge mennesker i godt helbred med fibromyalgi har en tendens til at trække vejret forkert. Dyb vejrtrækning bør forårsage, at maven vokser udad og ikke kontrakt, som de fleste mennesker gør.

Der er visse strategier til at begynde at trække vejret korrekt, hvilket kan hjælpe med at reducere åndenød.

Orientalske lægemidler lærer, at kroppen strømmer “chi” kan blokeres på grund af utilstrækkelig vejrtrækning. Udøvelsen af ​​Qi Gong kan være gavnlig for fibromyalgi patienter med disse typer af problemer, fordi de er teknikker og øvelser for at forbedre vejrtrækningen og “chi”.

Hvis en person med fibromyalgi føler smerte i brystet, hvilket forårsager vanskeligheder med at trække vejret dybt, kan han anvende fugtig varme i brystet for at slappe af musklerne. Du kan tage et varmt bad, gå til bad eller sauna hver dag, hvilket vil hjælpe med at forbedre denne smertefulde spænding i det lange løb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *