Kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden bij fibromyalgie

Kortademigheid (dyspnoe) en ademhalingsproblemen zijn een veel voorkomend symptoom bij mensen met fibromyalgie, er is zelfs gemeld dat meer dan de helft van de patiënten met fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom een ​​patroon van aandoeningen van de ademhaling.

Ademhalingsstoornissen veroorzaken meestal een breed scala aan alarmerende symptomen, waaronder geestelijke verwarring, duizeligheid, prikkelbaarheid, pijn op de borst, gevoelloosheid en nog veel meer.

ademhalingsproblemen

HET GEBREK AAN ADEM

kortademigheid Er zijn enkele theorieën die proberen uit te leggen waarom patiënten met fibromyalgie kortademig worden, bijvoorbeeld:

– Er is een afwijking in de hersenstam, die verantwoordelijk zou kunnen zijn voor dyspneu (deze theorie is niet volledig bewezen)

– Het gebrek aan ademhaling kan het gevolg zijn van een gebrek aan regulatie van het schildklierhormoon; Dit veroorzaakt zwakte van de ademhalingsspieren, inclusief het diafragma en de phrenic zenuwen. Wat er gebeurt, is dat de zenuwen geen voldoende sterke signalen naar het diafragma sturen, waardoor ze niet meer normaal kunnen samentrekken.

-Mensen kunnen het gevoel van kortademigheid bij een korte ademhaling ervaren.

KORTE ADEMHALEN

Onbewust voeren veel mensen met fibromyalgie snelle en zeer kleine ademhalingen uit met behulp van de kleine spieren van hun borst, in plaats van een langzame, diepe adem te halen met de grote buikspieren.

Deze veranderingen in de ademhaling zijn voor een groot deel te wijten aan de angst van mensen om meer pijn te voelen. Velen van hen lijden aan pijn in het thoraxgebied en voorkomen een diepe ademhaling, omdat ze hen associëren met een toename van deze aandoening.

De pijn leidt tot een patroon van oppervlakkige ademhaling, omdat alleen het bovenste gedeelte van de borst groter is en niet de onderste buikspieren.

Deze veranderingen zijn heel subtiel en de meeste mensen realiseren zich niet dat hun ademhalingspatroon niet synchroon loopt.

Wat veel mensen niet weten, is dat het uitvoeren van korte ademhalingen andere problemen tot gevolg kan hebben.

Diepe buikademhaling heeft een kalmerend effect op de persoon, naast dat het lichaam meer zuurstof krijgt; In tegenstelling, maken oppervlakkige ademhalingen het individu gespannen en angstig, wat de pijn van fibromyalgie verergert, om nog te zwijgen van het feit dat slaapstoornissen ook verslechteren.

LEREN OM CORRECT TE ADEMEN

Screenshot 2013-12-07 om 10.53.21 De realiteit is dat zowel gezonde mensen met fibromyalgie de neiging hebben om verkeerd te ademen. Diep ademen zou ervoor moeten zorgen dat de maag zich naar buiten uitbreidt en niet samentrekt, zoals de meeste mensen doen.

Er zijn enkele strategieën om goed te ademen, wat op zijn beurt kan helpen om kortademigheid te verminderen.

Oosterse geneesmiddelen leren dat de stroom van energie uit het lichaam “chi” kan worden geblokkeerd als gevolg van onvoldoende ademhaling. De praktijk van Qi Gong kan gunstig zijn voor patiënten met fibromyalgie met dit soort problemen, omdat het bestaat uit technieken en oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de ademhaling en “chi”.

Als iemand met fibromyalgie pijn in zijn borst voelt, waardoor hij moeilijk diep kan ademen, kan hij vocht op zijn borst aanbrengen om de spieren te ontspannen. Je kunt een warm bad nemen, dagelijks naar het bad of een sauna gaan, wat zal helpen om deze pijnlijke spanning op de lange termijn te verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *