WAAROM BIEDT NIEMAND DE FIBROMYALGIE ZIEK NIET?

We vragen ons vaak af  : WAAROM BEGRIJPT NIEMAND DE FIBROMYALGIE?

Fibromyalgie is bekend als een  “onzichtbare ziekte” , symptomen zoals spierpijn, paresthesie, krampen, hoofdpijn, duizeligheid, geheugenverlies, mentale blokkades, angst en anderen niet zien of merken ze niemand meer dan de zieken, is het dit dat patiënten met  fibromyalgie  worden beschouwd als hypochonders (die geeft om hun gezondheid obsessief ziekelijk en zonder opgave van redenen).

fibromyalgie / chronische pijn

 

Er wordt ook gedacht dat ze alleen maar de aandacht willen trekken en het centrum van alles willen zijn.

Hieraan moet worden toegevoegd dat de laboratoriumstudies normale resultaten opleveren en dat het medicijn de oorzaak van de ziekte nog niet heeft gevonden of begrijpt, dus het lijkt erop dat alleen gezonde mensen de aandacht willen trekken omdat ze ook genieten van een goed uiterlijk fysiek.

Wanneer patiënten symptomen beginnen te herkennen, begrijpen ze het niet omdat ze zich slecht voelen als iedereen, inclusief artsen, en zichzelf er zo goed uitzien.

Ze komen aan hun eigen percepties twijfelen en dat de pijn en andere symptomen reëel zijn.

Artsen, familieleden en de omgeving roepen deze twijfel op als ze tegen de patiënt zeggen: “Je kunt niet ziek zijn, je ziet er heel goed uit, alles zit in je hoofd”. Dit maakt de patiënt nog erger door niet door te kunnen gaan met hun werk, taken en leven normale familie en de patiënt begint stress, angst en depressie te verzamelen. Ze beginnen de pijn en het ongemak te verbergen door zichzelf dag in dag uit slechter te maken.

Je bereikt een toestand van absolute onmacht wanneer je niet langer fysiek of mentaal kunt zijn, wanneer de pijn onuitstaanbaar is en ook leeft met misverstanden en wantrouwen jegens anderen, werkcollega’s, vrienden, artsen en zelfs familie.

Als je last hebt van fibromyalgie, heb je op een bepaald moment wel eens getwijfeld aan jezelf en aan de mensen die je vertrouwde als je hen vertelt wat je toestand is, dacht dat je overdreef.

Het is dus heel belangrijk om de ziekte goed te leren kennen en zijn goed op de hoogte te kunnen adequaat te reageren wanneer iemand ons niet gelooft, zonder in te gaan op de discussie of het krijgen van overstuur (dit zorgt ervoor dat we de crisis en terugval) is handig om te hebben opgeslagen onze “discours” en vragen, vragen en adviezen die wij zullen komen om allemaal te beantwoorden stevig en veilig, zodat ze weten dat we niet liegen en leven een realiteit dat, hoewel het is daar niet gezien.

We lijden niet alleen aan fysieke pijn en vele andere symptomen, we moeten ook anderen voortdurend overtuigen dat wat we lijden reëel is.

Het is ook erg belangrijk om een ​​goede diagnose en een juiste behandeling te hebben. Zoek naar betrouwbare informatie uit betrouwbare bronnen en onthoud dat er geen wonderbaarlijke genezingen zijn.

Als het nuttig is geweest, deel om anderen te helpen 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *