Fibromyalgie, pijn en invaliditeit.

Wanneer je ziek bent van fibromyalgie, lijkt het alsof een deel van je vertrekt om nooit meer terug te komen. Onthoud hoe je eerder was en dat je soms in een put valt die erg moeilijk is om eruit te komen. Het kunnen ziektes zijn die voor de ogen van anderen duidelijk zijn, of zoals in het geval van fibromyalgie, hun binnenste kan beetje bij beetje vernietigen en dit is niet waarneembaar voor het blote oog, wat leidt tot een leegte waarin misverstanden en hun eigen beperkingen voorkomen account van jou dag na dag. Je naar een toestand van totale handicap leiden.

 

Deze mei International Fibromyalgia Day wordt gevierd, is een chronische ziekte die voornamelijk slaap, extreme vermoeidheid en musculoskeletale diffuse pijn produceert. Hoewel fibromyalgie in feite meer dan honderd symptomen heeft.

Vandaag treft het 5% van de bevolking, voornamelijk vrouwen.

Het is nog niet precies bekend wat het voortbrengt, noch is er een remedie; Wat duidelijk is, is het niveau van invaliditeit dat optreedt in het leven van de getroffenen, wat helaas in deze tijd niet in aanmerking lijkt te worden genomen.

Activiteiten zoals het maken van de bedden zijn de meest pijnlijke, iets zo nodig zo leuk, of dansen of gewoon lachen, leidt tot extreme vermoeidheid die kortademigheid en hartkloppingen veroorzaakt. Speel met je kinderen of lopen na hen onmogelijk wordt.

Je leven verandert volledig, je houdt op te zijn wie je was om iemand te worden die niet in staat was om een ​​normaal leven te leiden.

Loading...

Gebrek aan goede nachtrust invloed op uw geest zeer negatief, het produceren van gaten, het ontbreken van reflexen, helder denken en zelfs gebrek aan coördinatie. Het is aangetoond dat patiënten met fibromyalgie geen lineaire REM tijdens de slaap te houden, maar er zijn pieken veranderde die hen verhinderen om een ​​diepe slaap te hebben. Het is alsof je niet slaapt.

De uitdrukking “het  doet alles pijn  ” wordt dagelijks herhaald in het leven van de patiënt met   fibromyalgie.

Het gevecht begint elke ochtend als je uit bed komt, met   extreme vermoeidheid  , stijfheid die je lichaam overneemt, je eerste minuut van de dag is echt vermoeiend. Nadat je het hebt overwonnen, is het mogelijk dat de energie maar een paar uur duurt en daarna ben je weer uitgeput, alsof je een intensieve dag met de bewaker hebt voltooid.

De   pijngrens   is zo laag dat een simpele streling of knuffel ervoor zorgt dat je huid gaat branden, waardoor fysiek contact bijzonder gecompliceerd is.

Alles doet pijn  , soms zelfs aan je nagels of haar. De pijnen lijken alleen in rust te verminderen, maar je kunt niet de hele dag in bed blijven liggen, dus je verkiest het te bestrijden en een normaal leven te leiden, hoewel dit je gezondheid negatief zal beïnvloeden door nieuwe uitbraken te creëren vanwege je grote vraag.

Je voelt je moe, voel je pijn, hulpeloos, nutteloos.

Dit alles leidt tot een diepe depressie die antidepressiva niet helpen, de enige manier om het te overwinnen zou stoppen met denken over het, maar helaas het is onmogelijk, je moet werken om te eten, te betalen het huis en houden hun kinderen, en al inspanning, hoe minimaal ook, herinnert hen aan hun beperkingen.

Mensen begrijpen je niet, je hebt een onzichtbare ziekte, je kunt het niet zien, maar je draagt ​​het naar binnen. En het ergste is niet het gebrek aan begrip, het ergste is dat ze zich afvragen wat je voelt. Na een paar jaar als arts te hebben doorgebracht tot je uiteindelijk de diagnose   fibromyalgie krijgt  , moet je ze confronteren om niet in jezelf te geloven, om vaag te worden genoemd, om geïnformeerd te worden dat je het slachtoffer bent; Ze helpen je niet alleen, maar ze laten je ook in de modder zakken.

De medicatie helpt niet veel, ze slagen er alleen maar meer in om je te verbazen, en dat als je geluk hebt, je geen last hebt van de bijwerkingen. Ze bevelen oefening aan, binnen hun beperkingen, natuurlijk. Je kunt vijf minuten stretchen en twee dagen niet van de bank af komen.

U kunt niet werken of zorgen voor uw huis of uw gezin. Maar je hebt misschien geen acceptabele kwaliteit van leven omdat, hoewel   fibromyalgie   een chronische ziekte is die een handicap veroorzaakt    , deze niet echt wordt herkend bij het aanvragen van een handicap. Ja, het is, het is een echte ziekte, maar blijkbaar is dat voor sommigen niet, wat een beetje vernederend is.

Weinig mensen zijn erin geslaagd om gehoord te worden, niet zonder gedwongen te zijn om hun zaak voor een rechter aan te kondigen om al hun spaargeld in advocaten en forensisch onderzoek uit te putten, en vervolgens een minimumpensioen te krijgen. Maar als   fibromyalgie   je als jongere raakt en je leven volledig verkort, dan heb je niets te doen omdat je niet genoeg hebt bijgedragen.

En het maakt niet uit of dit alles je bestaan ​​ingewikkeld maakt, als het naast alles wat eerder genoemd is, het de kansen op het bezitten van je eigen leven drastisch vermindert.

Veel jonge mensen zien iets onmogelijks zo eenvoudig als een gezin, niet alleen vanwege angst voor hun fysieke problemen, maar vanwege persoonlijke of familierelaties zijn ze niet tot bloei gekomen. Niet iedereen accepteert, laat staan ​​leren om te leven met een zieke persoon.

Falen koppel, werk, familie … of voel gewoon als een mislukking als een persoon door niet te kunnen doen wat u het lichaam vraagt ​​of wat uw hart zendt, niet alleen depressies veroorzaken, maar dit alles leidt tot het gevoel vernietigd en veel mensen hebben besloten om hun lijden te beëindigen.

Deze mensen verdienen het om behandeld te worden met dezelfde rechten als iedereen, omdat ze mensen zijn, en alleen zo hebben ze het recht op een waardig leven, hebben ze het recht om te glimlachen, te genieten van het leven en familie, begrepen en geaccepteerd te worden, indien gewaardeerd en gerespecteerd. Om de steun van artsen en openbare instellingen te voelen. Ze hebben het recht om zichzelf te voeden en te leven onder een dak dat ze zich kunnen veroorloven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *