FIBROMYALGIA NIEUWE BLOEDTEST IS 99% NAUWKEURIG

Nieuwe Fibromyalgia-bloedtest is 99% nauwkeurig

Een nieuwe bloedtest voor fibromyalgie is nauwkeuriger dan gedacht en verwart de chronische pijnstoornis niet met andere ziekten zoals lupus en reumatoïde artritis, volgens de arts die de test heeft ontwikkeld.

“We hebben geen overlapping gezien tussen biomarkers in fibromyalgie en de immuunsysteemmodellen van patiënten met reumatoïde artritis of lupus. Kijk echt uit naar de zeilen van critici die er zijn, “zei Bruce Gillis, MD, oprichter en CEO van EpicGenetics, een biofarmaceutisch bedrijf gevestigd in Santa Monica, Californië.

Afbeelding met dank aan EpicGenetics

EpicGenetics FM introduceerde de test in maart en kwalificeerde de eerste definitieve bloedtest voor fibromyalgie, een aandoening die wordt gekenmerkt door slecht begrepen diep-weefselpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, depressie en gebrek aan slaap. De resultaten zijn meestal binnen ongeveer een week beschikbaar.

FM-test op eiwitmoleculen in cytokines en zogenaamde bloedchemokines, die worden geproduceerd door witte bloedcellen. Fibromyalgiepatiënten hebben volgens Gillis minder cytokinen en chemokines in het bloed en hebben daardoor een verzwakt immuunsysteem van normale patiënten.

Volgens critici zijn dezelfde biologische markers van het immuunsysteem te vinden bij mensen met andere ziekten, zoals reumatoïde artritis, dus een betrouwbare bloedtest.

Echter, in een nieuwe studie van meer dan 300 patiënten met fibromyalgie, of lupus of reumatoïde artritis deelgenomen, Gillis zei dat het bleek dat alleen fibromyalgie-patiënten hebben onder de normale niveaus van chemokines en cytokines.

“Ze hebben niet dezelfde biologische markers van het immuunsysteem. Helemaal niet “, zegt Gillis National Report of Pain. “De modellen die we zien bij lupus en reumatoïde artritis, zien dit ontstekingsproces. Maar we zien niet dezelfde biomarkers bij fibromyalgie. ”

Gillis zegt dat het onderzoek nog niet definitief is en in afwachting van publicatie in een medisch tijdschrift in de komende maanden.

Toen de FM-test voor het eerst werd uitgevoerd, zei EpicGenetics dat het 93% accuraat was in de diagnose van fibromyalgie. Gillis zegt dat de gevoeligheid van de test nu wordt geschat op 99%, wat bijna hetzelfde is als de test die wordt gebruikt om HIV te diagnosticeren.

Dr. Bruce Gillis

De National Institutes of Health schat dat 5 miljoen Amerikanen lijden aan fibromyalgie – en miljoenen over de hele wereld – maar tot nu toe zijn er slechts een paar honderd ingeschreven om de test-FM af te leggen. Gillis zegt dat de kosten van $ 744, die over het algemeen niet wordt gedekt door een ziekteverzekering, voor veel patiënten een barrière kunnen vormen.

“Veel mensen die gediagnosticeerd zijn met fibromyalgie werken niet. En omdat ze niet werken, kunnen ze het zich niet veroorloven om voor een test te betalen. Ze hebben geen ziektekostenverzekering, “zei Gillis, eraan toevoegend dat sommige verzekeraars het bewijs hebben betaald in schadevergoedingszaken voor werknemers.

“Toen we begonnen, kostte het ons $ 12.500 om de parameters van het immuunsysteem van een patiënt te analyseren. Dus we brachten de prijs weg, helemaal naar beneden. ”

Gillis hoopt de prijs van de FM-test terug te brengen naar de goedkeuring van andere laboratoria voor bloedafname en bloedmonsters voor het EpicGenetics-schip.

Wat de kosten ook zijn, fibromyalgiepatiënten zijn enthousiast dat een eenvoudige test mogelijk beschikbaar is om een ​​stoornis te diagnosticeren waarvan uw artsen en dierbaren vaak sceptisch zijn. Het duurt drie tot vijf jaar voordat de gemiddelde patiënt fibromyalgie diagnosticeert.

“Het hebben van een betrouwbare marker van bloed zal NIET VALIDEREN als patiënten. een veld van dromen en mogelijkheden voor sympathieke onderzoekers over de definitie van deze vreselijke aandoening zal zich openen, “zei Celeste Cooper, een fibromyalgiepatiënt en pleitbezorger voor patiënten.

“Zodra we een bioassay hebben, weten we dat deelnemers aan de studie fibromyalgie hebben. Er zullen geen vooringenomen resultaten zijn en in de mond zal de psychische ziekte in onze achteruitkijkspiegel zitten. Dit is een zoute gedachte. ”

Afbeelding met dank aan EpicGenetics.

In de afgelopen maanden zijn er verschillende potentiële vorderingen gemaakt bij het zoeken naar fibromyalgie.

Onderzoekers in de staat Ohio bevinden zich in een vroeg stadium van het ontwikkelen van andere bloedonderzoeken voor fibromyalgie. Het gebruik van een krachtige infraroodmicroscoop, die een patroon van moleculen in het bloed heeft geïdentificeerd, lijkt uniek te zijn voor fibromyalgiepatiënten.

Een ander team van onderzoekers in de staat New York ontdekte dat fibromyalgie-patiënten overmatige sensorische zenuwvezels in de bloedvaten van de handen hebben, die de bloedstroom door het lichaam kunnen verstoren.

“In minder dan zes maanden hebben we twee studies die het succes van fibromyalgie melden door de analyse van bloedmarkers. Nu lijkt het een rijk van vorm te zijn dat meer dan één debat omvat “, zegt Cooper.

“Het is een overwinning voor de wetenschappelijke gemeenschap en een overwinning voor de patiënt. Ik betwijfel of dit de laatste is. Verwacht meer onderzoek, omdat de race op “is en wat een glorieuze carrière zal zijn voor diegenen onder ons die dagelijks met fibromyalgie leven.

Het onderzoek zou ook kunnen leiden tot de ontdekking van een genetische marker voor fibromyalgie – een gen waardoor sommige mensen meer kans hebben om de ziekte te ontwikkelen.

EpicGenetics bespaart veel van de bloedmonsters die zijn ontvangen van patiënten die het FM-onderzoek hebben gedaan, in de hoop ze op een dag te hebben geanalyseerd op RiboNucleicAcid (RNA), moleculen die betrokken zijn bij eiwitsynthese en genetische informatie over transmissie.

“Hoe meer patiënten we hebben, hoe meer RNA dat kan zoeken naar merkers. Als we duizenden en duizenden kopieën kunnen maken, zal het veel gemakkelijker zijn om specifieke genetische markers te vinden, “zegt Gillis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *