Er is veel informatie over wat fibromyalgie is, maar hoe voelt het echt om fibro te hebben?

Hoe voelt fibromyalgie aan?

Hoe voelt fibromyalgie aan? Het is een vraag die u misschien om een ​​aantal redenen vraagt. Misschien is een dierbare net gediagnosticeerd en probeer je een klein beetje te begrijpen hoe hun leven nu is. Of misschien denk je dat je het misschien zelf hebt en wilt weten waar je op moet letten. En misschien wilt u gewoon begrijpen hoe fibromyalgie is voor de vele mensen die er elke dag last van hebben.

hoe voelt fibromyalgie

Hoe dan ook, wanneer je de vraag stelt “hoe voelt fibromyalgie aan,” wees dan bereid om veel verschillende antwoorden te krijgen. Niemand fibromyalgie is hetzelfde, en de pijn die het veroorzaakt is niet alleen fysiek.

Hoe voelt fibromyalgie aan?

Om te beginnen is fibromyalgiepijn zowel ernstig als langdurig. Maar het soort pijn dat mensen met fibromyalgie hebben, kan heel anders zijn. Over het algemeen bevindt de pijn zich langs 18 specifieke punten op uw lichaam. Deze bevinden zich meestal in de buurt van de gewrichten aan beide zijden van uw lichaam.

En dit voelt vaak als gewrichtspijn, waar de gewrichten een soort saaie pijn hebben. Meestal, bij fibromyalgie, doen die punten meer pijn als je erop drukt. Maar naast pijn in de gewrichten doen ook de spieren pijn. Dit voelt meestal ook als een soort saaie pijn, alsof de spieren zware inspanningen hadden gehad. En af en toe zullen de spieren ongecontroleerd spasmen.

Maar fibromyalgiepijn kan ook scherper aanvoelen, alsof iemand een mes in je spieren duwt. In het ergste geval van fibromyalgie kunnen mensen voelen dat de spieren bijna van het bot worden getrokken. Fibromyalgie kan een uiterst pijnlijke ziekte zijn, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is waarom het leven met fibromyalgie zo moeilijk is.

Wat is het leven met fibromyalgie leuk

Naast de fysieke pijn, waardoor dingen als gewoon heel moeilijk door de kamer kunnen lopen, maakt fibromyalgie op andere manieren het leven moeilijk. Er is bijvoorbeeld de constante vermoeidheid. Fibromyalgie maakt het moeilijk om te slapen, deels vanwege de constante pijn en deels omdat het slapeloosheid lijkt te veroorzaken.

Dat betekent dat mensen met fibromyalgie jaren kunnen worden zonder een goede nachtrust te krijgen. Dit maakt het moeilijk om het dagelijkse leven aan te kunnen, omdat ze zich constant te moe voelen om basistaken uit te voeren. En in combinatie met het verlies van mentale helderheid, genaamd “fibro-fog”, hebben mensen met fibromyalgie problemen met kortetermijngeheugen.

Dus mensen met fibromyalgie hebben niet alleen constant pijn, maar het is moeilijk voor hen om zich mentaal te concentreren. Dat betekent dat dingen zoals naar het werk gaan moeilijk zijn voor mensen met fibromyalgie. Fibromyalgie kan zo erg worden dat het onmogelijk wordt om normale dingen te doen zoals naar het werk gaan omdat het onmogelijk is om uit bed te komen. En zelfs dingen die je als vanzelfsprekend beschouwt, zoals wandelen, worden onmogelijk.

In die zin is het leven met fibromyalgie buitengewoon moeilijk en de emotionele tol die het vraagt ​​is nog erger.

Wat voelt fibromyalgie emotioneel aan?

Natuurlijk is het ergste aan fibromyalgie niet de pijn voor veel mensen. Het is de manier waarop hun toestand ze afsluit van de rest van de wereld. Mensen met fibromyalgie merken vaak dat de mensen om hen heen het moeilijk hebben om met hen om te gaan zodra hun fibromyalgie ernstig wordt.

Terwijl voordat ze misschien levendig en vol leven zijn geweest, mensen met ernstige fibromyalgie de meeste dagen in bed blijven steken, niet eens in staat zijn om op te staan. Dit maakt het moeilijk voor de mensen om hen heen om ze in hun leven te blijven opnemen. Of ze worden moe van het emotioneel en fysiek ondersteunen ervan. Uiteindelijk drijven alle, maar de meest toegewijde vrienden en familieleden weg. Dus fibromyalgie kan extreem eenzaam en isolerend worden. Dat kan het moeilijkste deel van de ziekte zijn om mee te leven.

Dus wanneer je je afvraagt ​​”hoe voelt fibromyalgie”, is het de moeite waard eraan te denken dat er een emotionele tol is die de ziekte even goed als fysiek vergt. En de emotionele tol is zo ernstig dat mensen met fibromyalgie aanzienlijk vaker zelfmoord plegen. De constante pijn en eenzaamheid, evenals het gevoel dat ze nooit meer een normaal leven zullen kunnen leiden, drijft veel mensen met fibromyalgie ertoe om hun eigen leven te nemen.

Kortom, fibromyalgie voelt zo slecht dat mensen die het hebben het gevoel hebben zichzelf te willen doden. Om het terug te brengen naar het begin, wanneer je vraagt ​​”hoe voelt fibromyalgie aan,” is het antwoord “verschrikkelijk”. Het is een invaliderende ziekte die vreselijke pijn veroorzaakt. Houd dat in gedachten wanneer je met mensen bent die het hebben. Ze hebben vooral behoefte aan ondersteuning en begrip. En die basisvraag stellen is een geweldige manier om ze aan hen te geven.

Maar laat ons weten, hoe voelt fibromyalgie je aan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *