Hvordan ta vare på noen med fibromyalgi

Fibromyalgi er en sykdom som gjør vondt til en persons muskler og vev. Dette forårsaker i sin tur andre fysiske og mentale problemer i personen. Når et familiemedlem eller en kjære har fibromyalgi, er det vanskelig for folk å forstå nøyaktig hva som skjer fordi det ikke etterlater synlige spor av smerte. Det er viktig at alle som bor med noen som har denne sykdommen, vet hvordan man skal behandle det og hvordan man skal reagere.

Instruksjoner
1
Lytt til personen med fibromyalgi, forklare hvordan de føler seg. Siden denne tilstanden kan gjøre det vanskelig å gå eller til og med komme seg ut av sengen; Å vite hvordan denne kjærlige personen berører deg, gjør forståelsen enklere.

2
Spør dem hva de kan gjøre for dem når fibromyalgi er det verste. Denne tilstanden bidrar til problemer som utmattelse, opprørt mage, depresjon, kronisk smerte og humørsvingninger. Det er mulig at en person med fibromyalgi trenger hjelp til matlaging, rengjøring, går på toalettet, kjører et sted og tar vare på barn.

3
Han foreslår å hjelpe dem med å endre kostholdet og begynne å trene sammen. Folk med fibromyalgi bør unngå sukker, tung fett og koffein. Ved å handle i matbutikken og planlegge måltider, kan du bidra til å redusere smerten uten å overbelaste den med andre oppgaver. Å tilby en tur er nyttig fordi vekttap og kontinuerlig aktivitet bidrar til å redusere frekvensen av fibromyalgi.

4
Gå til legen med dem og se eventuelle spørsmål du har om pleie. Dette vil også hjelpe deg med å forstå hvilke typer medisiner du trenger, og legen kan gi deg råd om behandling av fibromyalgi episoder.

5
Kjøp et badekar og oppmuntre dem til å fordype seg i det når fibromyalgi er plagsom. Varmen bidrar til å redusere ubehag forårsaket av tilstanden din, og et badekar er en umiddelbar varmekilde som er tilgjengelig hele året.

6
Forstå at personer med fibromyalgi ikke oppfører seg i dårlig humør eller depresjon fordi de vil ha det. Kronisk smerte er vanskelig å håndtere, og du kan laste den ned med deg. Vis medfølelse når du lider, er en måte å avhjelpe fiendtlighet eller depresjon som kan evakueres til deg.
[IRP]

Tips og advarsler
Snakk med en terapeut hvis fibromyalgi påvirker ekteskapet eller ditt personlige forhold. Han kan anbefale de beste virkemidlene og hjelpe ham med å håndtere situasjonen.

Foreslå aldri at en person med fibromyalgi har en psykisk lidelse. Selv om symptomene ikke blir lagt merke til hos andre, er sykdommen reell og forårsaker ekte smerte. Folk med fibromyalgi oppdager ikke noe i hodet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *