Hvad du behøver at vide om en person med fibromyalgi

Et af vores medlemmer af den lukkede gruppe delte denne historie med os og bad os om at offentliggøre det for at sprede viden om vores sygdom. Dette er hvad du behøver at vide om personer med fibromyalgi.

1. Min smerte 

Min smerte er ikke din smerte. Det skyldes ikke betændelse. Hvis du tager din medicin til gigt, vil det ikke hjælpe mig. Jeg kan ikke arbejde min smerte eller ryste den. Det er ikke engang en smerte, der forbliver. I dag er han på skulderen, men i morgen kan han være på hans fødder, eller han kan være væk. Min smerte antages at skyldes forkerte signaler sendt til hjernen, muligvis på grund af søvnforstyrrelser. Det forstås ikke godt, men det er rigtigt.

2. Min træthed 

Jeg er bare træt. Jeg er ofte i en tilstand af alvorlig udmattelse. Du ønsker måske at deltage i fysiske aktiviteter, men det kan jeg ikke. Vær venlig at tage det ikke personligt. Hvis du så mig shopping i indkøbscenter i går, men jeg kan ikke hjælpe dig med havearbejde i dag, det er ikke fordi jeg ikke vil. Jeg er mest sandsynligt at betale prisen for at fokusere på musklerne ud over deres kapacitet.

3. Min glemsomhed 

Dem, der lider af det, kalder Fibronzebla. Jeg kan ikke huske hans navn, men jeg må huske. Du kan ikke huske hvad jeg lovede at gøre for dig, selvom du fortalte mig et par sekunder siden. Mit problem har intet at gøre med min alder, men det kan være relateret til manglende søvn. Jeg har ikke selektiv hukommelse. Nogle dage har jeg kun kortvarig hukommelse.

4. Min klodsethed 

Hvis jeg går på tæer eller svamp fem gange i en skare, målretter jeg mig ikke med vilje. Jeg har ikke muskelkontrol for det. Hvis du er bag mig på trappen, vær tålmodig. Disse dage tager jeg livet og trappen et skridt ad gangen.

5. Mine følsomheder –

Jeg kan ikke holde det! “Det” kan være en række ting: sollys, højt eller piercing lyde, lugte. FMS er blevet kaldt “rod i alt, der gør det værre.” Så lad mig ikke åbne gardinerne eller lytte til dit barn skrigende. Jeg kan virkelig ikke klare det.

6. Min intolerance 

Jeg kan heller ikke stå på varmen. Eller fugtigheden. Hvis jeg er en mand, sveder jeg … voldsomt. Hvis jeg er kvinde, sveder jeg. Begge er lige så pinligt, så jeg føler mig ikke forpligtet til at rapportere dette hul i hjemmet. Jeg ved det Og vær ikke overrasket, hvis du ryster ukontrollabelt, når det er koldt. Jeg tolererer heller ikke kulden. Min interne termostat er brudt, og ingen ved, hvordan man løser det.

7. Min depression 

Ja, der er dage, hvor jeg hellere vil blive i seng eller hjemme eller dø. Inten og ubarmhjertig smerte kan forårsage depression. Din oprigtige bekymring og forståelse kan bevæge mig fremad. Dine sarkastiske kommentarer kan rocke mig.

8. Min stress 

Min krop behandler ikke stress godt. Hvis jeg er nødt til at forlade mit job, arbejde deltid eller styre mine pligter, er jeg ikke doven. Daglig spænding forværrer mine symptomer og kan helt neutralisere mig.

9. Min vægt 

Det kan være fedt, eller jeg kan være tynd. Under alle omstændigheder er det ikke ved valg. Min krop er ikke din krop. Mit hjernecenter er brudt, og ingen kan fortælle mig, hvordan man løser det.

10. Hej 

Hvis du ser mig smile og fungere normalt, må du ikke antage, at jeg er sådan. Jeg lider af smerte og træthed kronisk sygdom, der ikke har nogen behandling. Jeg kan få min godmorgen, mine uger eller endog mine måneder. Faktisk er de gode dage, hvad der tillader mig at fortsætte.

11. Min unikhed 

Selv dem, der lider af FMS, er ikke de samme. Det betyder, at du ikke har alle de ovennævnte problemer. Jeg har smerter over og under taljen og begge sider af min krop, som varer lang tid. Du kan have migræne eller smerter i hofte eller smerte i skulder- eller knæsmerter, men de har ikke den samme smerte som enhver anden person.

 

12. Mit handicap

Min handicap er usynlig, men den eksisterer stadig. Det er som om du ikke ser luften, men den er til stede selv med fibromyalgi, dens eksistens, det er sandt. Det er ikke alt i vores hoveder, hvis det var grunden til, at jeg ikke ville lægge noget i mit hoved, der er mere genkendeligt som kræft osv. Lad os sætte denne fibromyalgi handicap klistermærke på dine biler og sprede fibro bevidsthed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *