Costochondritis, de oorzaak van pijn op de borst bij patiënten met fibromyalgie

Costochondritis, de oorzaak van pijn op de borst bij patiënten met fibromyalgie

Een groot percentage van mensen met  fibromyalgie  heeft symptomen zoals pijn in de borst en borst veroorzaakt door Costochondritis, de ontsteking van het kraakbeen die de ribben verbindt met het borstbeen en die vaak kan worden verward met hartproblemen.

Pijn treedt meestal op bij deze symptomen:

 

  1. Branden in de ribben.
  2. Het voelt aan de linkerkant van de kist.
  3. Het kan komen en gaan en is eenvoudig te bedienen met goed ademhalingsbeheer.
  4. Acuut en brandend ongemak in het bovenste gedeelte van de borst.
  5. Zeer vergelijkbaar met een hartaanval.
  6. Onregelmatige hartslag

Vóór elke pijn in het  borstgedeelte , is het het beste om hulp te zoeken bij een specialist, want het kan Costochondritis zijn , het kan ook te wijten zijn aan een hartprobleem.

Hoewel het een ziekte is die is geclassificeerd als goedaardig, is het zeer pijnlijk en is het een van de hoofdoorzaken van pijn op de borst. Voor patiënten met fibromyalgie kan Costochondritis een chronisch en moeilijk probleem worden om mee te nemen.

behandeling

Als de symptomen niet zo sterk zijn, kunt u voorkomen dat u activiteiten uitvoert die druk uitoefenen op het getroffen gebied, nek- en schoudermassages uitvoeren om de spanning in de spieren te verminderen, stress te vermijden en ‘s avonds een ontspannend bad te nemen voordat u naar de spieren gaat. het bed

Wanneer Costochondritis is ontdekt, kunt u het behandelen met ijs of medicijnen, maar u moet altijd de aanbevelingen van uw arts opvolgen, omdat de toepassing van koude en warmte en sommige behandelingen zonder toezicht Fibromyalgie kunnen veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *