Hur luftfuktighet påverkar patienter med fibromyalgi

Fibromyalgi är främst känd för smärta, trötthet och obehag som orsakar en person, och flera faktorer kan öka risken för att få det eller öka smärta. Många patienter har rapporterat att de utsätts för olika typer av väder gör att de känner mer smärta.

Till exempel, att vara ute på en solig dag, eller om det regnar, eller om dagen är för kall, kan den påverka någon med fibromyalgi. Eventuell förändring kan orsaka en effekt; även om du är i en bank eller en butik med för låg luftkonditionering kan du få en patient med fibromyalgi att känna sig ganska dålig. Vetenskapligt visar det att klimat; tryck, höjd, fuktighet och gravitation kan göra förändringar i muskler och vävnader som orsakar olika reaktioner mellan värme och kyla.

 

De rapporterade problemen säger att man har kontroll över situationen är nyckeln till att inte låta vädret påverka en patient. Det är bättre att säga att det är i ett mer neutralt eller coolt klimat det bästa sättet att undvika ökad smärta. Många har sagt att de måste byta plats på grund av väderförhållandena eftersom extremt väder gör det svårt att hantera fibromyalgi. Det är till exempel svårt för vissa patienter att flytta eftersom de tycker om mer i kalla klimat än i heta miljöer.

De kan inte stå smärtan, så det finns inget annat alternativ. Den motsägelsefulla delen är att vissa studier visade vissa relationer mellan fibromyalgi och klimat, men den oroande delen är att människor känner det, men ytterligare forskning visar att väder kan vara ett av de villkor som ökar smärta och andra symtom som trötthet. muskelsmärta, dålig sömn och huvudvärk. Detta är vad olika väderförhållanden gör mot kroppen.

Effekter av fukt på fibromyalgi

Fuktighet är närvaron av vattenånga i luften. Därför är det mycket meningsfullt när de säger att det påverkar människor med fibromyalgi eftersom fukt orsakar att kroppen svalnar och gör miljön tyngre. När det är låg, rapporterar patienter att de lider mer huvudvärk, stelhet, generaliserad smärta och utbrott.

Människor som har fibromyalgi känner sig störda på grund av olika naturliga faktorer. Några av faktorerna kan vara störningar i väderförhållandena. Både överflödig och överdriven värme kan utlösa eller öka smärtsymptom i fibromyalgi. Förändringen i lufttrycket kan betraktas som en av anledningarna till att människor upplever förändringar i smärtsymptom. Det är inte nödvändigtvis att endast personer som har fibromyalgi kommer att få problem när luftfuktigheten är hög i atmosfären.

Det finns också människor med andra problem som astma, allergier och andra andningsproblem som upptäcker att fuktigheten är svår att hantera. När luftfuktigheten är låg är människor med fibromyalgi vittne om några av problemen som huvudvärk, trötthet, generaliserad smärta i kroppsdelar, styvhet etc. I vissa sällsynta fall observeras andningssvårigheter.

Hur man minimerar de negativa effekterna av att ändra årstiderna

Det mest uppenbara erbjudandet är att hitta en plats där klimatet är tempererat under året och förändras där. Eller kanske bryta året, bo på en plats för vår och sommar, och bo någon annanstans för hösten och vintern. Det är dock inte en praktisk lösning för många av oss.

Så vi ser att allt som orsakar att kroppen förändras för yttre och extrema förhållanden är de som orsakar de flesta problemen för fibromyalgi. De bästa alternativen är att alltid vara i ett mycket varmt och bekvämt område där du ständigt kan styra olika situationer. Hydrering är en viktig vana för alla. Drick mycket vatten och mängden beror på var du bor, om du bor i varmare områden behöver du mer vatten.

Gör det kontinuerligt och det spelar ingen roll om du inte är törstig, gör det ändå. Drick inte alkohol, nog, undvik kalla drycker och de som har en stor mängd socker. Du måste dricka vatten före, under och efter varje intensiv aktivitet du gör och vi tränar också.

Ha alltid en flaska vatten vid din sida. Använda bekväma och fina kläder. Ta flera svala duschar under dagen. Om du har råd med en luftkonditionering, tveka inte, köp den.

Bada, och om du känner smärta, är det en bra idé att bära kläder enligt vädret. Om du är i varmt väder, prova att bära lätta kläder och ljusa färger, alla gjorda med ljus och fräsch tyg. Försök att bära shorts och skjortor. Om du är i en kall miljö, använder jackor, långbyxor och handskar om det behövs och använda något i huvudet. Göra långa promenader för att andas frisk luft, och det är en bra idé att gå på natten.

Var försiktig med var du befinner dig och undvik risker. Det är mycket viktigt att uppmärksamma vad som påverkar dig, var du bor, i ditt hem och i din stad, som omger dig. Leta efter platser där du tror att du kan få ett bättre liv och ett bättre förhållande till fibromyalgi. Förebyggande är alltid en bra nyckel för att slåss. Effekterna av klimatförändringarna är inte helt identifierade.

Forskare arbetar kontinuerligt med detta för att identifiera den exakta orsaken och sätten att hantera problem. Det är helt beroende av en individ, eftersom människor som har kalla problem kommer att upptäcka att värmen är bekväm, människor som har värmeproblem kommer att vara kalla för att känna sig bekväma. Förinställningarna ändras från en person till en annan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *