MYSTERIE OPGELOST: ZE KUNNEN FIBROMYALGIE VERMINDEREN EN BEHANDELEN

Mysterie opgelost: ze weten fibromyalgie te verminderen en te behandelen

Na  veel onderzoek en  informatie over de verschillende bijdragen van mensen met deze weinig bekende ziekte,   we komen nu met ‘ uitstekend nieuws en oplossing komt voort uit Israël (officieel) op een nieuwe behandeling voor  fibromyalgie (een syndroom  pijn) het vermindert ook of elimineert volledig de behoefte aan medicijnen. Fibromyalgie is bijna onmogelijk om te diagnosticeren.

Mysterie opgelost: ze weten FIBROMYALGIA te verminderen en te genezen

De aandoening wordt vaak veroorzaakt door hoofdtrauma, neurologische infectie of ernstige emotionele stress. Het wordt gekenmerkt door symptomen zoals musculoskeletale pijn, vermoeidheid, geheugenverlies en stemmingswisselingen.

Fibromyalgie wordt vaak verward met andere ziekten en de meeste patiënten ervaren maanden of zelfs jaren van aanhoudende pijn voordat ze de juiste diagnose krijgen. Eenmaal gediagnosticeerd krijgen patiënten een beetje respijt, omdat sommige therapieën effectief zijn gebleken om hun symptomen te verzachten.

Een nieuwe studie gepubliceerd in PLoS ONE door onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv kan van koers veranderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met fibromyalgie het gebruik van pijnmedicatie na behandeling met hyperbare zuurstof drastisch hebben kunnen verminderen of zelfs elimineren  .

De studie werd geleid door wijlen professor Eshel Ben-Jacob, School Natuur- en Sterrenkunde UTA en Dr. Shai Efrati School Neurowetenschappen bij UTA en Assaf Harofeh Medical Center met professor Dan Buskila Center Soroka arts, en werd uitgevoerd door een wetenschappelijk UTA team, Rice University, Assaf Harofeh medisch Centrum Ben-Gurion University en Tel Aviv Sourasky medisch centrum.

De onderzoekers geloven dat ze ook de belangrijkste factor hebben geïdentificeerd die fibromyalgie veroorzaakt: een wijziging van het mechanisme van de hersenen voor de behandeling van pijn.

“Als een arts, voor mij, is de belangrijkste bevinding dat 70 procent van de patiënten in staat was om te herstellen van hun fibromyalgiesymptomen,”  zei Efrati. “Het meest opwindende voor de wereld van onderzoeksresultaten is echter dat we de gebieden van de hersenen die falen en verantwoordelijk zijn voor dit syndroom in kaart kunnen brengen. ”

een hyperbare kamer van zuivere zuurstof om patiënten bloot te stellen aan hogere drukken dan normale zuurstof  en worden vaak gebruikt voor de behandeling van patiënten met een beroerte, brandwonden, koolmonoxidevergiftiging, decompressieziekte en.

De klinische proef, die deelnemers blootstelt aan twee maanden van hyperbare zuurstoftherapie, vindt significante veranderingen in hersenactiviteit en symptomen 70 procent van de deelnemers.

De proef omvatte 60 vrouwen die minstens twee jaar eerder de diagnose fibromyalgie hadden gekregen. De helft van de 48 patiënten die de behandeling voltooiden, ontving 40 90-daagse hyperbare zuurstoftherapiebehandelingen waarbij patiënten werden blootgesteld aan zuivere zuurstof bij tweemaal atmosferische druk, vijf dagen per week gedurende twee maanden.

Het succes van de behandeling van de patiënt heeft het gebruik van pijnmedicatie drastisch verminderd of geëlimineerd. “Medicijnen nemen verlicht pijn, maar keert de aandoening niet terug. Maar hyperbare zuurstoftherapiebehandelingen zouden de toestand kunnen omkeren “,  zei Efrati, eraan toevoegend dat de resultaten een verder onderzoek rechtvaardigen, zei hij.

“De resultaten zijn van groot belang, hyperbare zuurstofbehandelingen zijn ontworpen om de echte oorzaak van fibromyalgie aan te pakken, de pathologie van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het syndroom. Dit betekent dat hersenherstel, inclusief neuronale regeneratie, mogelijk is, zelfs voor chronische ziekten, pijnsyndromen en moet worden overwogen voor elke toekomstige ontwikkeling van behandelingen. ”

De onderzoekers vonden een aantal discrepanties tussen verschillende patiënten met fibromyalgie. Wanneer fibromyalgie werd veroorzaakt door traumatisch hersenletsel, bijvoorbeeld, waren ze getuige van volledige oplossing zonder aanvullende behandeling. Maar wanneer de ziekte is toegeschreven aan andere oorzaken, zoals  koortsgerelateerde  ziekten, moeten  patiënten regelmatig een onderhoudsbehandeling ondergaan.

Beeldresultaat voor hbot-kamer

De onderzoekers blijven nu studeren om diepgaande studies uit te voeren over de vernieuwing van hersenweefsel onder hyperbare omstandigheden.

Lezen en delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *