Mister du styrke i hendene? Folk med fibromyalgi ja

En vanlig egenskap at de fleste pasienter med fibromyalgi er en diffun smerte som påvirker en stor del av kroppen. Dette forferdelige symptomet følger ofte med stivhet, parestesi i hender og føtter, det vil si en følelse av prikking og følelsesløshet, søvnforstyrrelser og spesielt en følelse av tretthet og tretthet som følger med dem. Hele dagen.

Denne tretthet bidrar til fibromyalgi har lav spenstoleranse som rammer opptil 90% av pasientene. Dette er grunnen til at en studie utført av et team fra Granada Universitet og publisert i januar 2011 i tidsskriftet Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, analyserte håndmotstanden til disse pasientene. Å bli brukt som et komplementært verktøy for å vurdere alvorlighetsgraden av fibromyalgi hos kvinner.

Å bli brukt som et komplementært verktøy i å vurdere alvorlighetsgraden av fibromyalgi hos kvinner. Målet var å bestemme styrken av håndmotstand, å diskriminere mellom tilstedeværelsen og fraværet av fibromyalgi og alvorlighetsgraden av fibromyalgi hos 81 kvinner med sykdommen og 44 kvinner med god helse. De målte motstanden av kraften i hånden med et maksimum isometrisk krafttest, ved hjelp av et hånddynamometer. Kvinnen ble klassifisert i henhold til poengsumene som ble oppnådd i: moderat fibromyalgi (<70) og alvorlig fibromyalgi (70 eller mer). Resultatene som ble observert var som følger: å diskriminere mellom tilstedeværelse og fravær av fibromyalgi og alvorlighetsgrad hos 81 kvinner med sykdommen og 44 friske kvinner.

De observerte resultatene var som følger:

Loading...

Motstandstærskelen i hånden som best skiller mellom nærvær og fravær av fibromyalgi var 23,1 kg.

Terskelen som best skiller mellom alvorlig og moderat fibromyalgi var 16,9 kg.

En styrke på håndkraft på 23,1 kg eller mindre var assosiert med en høyere 33,8 sannsynlighet for å ha fibromyalgi etter aldersgrense.

I fibromyalgi-gruppen var en håndkraft på 16,9 kg eller mindre assosiert med en 5,3-ganger høyere sannsynlighet for å lide av alvorlig fibromyalgi.

 

Resultatene av disse undersøkelsene er: Resistens mot håndstyrken er redusert hos kvinner med fibromyalgi, så vel som hos personer med alvorlig fibromyalgi sammenlignet med deres partnere med moderat fibromyalgi.

De peker også på at kvinner som ikke oppfyller disse foreslåtte standardene, kan veilede legen for å gjøre en riktig diagnose fordi den ville bli brukt som et nyttig og informativt verktøy. Har du lagt merke til at du har mindre styrke og styrke i dine hender enn dine venner / familie? I hvilke aspekter av dagliglivet tror du et funksjonshemning? Vi håper du deler visningen med oss, som vi mottar fra våre nettverksmedlemmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *