Förlorar du styrka i dina händer? Personer med fibromyalgi ja

En vanlig egenskap att de flesta patienter med fibromyalgi är en diffus smärta som drabbar en stor del av kroppen. Detta förvirrande symtom följer ofta morgonstyvhet, parestesi i händer och fötter, det vill säga en känsla av stickningar och domningar, sömnstörningar och särskilt en känsla av trötthet och trötthet som åtföljer dem. Hela dagen.

Denna trötthet bidrar till fibromyalgi har en låg stresstolerans som påverkar upp till 90% av patienterna. Det är därför som en studie som utförs av ett team från Granada-universitetet och publicerades i januari 2011 i tidskriften Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, analyserade handmotståndet hos dessa patienter. Att användas som ett komplementärt verktyg för att bedöma svårighetsgraden av fibromyalgi hos kvinnor.

Att användas som ett komplementärt verktyg vid bedömning av svårighetsgraden av fibromyalgi hos kvinnor. Målet var att bestämma styrkan hos handmotståndet, för att diskriminera mellan förekomst och frånvaro av fibromyalgi och svårighetsgraden av fibromyalgi hos 81 kvinnor med sjukdomen och 44 kvinnor i god hälsa. De uppmätta motståndet i kraften i handen med ett maximalt isometrisk kraftprov, med hjälp av en handdynamometer. Kvinnorna klassificerades enligt poängen erhållen i: måttlig fibromyalgi (<70) och svår fibromyalgi (70 eller mer). De observerade resultaten var följande: att diskriminera mellan förekomst och frånvaro av fibromyalgi och dess svårighetsgrad hos 81 kvinnor med sjukdomen och 44 friska kvinnor.

De observerade resultaten var följande:

Motståndst tröskeln i handen som bäst skilde mellan närvaro och frånvaro av fibromyalgi var 23,1 kg.

Den tröskel som bäst skiljer mellan svår och måttlig fibromyalgi var 16,9 kg.

En styrka av handkraft på 23,1 kg eller mindre var associerad med en högre 33,8 sannolikhet att ha fibromyalgi efter åldersgränsen.

I fibromyalgi-gruppen var en handkraft på 16,9 kg eller mindre associerad med en 5,3-faldig högre sannolikhet att lida av allvarlig fibromyalgi.

 

Resultatet av dessa undersökare är: Resistens mot handstyrka minskar hos kvinnor med fibromyalgi, liksom hos personer med svår fibromyalgi jämfört med deras partner med måttlig fibromyalgi.

De påpekar också att kvinnor som inte uppfyller dessa föreslagna standarder kan vägleda läkaren för att göra en korrekt diagnos eftersom den skulle användas som ett användbart och informativt verktyg. Har du märkt att du har mindre styrka och styrka i dina händer än dina vänner / familj? I vilka delar av det dagliga livet tycker du om funktionshinder? Vi hoppas att du delar dina intryck med oss, som vi kommer att få från våra nätverksmedlemmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *