Waarom is het zo moeilijk om handicap te krijgen voor fibromyalgie

“Is fibromyalgie een handicap?” Het is een vraag die je waarschijnlijk op een bepaald moment hebt gesteld of je bent gediagnosticeerd met fibromyalgie. Het lijdt geen twijfel dat fibromyalgiepijn zo ernstig kan worden dat het  uitvoeren van dagelijkse taken  bijna onmogelijk wordt. Dus in strikte zin is fibromyalgie een handicap, in de zin dat het u gehandicapt kan maken.

Maar als je vraagt ​​”is fibromyalgie een handicap?”, Dan is de echte vraag die je moet stellen “is de wet het erkennen als een?” Dus laten we eens kijken naar hoe de overheid handicap definieert, of fibromyalgie die standaard past, en hoe u uw fibromyalgie kunt laten herkennen als een wettelijke handicap.

is fibromyalgie een handicap

Is fibromyalgie een handicap?

Voor een voorwaarde om te worden erkend onder de Americans With Disabilities Act (ADA), moet deze een waardevermindering veroorzaken die een of meer belangrijke levensactiviteiten aanzienlijk beperkt. Volgens die norm lijkt het alsof fibromyalgie een slam is voor het kwalificeren, toch? Ik bedoel, pijn zo hevig dat je niet uit bed kunt komen? Dat is een aantasting door welke definitie dan ook. En fibromyalgie  wordt erkend op de lijst met handicaps  die onder de ADA vallen.

Maar de realiteit is dat het, net als bij alles wat met de overheid te maken heeft,  niet zo eenvoudig is .

Kijk, een voorwaarde die officieel als een handicap wordt erkend, betekent dat je in aanmerking komt voor de weinige voordelen die de overheid onder de ADA moet bieden, en werkgevers moeten redelijke aanpassingen voor je handicap maken. Daarom hebben ze een aantal ringen gemaakt die je moet doorlopen om je handicap erkend te krijgen.

Loading...

Waarom het moeilijk is om je Fibromyalgie gecertificieerd als een handicap te krijgen

Alleen omdat fibromyalgie officieel wordt erkend,  betekent niet dat  uw  fibromyalgie zal zijn . Je moet kunnen bewijzen dat je ziekte zo invaliderend is dat het je leven schaadt. En dat kan om een ​​paar redenen lastig zijn met fibromyalgie.

Ten eerste, zoals elke fibro-patiënt weet, laat fibromyalgie geen uiterlijke tekenen achter dat je het hebt. Dat betekent dat je altijd het risico loopt beschuldigd te worden van het vervalsen ervan. En veel te veel mensen met fibromyalgie hebben daar op een bepaald moment last van gehad. In de ogen van de wet mag dit geen belemmering zijn om uw handicap erkend te krijgen, maar in de praktijk doet het dat natuurlijk  wel .

Iemand met een ziekte met zichtbare symptomen, zoals Parkinson, vindt het meestal gemakkelijker om een ​​aanvraag voor een handicap te krijgen, omdat het eenvoudigweg is goedgekeurd vanwege het feit dat artsen en ambtenaren hun symptomen kunnen zien.

Ten tweede, om erkend te worden door fibromyalgie heb je documentatie nodig  van een arts die  bewijst dat je fibromyalgie hebt en het is ernstig genoeg om uit te schakelen. En dat is natuurlijk moeilijk om te doen, omdat zoveel artsen fibromyalgie echt niet begrijpen. En velen denken niet om ernaar te zoeken als je klaagt over pijn en vermoeidheid.

Dus niet alleen moet je alle juridische obstakels overwinnen om je handicap met fibromyalgie te laten herkennen, je kunt zelfs niet beginnen voordat je een arts hebt gevonden die genoeg weet over fibromyalgie om een ​​juiste diagnose te stellen.

Hoe u uw Fibromyalgie-certificaat kunt krijgen

Het eerste wat u hoeft te doen is de juiste dokter vinden. Hier  zijn enkele bronnen voor het vinden van een arts die is gespecialiseerd in de aandoening. Het hebben van een deskundige arts die u kan adviseren bij het herkennen van uw handicap en het verstrekken van de medische documentatie die u nodig hebt, maakt een enorm verschil.

Ten tweede moet je al die documenten verzamelen en alle bewijs leveren dat de overheid nodig heeft om je handicap erkend te krijgen. Dit kan maandenlange moeizame bezoeken aan overheidsinstanties vergen, wat lastig is wanneer u moet werken of al uw baan hebt moeten verlaten en van besparingen leeft.

Zelfs met dat bewijs zul je heen en weer gaan tussen agentschappen die proberen je handicap te laten erkennen als de handicap die het duidelijk voor jou is. Dat is slechts een van de dingen die het leven van iemand met fibromyalgie nog moeilijker maken.

Op zoveel manieren krijgen mensen met fibromyalgie gewoon niet de ondersteuning die ze nodig hebben. Ze zijn het slachtoffer van een vreselijke ziekte en hebben vervolgens opnieuw slachtoffers gemaakt door oneerlijke wetten en een gebrek aan begrip bij het publiek. Het maakt fibromyalgie iets van een onzichtbare handicap. Mensen kunnen er tientallen jaren last van hebben zonder een diagnose te kunnen stellen die hen het bewijs levert dat ze nodig hebben om hun handicap erkend te zien als een handicap.

En dat is een diepe onrechtvaardigheid voor mensen die aan deze ziekte lijden.

“Is fibromyalgie een handicap?” Absoluut. En het is tijd dat we het gaan herkennen en iedereen met fibromyalgie de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *