Hvorfor forårsaker fibromyalgi nakkesmerter?

POR    TIFFANY VANCE-HUFFMAN

Av alle de medisinske forholdene som finnes, er fibromyalgi absolutt en av de mest gåtefulle og misforstått.

Frekvensen er fullstendig ignorert og betraktet som et fullblåst syndrom. Fibromyalgi er en av de patologiene som ennå ikke er forstått, ikke engang av verdens mest kjente medisinske forskere.

Vi forstår det faktum at mer enn 5 millioner amerikanere må gå gjennom smertene og symptomene på fibromyalgi som forandrer liv på daglig basis.

Det er ingen kur for dette syndromet, og den eneste måten folk kan leve på, er å håndtere sine egne symptomer best. Imidlertid er det fortsatt for mange pasienter for hvem fibromyalgi radikalt har forandret livet.

Fibromyalgi og forklaringene vi har

Den harde sannheten om fibromyalgi er at vi ikke engang vet hvordan vi skal definere den. Selvfølgelig er det syndrom, noe som betyr at det er en samling av symptomer, men de kan variere mye og kan være så forskjellige fra person til person at det er virkelig umulig å vite hva er fibromyalgi.

Det vanligste og mest alvorlige symptomet som oppleves av personer med fibromyalgi er generalisert smerte. Utover det er det mange nye symptomer, som kan sammenkobles og noen ganger betraktes som årsaker og risikofaktorer for dette syndromet.

I tillegg til alle, de fleste av dem (gruppert på noen måter) er vanlige for andre medisinske tilstander som kan være comorbid med fibromyalgi.

Søvnproblemer, problemer med urinblæren (urinveisproblemer og generelt), irritabel tarmsyndrom, hodepine, tretthet, muskelkramper, prikking og nummenhet, stiv opphisselse, nervesmerter, hukommelsesproblemer, mangel på oppmerksomhet, angst igjennom depresjon: dette er bare noen av symptomene som ofte er forbundet med fibromyalgi (men også med andre medisinske tilstander, er fibromyalgi forvirrende og oppfører seg ofte).

 

Hva er årsakene til fibromyalgi?

Det er ikke noe klart svar på dette spørsmålet. Foruten det faktum at Fibromyalgi er ganske vanskelig å diagnostisere (som forklart nedenfor), årsakene til dette syndromet er helt ukjent.

Noen har spekulert fibromyalgi er forårsaket av det faktum at den “sensorer” nerve i hjernen og sentralnervesystemet er også følsomme for smerte, noe som gjør pasienten føle smerte på et høyere nivå det normale ville være.

I tillegg tror andre forskere at fibromyalgi hovedsakelig skyldes genetiske faktorer. Ifølge dem er det en svært høy forekomst av fibromyalgi som vises i mange familiemedlemmer.

Denne teorien forutsetter den tro at det er en nær sammenheng mellom visse polymorfe gener i menneskekroppen og fibromyalgi fordi vokser, men også innrømme at de samme genene er knyttet til mange andre beslektede fibromyalgi tilstander (f.eks, syndrom kronisk tretthet).

Andre mennesker tror at psykologiske faktorer og depresjon er avgjørende for å oppdage hvorfor fibromyalgi utvikler seg. I henhold til dem, er den høye grad av komorbiditet mellom fibromyalgi og depresjon ikke tilfeldig og det kan være den egentlige årsak som fører til den første.

Dårlige søvnvaner kan også være en av årsakene til utviklingen av dette syndromet. Ifølge forskere som har vedtatt denne ideen, kan dårlig søvn oppromme hele kroppen og føle smerte på høyere nivåer. Som et resultat vil du gå inn i en ond sirkel der smerte og dårlig søvn er permanent forbundet med hverandre uten å forlate deg uten en vei ut.

Hvorfor opplever smertestillende pasienter med fibromyalgi?

Smerte er som nevnt det vanligste og kraftigste symptomet som oppleves av pasienter med fibromyalgi. Legene forklarer smerten i dette området som følge av “aktivering” av et følsomt sted som ligger nøyaktig i nakken.

Det kan være andre årsaker som fører til nakkesmerter i tilfelle av fibromyalgi. For eksempel kan dårlig søvn også bety en feil posisjon kan føre til at musklene i nakken blir anspent (og derfor også forårsake smerte).

Husk også at du er veldig sannsynlig å utvikle hodepine og skuldre som følge av nakkesmerter også. Svært ofte er smerten i nakken svært knyttet til de omkringliggende områdene, slik at du også kan oppleve smerte rundt halsen.

Resultat av bildet for nakkesmerter?

Hva skal jeg gjøre med nakkesmerter?

Fibromyalgi kan ikke helbredes (faktisk er hovedårsaken til at det ikke kan botes, fordi vi ikke vet årsaken). Det kan imidlertid styres, og dette er nettopp det som millioner av fibromyalgi-pasienter gjør hver dag.

Hvis nakkepine er et av symptomene du har med fibromyalgi, er det noen ting du kan gjøre. Dette er noen av dem:

1-smerte medisiner Over-the-counter smertestillende midler    kan arbeide med nakke smerter, men vær forsiktig så du ikke misbruker den, fordi selv den mest grunnleggende aspirin eller ibuprofen kan gjøre kroppen din bedre. motstår smerte dets bruk.

2-myk massasje Lett å massere   nakken din kan virkelig gjøre et mirakel på hvordan du føler deg, så ikke nøl med å be noen om å gjøre det (eller delta i en profesjonell massasje terapi, forresten).

3- Mange forblir veldig skeptiske over de østlige praksisene vi har lånt,    men deres antall reduseres sakte. Det er mange pasienter som tror at akupunktur har hjulpet, og hvis du tror det kan være en god komplementær terapi for deg også, pass på å finne en lisensiert profesjonell.

4- Igjen, dette kan høres dumt for noen, men yoga kan gjøre mye godt når det gjelder å lindre smerte i ulike deler av kroppen.  Siden de fleste yoga-stillinger er basert på god strekk, kan de virkelig frigjøre spenning i musklene og kan hjelpe deg med å bli kvitt smerten. Vær imidlertid oppmerksom på at du bør praktisere dette under oppsyn av en instruktør som vet hvordan man skal behandle mennesker med kronisk smerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *