Overgrepene er den ledende årsaken til fibromyalgi.

Fibromyalgi er en smerteforstyrrelse, med symptomer som strekker seg fra muskelsmerter og nummenhet i ekstremitetene søvnforstyrrelser. Den inflammasjon og kroppens reaksjon på stress ved de komplekse interaksjoner mellom hjernen og andre organer spille en rolle i fibromyalgi. Det kan være vanskelig å unngå de begrensninger som moderne livet kaster på oss, men det er sikkert mange ting som vi har kontroll over som kan hjelpe lindre symptomene på denne sykdommen, inkludert livsstil og matvalg.

Vold er den ledende årsaken til Fibromyalgi

Det er ikke noe enkelt svar eller eneste grunn til at psykisk vold eller nød kan utløse fibromyalgi. Emosjonell stress kan svekke evnen til å dempe forskjellige kroniske sykdommer, slik som FMS smerte. Det er også antatt at det er en sammenheng mellom følelsesmessige traumer, søvnløshet, hodepine, smerter og andre symptoms.Victimization i tidlig alder kan ha en betydelig innvirkning på lang sikt.

Det virker som psykisk vold ble tatt mindre alvorlig enn fysisk mishandling fordi det har ingen ytre tegn som blåmerker eller beinbrudd. Likevel økte tilfeller av psykisk vold, spesielt i barndommen, men også i voksen alder, assosiert med folk som har fibromyalgi indikere behov for å vite potensialet for å utvikle fibromyalgi.

Childhood Trauma

Traumatisk erfaring og spenning i barndommen har alltid blitt neglisjert som er predisponert for utviklingen av forskjellige forstyrrelser av kronisk smerte og psykiatriske forstyrrelser, som fibromyalgi, irritabel tarmsyndrom, søvnløshet, depresjon , angst, posttraumatisk stress-syndrom, og kronisk tretthetssyndrom. Imidlertid er tidevannet snu som forskning viser en signifikant sammenheng mellom traumer i barndommen og helse i voksen alder.

Den sentrale nervesystemet utvikler seg raskt i løpet av barndommen og er betinget til å svare på ulike stimuli og stress som oppstår i livet. Som en rekke miljømessige stimuli er oppfylt, er nye veier dannes mellom hjerneceller som reaksjon på hver stimulus.

For eksempel, en hyggelig opplevelse, som en klem fra en forelder eller søt mat skaper stier som lærer hjernen til å svare på disse stimuli pleasurably. Tilsvarende vil en skremmende opplevelse opprette og måter å utøve som reagerer på frykt.

Denne prosessen med å skape nye veier i respons på stimuli kalles nevroplastisitet. Med alder, nevroplastisitet minker, noe som betyr at det er mer vanskelig å utvikle nye kanaler og justere responser i hjernen til stimuli. Barn er en fordel å ha en høy grad av neuroplasticity.

Men, understreker også viktigheten av å gi betydelig stimulans til utviklingen av hjernen, for å sikre utvikling av positive måter.

De traumatiske opplevelser som er relatert til fibromyalgi inkluderer:

  • << ulykke
  • << følelsesmessige traumer
  • << Noen virus som hepatitt C og HIV-
  • << Separasjon av barn fra moren din, og det varte i mer enn 6 måneder.
  • << Leve i en krig.

Mer  “Fibromyalgi er relatert til stress hos barn og ubehandlede negative følelser

seksuelle overgrep

Ifølge studier, har omtrent 30-40 prosent av voksne opplevd fysisk, psykisk eller seksuelt misbruk på et tidspunkt i sin barndom. Andre studier tyder på at den faktiske statistikken kan være mye høyere og underrapportert. Flere studier har undersøkt hvilken rolle seksuelle overgrep og fibromyalgi spesielt, og resultatene er sjokkerende. I flere studier, omtrent 65 prosent av kvinner med fibromyalgi rapporterte seksuelle overgrep.

Selv om forskerne ikke vet hvordan eller hvorfor barnemishandling er knyttet til fibromyalgi, er det viktig å vurdere rollen til vold i tiltak for å kurere og kontrollere symptomer på fibromyalgi. Mye av forskningen på vold og fibromyalgi har dukket opp i løpet av de siste 5-10 årene. Dette betyr at det er lite som tyder på at bowling hvordan vold kan påvirke fibromyalgi symptomer i fremtiden.

En 1995 studie ved McGill University i Canada fant at i en gruppe på 83 kvinner med fibromyalgi og 161 kvinner i kontrollgruppen hadde 37 prosent av kvinnene i Fibromyalgi gruppen opplevd seksuelle overgrep.

Bare 22 prosent av kvinnene i kontrollgruppen rapportert seksuelle overgrep. Kvinnene i fibromyalgi gruppen rapporterte også høyere nivåer av fysisk vold (18 pst mot 4 prosent), medikamentmisbruk (16 pst mot 3 prosent) og levetiden seksuelle overgrep (17 per prosent mot 6 prosent).

Av spesiell interesse er en studie utført i Birmingham, Alabama, som foreslo at personer med fibromyalgi var statistisk større sannsynlighet for å ha hatt seksuell eller fysisk mishandling historie fortid, selv om andre studier synes å tilbakevise disse resultater.

Resultatene av en studie publisert av American College of Rheumatology i dagboken sin, leddgikt og revmatisme fant at 65% av kvinnelige Fibromyalgi pasienter rapporterte en historie med seksuelt misbruk mot 52% i gode kontroll deltakere helse. Denne studien fant at fibromyalgipasienter har en historie med misbruk rapporterte flere symptomer som fibromyalgi pasienter uten denne historien av barndommen.

Forskerne regner med at studien viste bare en historie med vold har større alvorlighetsgrad i symptomer på fibromyalgi at slike overgrep ikke synes å være årsaken til syndromet selv.

Fibromyalgi pasienter har en historie med slike overgrep i det siste ville diskutere det godt med sine omsorgspersoner. Behandlingen er alltid anbefalt som et middel for vold, og fibromyalgipasienter er ikke noe unntak fra regelen. Ingen kan si sikkert, men det er fornuftig å ta konsekvensene av disse overgrepene kunne hjelpe fibromyalgipasienter en bedre livskvalitet.

anbefalt behandling

Anbefalte behandlinger inkluderer rådgivning, kognitiv terapi, hypnoterapi, post-traumatiske stress lidelser og behandling av anti-depressiva som Cymbalta (duloksetin) og Effexor (venlafaksin).

Fremfor alt, når du tar vare på en person som har smerter uten klar vev patologi eller anerkjent intensivert behandling av følelsesmessig smerte, berolige den personen at opplevelsen av smerte er ikke i hodet, men heller i sin nervesystemet.

Relatert artikkel:

Traumatisk Hvordan er det relatert til fibromyalgi

referanser  :

  • Er Fibromyalgi forårsaket av traumer i barndommen? Pat Anson, redaktør gjennom smerten News Network
  • Spørsmålet om seksuell vold av symptomene på fibromyalgi

For å støtte diskusjonen og bli med i gruppen  “Å leve med fibromyalgi og kronisk sykdom”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *