Het misbruik is de belangrijkste oorzaak van fibromyalgie.

Fibromyalgie is een pijn stoornis, met symptomen variërend van spierpijn en gevoelloosheid in de ledematen slaapstoornissen. De ontsteking en de reactie van het lichaam op stress door de complexe interacties tussen de hersenen en andere organen spelen een rol bij fibromyalgie. Het kan moeilijk zijn om de beperkingen te voorkomen dat het moderne leven op ons gooit, maar er zijn zeker veel dingen die we hebben controle over die kunnen helpen verlichten van de symptomen van deze ziekte, met inbegrip van lifestyle en voedingskeuzes.

Geweld is de belangrijkste oorzaak van fibromyalgie

Er is geen eenvoudig antwoord of een enkele reden waarom psychisch geweld of angst fibromyalgie kan leiden. Emotionele stress kan uw vermogen om af te weren verschillende chronische ziekten, zoals FMS pijn verzwakken. Het is ook van mening dat er een verband bestaat tussen emotionele trauma, slapeloosheid, hoofdpijn, pijn en andere symptoms.Victimization op jonge leeftijd kan een aanzienlijke impact op de lange termijn te hebben.

Het lijkt erop dat psychisch geweld minder serieus genomen dan fysieke mishandeling, omdat het geen uiterlijke tekenen, zoals kneuzingen of gebroken botten. Toch hogere gevallen van psychologisch geweld, met name in de kindertijd, maar ook in de volwassenheid, geassocieerd met mensen die fibromyalgie blijkt de noodzaak om het potentieel van de ontwikkeling van fibromyalgie te leren kennen.

Childhood Trauma

Traumatische ervaringen en stress in de kindertijd zijn altijd verwaarloosd als predisponerende factoren in de ontwikkeling van verschillende aandoeningen van chronische pijn en psychiatrische stoornissen, waaronder fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom, slapeloosheid, depressie , angst, post-traumatische stress-syndroom, en chronische vermoeidheid syndroom. Echter, is het tij te draaien als het onderzoek blijkt dat er een significante correlatie tussen de trauma’s van kinderen en volwassenen gezondheid.

Het centrale zenuwstelsel ontwikkelt zich snel tijdens de kindertijd en is geconditioneerd om te reageren op verschillende stimuli en stress ondervonden in het leven. Als diverse omgevingsstimuli voldaan, worden nieuwe paden gevormd tussen hersencellen voor iedere stimulus.

Bijvoorbeeld, een aangename ervaring, zoals een knuffel van een ouder of zoet voedsel creëert paden die de hersenen leren om te reageren op deze stimuli pleasurably. Op dezelfde manier zal een beangstigende ervaring te creëren en manieren van lichaamsbeweging die reageren in angst.

Dit proces van het creëren van nieuwe wegen in reactie op prikkels heet neuroplasticiteit. Met de leeftijd, neuroplasticiteit afneemt, wat betekent dat het moeilijker om nieuwe kanalen ontwikkelen en stel de reacties van de hersenen stimuli. Kinderen zijn een voordeel om een ​​hoge mate van neuroplasticiteit hebben.

Maar het wijst ook op het belang van een belangrijke stimulans voor de ontwikkeling van de hersenen, tot de ontwikkeling van positieve manieren te verzekeren.

De traumatische ervaringen die verband houden met fibromyalgie zijn onder meer:

  • << ongeval
  • << emotionele trauma
  • << Sommige virussen, zoals hepatitis C en HIV
  • << scheiding van de kinderen van je moeder en het duurde meer dan 6 maanden.
  • << Wonen in een oorlog.

Meer  “Fibromyalgie is gerelateerd aan stress bij kinderen en onbehandelde negatieve emoties

seksueel misbruik

Volgens studies, ongeveer 30-40 procent van de volwassenen hebben ervaren fysiek, psychisch of seksueel misbruik op een bepaald punt in hun kindertijd. Andere studies suggereren dat de werkelijke statistieken veel hoger en onder-gemeld kunnen worden. Verschillende studies hebben de rol van seksueel misbruik en fibromyalgie onderzocht in het bijzonder, en de resultaten zijn schokkend. In verschillende studies, ongeveer 65 procent van de vrouwen met fibromyalgie gemeld seksueel misbruik.

Hoewel de onderzoekers weten niet hoe of waarom kindermishandeling is gekoppeld aan fibromyalgie, is het belangrijk om de rol van geweld in de genomen stappen om te genezen en de symptomen van fibromyalgie controle te overwegen. Veel van het onderzoek over geweld en fibromyalgie heeft zich in de afgelopen 5-10 jaar. Dit betekent dat er weinig bewijs dat bowling hoe het geweld kan invloed hebben op fibromyalgie symptomen in de toekomst.

Een onderzoek uit 1995 van McGill University in Canada gevonden dat in een groep van 83 vrouwen met fibromyalgie en 161 vrouwen in de controlegroep, 37 procent van de vrouwen in de fibromyalgie groep had seksueel misbruik meegemaakt.

Slechts 22 procent van de vrouwen in de controlegroep gemeld seksueel misbruik. De vrouwen van de fibromyalgie groep ook gemeld hogere niveaus van fysiek geweld (18 procent tegen 4 procent), drugs (16 procent tegen 3 procent) en het leven van seksueel misbruik (17 per procent tegenover 6 procent).

Van bijzonder belang is een studie uitgevoerd in Birmingham, Alabama, die suggereerde dat mensen met fibromyalgie waren statistisch vaker seksueel of fysiek misbruik geschiedenis verleden te hebben gehad, hoewel andere studies lijken deze te weerleggen resultaten.

De resultaten van een studie gepubliceerd door de American College of Rheumatology in zijn dagboek, Arthritis and Rheumatism bleek dat 65% van de vrouwelijke patiënten met fibromyalgie een voorgeschiedenis van seksueel misbruik in vergelijking met 52% in een goede controle deelnemers gezondheid. Deze studie bleek dat fibromyalgie patiënten hebben een geschiedenis van misbruik gemeld meer symptomen die patiënten fibromyalgie zonder deze geschiedenis van de kindertijd.

De onderzoekers schatten dat de studie toonde slechts een geschiedenis van geweld heeft een grotere ernst van de symptomen van fibromyalgie die dergelijk misbruik lijkt niet de oorzaak van het syndroom zelf.

Fibromyalgie patiënten hebben een geschiedenis van dergelijk misbruik in het verleden zou het goed bespreken met hun zorgverleners. De therapie is altijd aanbevolen als een remedie voor geweld, en fibromyalgie patiënten zijn geen uitzondering op de regel. Niemand kan met zekerheid zeggen, maar is het zinvol om de gevolgen van deze misbruiken geconfronteerd zou kunnen helpen fibromyalgie patiënten een betere kwaliteit van leven.

aanbevolen behandeling

Aanbevolen behandelingen omvatten counseling, cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie, post-traumatische stress stoornissen en behandelingen van anti-depressiva zoals Cymbalta (duloxetine) en Effexor (venlafaxine).

Boven alles, als je zorgen voor een persoon die pijn zonder duidelijke weefselpathologie heeft of erkend geïntensiveerde behandeling van emotionele pijn, gerust te stellen de persoon die de ervaring van pijn is niet in zijn hoofd, maar liever in zijn zenuwstelsel.

Gerelateerd artikel:

Traumatische Hoe is het in verband met fibromyalgie

referenties  :

  • Is Fibromyalgie veroorzaakt door jeugdtrauma? Pat Anson, redacteur door de pijn News Network
  • De kwestie van seksueel geweld door de symptomen van fibromyalgie

Om de discussie te ondersteunen en zich bij de groep  “Leven met fibromyalgie en chronische ziekte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *