Svimmelhet, balanse og faller i løpet av fibromyalgi raketter

I fibromyalgi, svimmelhet, balanseproblemer og fall er vanlige klager. For noen mennesker, de er en liten irritasjon tilbake til. I andre, kan de være svært invalidiserende og føre til regelmessige skader.

Fallende, og spesielt grav ofte, er et alvorlig problem. Det siste du trenger når du er i konstant smerte er skade deg hele tiden. hyppige fall eller balanse problemer kan også føre til en frykt for å falle.

Denne frykten kan i sin tur skremme deg å holde deg aktiv, selv innenfor grensene. Ifølge en studie i Clinical Rheumatology, 73 prosent av personer med fibromyalgi er redd for fysisk aktivitet, og nesten 75 prosent har problemer med balansen.

Fallet er mindre et symptom og en konsekvens av symptomene på svimmelhet og dårlig balanse. I denne tilstanden, faller og balanseproblemer kan også være relatert til endringer i måten vi går.

Så hvorfor Fibromyalgi innebærer disse problemene? Og hva kan vi gjøre med dem?

Fibromyalgi og Svimmelhet
I fibromyalgi, er vertigo vanligvis når du står opp. Det er likt følelsen av et “rush til hodet” når du står opp for raskt, kan det skje når som helst gå fra liggende eller sittende til stående. Den plutselige utbruddet av svimmelhet kan gjøre deg svaie på føttene, svimlende, eller det kan også gjøre deg falle eller lav.

Svimmelhet og besvimelse i denne tilstand kan være forbundet til et bestemt under – gruppe, i henhold til en 2017 undersøkelse publisert i European Journal of Pain .

Resultatet av bildet for den gamle damen faller til bakken
I tillegg til svimmelhet og besvimelse, denne undergruppen hadde også høyere nivåer av smerte, og en rekke symptomer og tilstander som overlapper hverandre, inkludert kognitiv dysfunksjon ( “fibro tåke”), blære irritabel, vulvodynia, og syndromet av rastløse ben.

Forskning viser at dette symptomet er et resultat av en dysfunksjon i det autonome nervesystem (ANS), som kalles dysautonomia.

SNA er involvert med mange viktige funksjoner i kroppen, blant annet puls, blodtrykk, respirasjonsfrekvens, kroppstemperatur, metabolisme og fordøyelse.

Svimmelhet forårsaket av dysautonomia kan kalles ortostatisk intoleranse, neural hypotensjon eller postural takykardi syndrom (POTS). I hovedsak disse tingene gjør at hjertet og hjernen ikke kommunisere godt med hverandre.

Hva er det som når du kommer opp fra liggende eller sittende stilling, SNA øker blodtrykket til å kjempe mot tyngdekraften og holde en tilstrekkelig mengde blod i hjernen. Med dysautonomia, ikke dette skje som det skal. I stedet kan blodtrykket faktisk slippe når du står, og resultatet er svimmelhet eller ørhet. I potter, pulshastighet som blodtrykksfall.

Svimmelhet kan være forbundet med hjertebank, uklart syn, økt puls, brystsmerter, og et fyr kalt vasovagalt besvimelse.

Ikke alle med fibromyalgi relatert svimmelhet mislykkes, imidlertid. I en studie 2008, sier forskerne svimmelhet og hjertebank var hyppigere enn besvimelse. De sier også POTS har vært en av symptomene på de vanligste fibromyalgi de observert under tilt table test som måler din reaksjon på endringer i posisjon.

Balanse og holdning problemer Fibromyalgi
Lagt til mulighet for fall, viser forskning at mennesker med fibromyalgi gå annerledes enn friske mennesker. En studie fra 2009 fant at omtrent 28 prosent av personer med denne sykdommen har unormal gange (vei å gå).

I en 2017 studie av funksjonell ytelse, sier forskerne at gange og balanse ble alvorlig kompromittert i denne tilstanden. Forskjeller som følger med:

betydelig kortere skrittlengde
langsommere tempo
hvordan kroppen undulates når han går
Forskerne merket seg at forskjellene i gange og balanse var verre i folk som hadde mer smerte, stivhet, tretthet, angst og depresjon.

De anbefalte at leger vurdere gange og holdning av sine Fibromyalgi pasienter for å finne den beste typen rehabilitering og forebygging av fall for dem.

Denne studien er en del av et økende antall av balanse vitenskapelige litteratur å demonstrere og gangart problemer i denne tilstand kan føre til fall. Imidlertid kan vurdering og behandling av disse symptomene ikke være en prioritet for legen din. Hvis de er av interesse for deg, må du huske å sette dem til din neste avtale.

Redusere risiko og Svimmelhet Høst i fibromyalgi
Pluss at du har klart å behandle fibromyalgi minst disse symptomene bør være et problem. Men hvis de trenger mer oppmerksomhet, eller har vært i stand til å finne effektive behandlinger for fibromyalgi, har du flere alternativer.

For POTS svimmelhet, ortostatisk hypotensjon, hypotensjon eller nevrale, kan legen være i stand til å anbefale medisiner som hjelper. Disse kan omfatte SSRI / SNRI, benzodiazepiner og beta-blokkere. Noen av disse stoffene kan bidra til å avlaste andre symptomer på fibromyalgi, både SSRI og SNRI er vanlig foreskrevet for sykdommen. Legen kan også anbefale endringer i livsstil.

Hvis du røyker, publisert forskning i tidsskriftet Rheumatology ledd, bein, ryggrad at stoppe antyder røyking kan bidra til å lette tap av bevissthet og mange andre symptomer på fibromyalgi.

Som for balanse og gange, er fysioterapi en vanlig behandling. Du kan også be legen din om noe som yoga, tai chi eller qigong er trygt for deg.

Inntil du finne måter å forbedre disse symptomene, du bedre være forsiktig. Enheter som en stokk eller rullator kan hjelpe deg å holde på føttene. Øvelser kan sitte det sikreste alternativet, og de er absolutt et bedre valg enn å være så aktiv som du kan være.

kilder:

Costa ID Gamundi A, Miranda JG et al. Altered den funksjonelle ytelse hos pasienter med fibromyalgi. Frontiers i Human Neuroscience. 26 januar 2017; 11: 14.

Lee SS, Kim SH, Nah SS, et al. Røykevaner påvirker smerte og funksjonelle og psykiatriske funksjoner i fibromyalgi. Ledd, bein, ryggrad. 2011 May; 78 (3): 259-65.

Autonom dysfunksjon Staud R. i fibromyalgisyndrom: ortostatisk postural rapporterer tachycardia.Current Reumatismespesialister. Desember 2008; 10 (6): 463-6.

Russek L, S Gardner, Maguire K, et al. En tverrsnittsundersøkelse vurdere kilder frykte beslektet bevegelse blant personer med fibromyalgi syndrom. Klinisk revmatologi. 2015 juni; 34 (6): 1109-1119.

Watson NF, Buchwalk D, J Goldberg, et al. tegn og nevrologiske symptomer i fibromyalgia.Arthritis og revmatisme. September 2009; 60 (9): 2839-44.

Yim YR Lee KE, Park DJ, et al. Identifisering av undergrupper av fibromyalgi ved hjelp av klyngeanalyse: forhold med kliniske variabler. European Journal of Pain. 2017 februar; 21 (2): 374-384.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *