Duizeligheid, evenwicht en valt tijdens Fibromyalgie Rockets

In fibromyalgie, duizeligheid, problemen met het evenwicht en watervallen zijn voorkomende klachten. Voor sommige mensen, ze zijn een kleine ergernis terug af en toe. In andere gevallen kunnen zij zeer invaliderend zijn en leiden tot regelmatige verwondingen.

Vallen, en in het bijzonder graf vaak, is een ernstig probleem. Het laatste wat je nodig hebt als je in constante pijn is dat je de hele tijd pijn. veelvuldig vallen of problemen met het evenwicht kan ook leiden tot een angst om te vallen.

Deze angst kan, op zijn beurt, je bang te maken om actief te blijven, zelfs binnen je grenzen. Volgens een studie in   Clinical Rheumatology,   73 procent van de mensen met fibromyalgie zijn bang voor fysieke activiteit, en bijna 75 procent heeft problemen met het evenwicht.

De daling is minder een symptoom als een gevolg van de symptomen van duizeligheid en een slechte balans. In deze toestand valt en balans problemen kunnen ook worden gerelateerd aan veranderingen in de manier waarop we lopen.

Dus waarom fibromyalgie omvat de volgende problemen? En wat kunnen we eraan doen?

Fibromyalgie en duizeligheid

In fibromyalgie, vertigo is meestal als je opstaat. Het is vergelijkbaar met het gevoel van een “rush naar het hoofd” als je te snel, het kan gebeuren op elk moment gaan van liegen of zitten en staan. Het plotseling ontstaan ​​van duizeligheid kan je zwaaien op je voeten, onthutsend, of het kan zelfs je valt of laag.

Duizeligheid en flauwvallen in deze toestand kan worden gerelateerd aan een bepaalde sub – groep, volgens een 2017 studie gepubliceerd in het   European Journal of Pain  .

Resultaat van het beeld voor de oude dame op de grond vallen

Naast duizeligheid en flauwvallen, deze subgroep had ook hogere niveaus van pijn en een verscheidenheid van symptomen en aandoeningen die elkaar overlappen, waaronder cognitieve disfunctie ( “fibro fog”), blaas prikkelbaar, vulvodynia en het syndroom van rusteloze benen.

Onderzoek suggereert dat dit verschijnsel het gevolg is van een storing van het autonome zenuwstelsel (AZS), waarvan dysautonomia genoemd.

De SNA is betrokken bij een groot aantal essentiële functies in je lichaam, met inbegrip van de hartslag, bloeddruk, ademhalingsfrequentie, lichaamstemperatuur, stofwisseling en spijsvertering.

Duizeligheid veroorzaakt door dysautonomia kan orthostatische intolerantie, neuraal hypotensie of posturale orthostatische tachycardie syndroom (POTS) worden genoemd. In wezen, deze dingen betekenen dat het hart en de hersenen niet goed met elkaar communiceren.

Wat is het dat als je opstaat vanuit een liggende of zittende houding, de SNA verhoogt je bloeddruk te vechten tegen de zwaartekracht en houdt een voldoende hoeveelheid bloed in je hersenen. Met dysautonomia, gebeurt dit niet zoals het hoort. In plaats daarvan kan de bloeddruk eigenlijk vallen als je staat, en het resultaat is duizeligheid of licht in het hoofd. In POTS, hartslag snelheden dalingen van de bloeddruk.

Duizeligheid kan worden geassocieerd met hartkloppingen, wazig zien, verhoogde hartslag, pijn op de borst, en een kerel genaamd vasovagale flauwvallen.

Niet iedereen met fibromyalgie-gerelateerde duizeligheid gaat echter voorbij. In een studie uit 2008, zeggen de onderzoekers duizeligheid en hartkloppingen kwamen vaker voor dan flauwvallen. Ze zeggen ook POTS is een van de symptomen van de meest voorkomende fibromyalgie ze waargenomen tijdens tilt table test, die uw reactie op veranderingen in de positie meet geweest.

Balans en houding problemen bij fibromyalgie

Toegevoegd mogelijkheid van vallen, onderzoek suggereert dat mensen met fibromyalgie lopen anders dan gezonde mensen. Een studie uit 2009 bleek dat ongeveer 28 procent van de mensen met deze ziekte hebben abnormale gang (manier van lopen).

In een 2017 studie van de functionele prestaties, de onderzoekers zei dat de gang en het evenwicht ernstig waren aangetast bij deze aandoening. Verschillen inbegrepen:

  • aanzienlijk kortere slaglengte
  • trager tempo
  • hoe het lichaam golft bij het lopen

De onderzoekers merkten op dat de verschillen in gang en balans waren slechter bij mensen die meer pijn, stijfheid, vermoeidheid, angst en depressie hadden.

Ze aanbevolen dat de artsen te evalueren gang en houding van hun fibromyalgie patiënten om het beste type van de revalidatie en preventie van vallen voor hen te vinden.

Deze studie maakt deel uit van een groeiend aantal van de balans van de wetenschappelijke literatuur om en manier van lopen problemen in deze toestand kan leiden tot valpartijen. Echter, de evaluatie en behandeling van deze symptomen geen prioriteit voor uw arts te zijn. Als ze van belang zijn voor u, moet u ze te maken aan uw volgende afspraak.

Risico’s te beperken en duizeligheid Herfst in fibromyalgie

Plus u bent erin geslaagd om uw fibromyalgie behandelen minste deze symptomen zou een probleem zijn. Echter, als ze meer aandacht nodig hebben of zijn niet in staat om effectieve behandelingen voor fibromyalgie kunnen vinden, heeft u verschillende opties.

Voor POTS duizeligheid, orthostatische hypotensie, hypotensie of neurale, kan uw arts kunnen adviseren medicijnen die helpen. Deze kunnen bestaan ​​uit SSRI / SNRI, benzodiazepines en beta-blokkers. Sommige van deze geneesmiddelen kunnen helpen verlichten van andere symptomen van fibromyalgie, zowel SSRI’s en SNRI’s worden vaak voorgeschreven voor de ziekte. Uw arts kan ook aan veranderingen in levensstijl.

Als u rookt, onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Rheumatology   gewrichten, botten, rug  dat stoppen suggereert roken kan helpen verlichten het verlies van bewustzijn en vele andere symptomen van fibromyalgie.

Zoals voor het evenwicht en wandelen, fysiotherapie is een veel voorkomende behandeling. U kunt ook vragen uw arts als er iets zoals yoga, tai chi en qigong is veilig voor jou.

Totdat je manieren om deze symptomen te verbeteren, kun je beter voorzichtig zijn. Apparaten zoals een stok of rollator kan helpen bij verblijf op uw voeten. Oefeningen kunnen de veiligste optie te zitten, en ze zijn zeker een betere keuze dan om zo actief zijn als wat je kan zijn.

bronnen:

Costa ID Gamundi A, Miranda JG, et al. Veranderde de functionele prestaties bij patiënten met fibromyalgie. Frontiers in Human Neuroscience. 26 januari 2017; 11: 14.

Lee SS, Kim SH, Nah SS, et al. Rookgewoonten beïnvloeden pijn en functionele en psychiatrische functies in fibromyalgie. Gewrichten, botten, wervelkolom. 2011 May; 78 (3): 259-65.

Autonome dysfunctie Staud R. behandeling van het fibromyalgiesyndroom: orthostatische orthostatische meldt tachycardia.Current reumatologen. December 2008; 10 (6): 463-6.

Russek L, S Gardner, Maguire K, et al. A survey beoordeling bronnen angst verwante beweging onder mensen met fibromyalgie. Clinical Rheumatology. 2015 juni; 34 (6): 1109-1119.

Watson NF, Buchwalk D, J Goldberg, et al. tekenen en neurologische symptomen in fibromyalgia.Arthritis en reuma. September 2009; 60 (9): 2839-44.

Yim YR Lee KE, Park DJ, et al. Indeling in subgroepen van fibromyalgie gebruik clusteranalyse: relatie met klinische variabelen. European Journal of Pain. 2017 februari; 21 (2): 374-384.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *