Dysfagie en fibromyalgie: moeite met slikken

Dysfagie is een medische term die betekent dat een patiënt heeft moeite met slikken. Er zijn een aantal verschillende omstandigheden die dysfagie kan veroorzaken. En iemand die lijdt aan dysfagie vaak het maakt het leven erg moeilijk. Afhankelijk van uw conditie, kan slikken pijnlijk zijn, het maken van eten en voeding als een uitdaging.

En wat meer is verontrustend is dat veel mensen met fibromyalgie rapport problemen met dysfagie.

Dus, wat zijn sommige dingen die dysfagie kunnen veroorzaken? Is er een relatie tussen de staat en fibromyalgie? En wat kan worden gedaan om het te behandelen?

dysfagie

Wat zijn de oorzaken dysfagie?

Er zijn een aantal verschillende dingen die dysfagie kan veroorzaken. Alles wat interfereert met het complexe systeem van zenuwen en spieren die de slokdarm kan slikken moeilijk te controleren. Maar sommige van de meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Achalasie  – een aandoening die ervoor zorgt dat de spieren van de slokdarm te contracteren.
  • Diffuse spasme  – een aandoening waarbij de spierspasmen oncontroleerbare, meestal na het slikken.
  • Oesofageale vernauwing  – een vernauwing van de opening van de slokdarm veroorzaakt door littekenweefsel of tumoren.
  • Gastrointestinale ziekten reflux ziekte (GERD)  – De geleidelijke afbraak van weefsel in de slokdarm als gevolg van maagzuur in de slokdarm wassen.

Dysfagie kan ook plaatsvinden zonder duidelijke bron. Maar wat ook de oorzaak, de symptomen zijn vaak vergelijkbaar. De meest voorkomende symptomen zijn moeilijk slikken, keelpijn, frequente brandend maagzuur, een hese stem, en oprispingen die al heeft gegeten.

In de meeste gevallen is dysfagie is niet gevaarlijk. Maar het kan leiden tot dramatische gewichtsverlies en kan dodelijk zijn als het is gemaakt om voedsel uitbraken in de longen.

En omdat we niet altijd weten wat de oorzaak van de ziekte, weten we dat is ongewoon vaak voor bij mensen met fibromyalgie.

Dysfagie en fibromyalgie

Een studie van het National Institute of Health in de Verenigde Staten bleek dat een aanzienlijk aantal patiënten met fibromyalgie gemelde problemen met slikken. Patiënten in de studie gemeld die lijden aan dysfagie tegen een tarief 40% hoger dan mensen zonder fibromyalgie.

Helaas is de reden waarom dit soort symptoom komt vaak voor bij mensen met fibromyalgie is nog steeds een mysterie. Er is veel dat we niet weten hoe fibromyalgie werkt, waaronder dus kon dysfagie veroorzaken. Maar we kunnen speculeren over een aantal mogelijkheden.

Mensen met fibromyalgie hebben vaak last van spierzwakte. Deze zwakte kan verklaren waarom last hebben van dysfagie. De spieren die slikken proces controle kan worden beïnvloed door de algemene zwakte veroorzaakt door fibromyalgie.

Daarnaast is bekend dat mensen met fibromyalgie hebben problemen met hun zenuwstelsel. Een NIH studie bleek dat patiënten met fibrose waren significant meer neurologische afwijkingen die een controlegroep. Als fibromyalgie is een aandoening die het zenuwstelsel, zoals veel artsen raden het is, dan is het misschien de oorzaak van een storing tussen zenuwen die de slokdarm en de hersenen onder controle te houden.

Dit zou verklaren waarom mensen met fibromyalgie moeite hebben met slikken. Je hersenen kunnen geen controle over de spieren van de slokdarm zoals je normaal zou doen. Maar totdat we meer weten over de toestand weten, kunnen we niet met zekerheid zeggen wat is de link.

Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om de aandoening te behandelen.

behandeling opties

De eerste stap in de behandeling is de diagnose. De meest gebruikelijke manier om de diagnose te stellen een weergavetest, zoals een barium X-ray. In wezen, de patiënt drinkt een contrast materiaal – barium langs de slokdarm en maakt het makkelijker om te zien op de röntgenfoto. Dan kan de arts het beeld te onderzoeken om te zien of de slokdarm correct uit te breiden. En deze test kan ook gedaan worden met een endoscopische camera.

De behandeling hangt af van wat de oorzaak is van de ziekte. Als de aandoening wordt veroorzaakt door verzwakte spieren, zijn er een aantal oefeningen die je kunt doen om de spieren te versterken. En je kunt leren verschillende slikken technieken om te compenseren voor verzwakte spieren. Uw arts zal in staat zijn om u te adviseren over wat te doen.

Als de behandeling wordt veroorzaakt door de spieren vernauwing in de slokdarm, zijn er een aantal medicijnen die kunnen helpen ontspannen de spieren. Bovendien kan een chirurg een procedure om de spieren te verwijden en hen dwingen om te ontspannen uit te voeren. Tenslotte kan een chirurg gedeelte van de slokdarm te verwijderen om de ruimte te verbreden voedsel passeren.

Als u problemen met slikken, is het altijd een goed idee om een ​​arts te raadplegen. Zij zullen in staat om u te adviseren over de beste behandeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *