Fibromyalgie en gewichtstoename te voorkomen

Waarom je gewicht kan krijgen bij fibromyalgie?

Meestal heel gebruikelijk voor een persoon tot ongeveer 12 tot 15 kilo in het eerste jaar krijgen na de diagnose van fibromyalgie. Verschillende factoren zijn betrokken bij gewichtstoename, waaronder:

Verminderd metabolisme  .

Verschillende hormonale veranderingen kunnen vertragen uw stofwisseling bij fibromyalgie. Studies hebben aangetoond tekortkomingen of hormonale onevenwichtigheden (cortisol, schildklier, serotonine, groeihormoon) in fibromyalgie. Waarschijnlijk ook beïnvloed ze insuline en andere hormonen.

De   Dr. Leslie J. Crofford  ** heeft beschreven hormonale afwijkingen FM en hoe om te interfereren met de fysiologische communicatie tussen de hersenen en het lichaam. Nauw verwant aan hormonen in het autonome zenuwstelsel. Autonome zenuwen zijn de kleine zenuwen van vitaal belang voor de hormonen lichaam te coördineren, en dus een rol in de regulatie en de levering van voedingsstoffen aan onze cellen.

endocriene en hormonale -Desequilibrios

Het hypoglykemische effect achtbaan is een goed voorbeeld van de combinatie van endocriene hormonale onevenwichtigheden en autonome zenuwstelsel die tot hypoglycemische symptomen. Neuro-endocriene afwijkingen in fibromyalgie waarschijnlijk interfereren met de stofwisseling van het lichaam (afname), en een deel van de behandeling omvat de vervanging of aanvulling van hormonen te helpen verbeteren van de stofwisseling van het lichaam.

Tragere stofwisseling betekent dat je minder calorieën te verbranden dagelijks voor “werk” body machines. Als er minder calorieën worden verbrand zonder dat de calorie-inname te veranderen, uiteindelijk zal er gewichtstoename. Ook vrouwen in de late jaren 30 en 40 vaak fibromyalgie te ontwikkelen, samen met vroege   menopauze  (verminderde oestrogeen). Dit kan dan weer verder afnemen metabolisme en verhogen de kans op gewichtstoename.

Hypoglycemie [lage bloedglucose]

Zoals we al eerder zei, het verhogen van de insulinegevoeligheid leidt tot te veel glucose uit het bloed te bewegen en wordt geduwd in de spieren. Al deze “extra” muscle glucose nergens heen omdat de spieren hebben een zeer beperkt vermogen om glucose op te slaan.

Het lichaam wordt gedwongen tot stand e “vet opslaan” die de extra glucose omzet in vetweefsel. In tegenstelling tot de populaire mythe dat obesitas is een gevolg van het eten van te veel vet voedsel, zwaarlijvigheid meestal het gevolg van het eten van   te veel koolhydraten  . Een dieet rijk aan koolhydraten de oorzaak van gewichtstoename, want het maakt extra glucose glula extra vet ding en als fibromyalgie veroorzaakt meer activiteit en de gevoeligheid voor glucose, kan gewichtstoename nog groter zijn.

Een andere mythe is dat de meeste mensen met overgewicht te veel eten  . In feite,   hebben de meeste mensen met overgewicht niet te veel eten.  Zij kunnen hunkeren naar koolhydraten te eten hebben, en deze worden gemakkelijk omgezet in vet. Fibromyalgie faciliteert dit proces. U kunt het nuttig het modificeren van eiwit en weinig koolhydraten dieet.

Medicijnen

Bijwerkingen van geneesmiddelen voor de behandeling van fibromyalgie kan leiden tot gewichtstoename door het verminderen van de stofwisseling, het veranderen van hormonen, waardoor vochtretentie en verhoogde eetlust. Geneesmiddelen die dit beïnvloeden zijn antidepressiva.

Medicijnen zoals oestrogeen en prednison ook bijdragen tot gewichtstoename. Indien bepaalde medicijnen leiden tot gewichtstoename, kan het nodig zijn om te stoppen met het nemen of de dosering aanpassen op basis van de medische behoeften van elke persoon.

Verminderde activiteit als gevolg van pijn

Mensen met een FM hebben meer pijn en zijn niet zo actief, omdat de activiteit van de pijn toeneemt. Daarom is het moeilijk om de energie-uitgaven of calorieverbranding verband uit te oefenen en de activiteit te verhogen. Minder calorieën verbrand kan betekenen gewichtstoename. Elke behandeling programma in de FM moet onder meer inspanningen om het niveau van de mondiale activiteit te verhogen.

Fibromyalgie en gewichtstoename te voorkomen

De noodzaak om rantsoen koolhydraten

We hebben gesproken over een aantal van de fundamentele problemen van fibromyalgie, in het bijzonder de veranderingen van het metabolisme en de reacties op koolhydraten. De problemen die een bijdrage leveren aan veel van onze symptomen die de meeste ons zorgen baren, zoals pijn, vermoeidheid, mentale mist, prikkelbaarheid, angst, duizeligheid, verlangen naar koolhydraten, prikkelbare darm syndroom, de   intolerantie en voedselovergevoeligheid  .

goede eiwit

• Mager vlees, kip zonder vel, kalkoen en vis. Steaks, worstjes en bacon bevatten grotere hoeveelheden verzadigd vet en moet minimum te nemen.

• Eieren. Het is een goede bron van eiwitten; blanken zijn gezonder.

• Tofu.

• Vleesvervangers ( “sojavlees”).

• Zuivelproducten. Zij omvatten kaas, room, boter, magere melk, kaas en yoghurt zonder suiker. Best vetarme zuivelproducten.

• Peulvruchten. Tot deze klasse behoren bonen, erwten, pinda’s, linzen en sojabonen.

goede koolhydraten

• Alle groenten. Groenten zijn een bron van koolhydraten die rijk aan vezels en weinig suiker. Sommigen, zoals maïs hebben meer koolhydraten dan anderen.

• Vers fruit. Avocado, frambozen en aardbeien zijn vruchten met minder koolhydraten. Vermijd noten.

goede vetten

• plantaardige oliën, met name olijfolie. Andere plantaardige oliën zijn aanvaardbaar, waaronder soja, maïs, zonnebloempitten en pinda.

• Visolie (rijk aan omega-3)

• Amandelen

• Avocado’s

anderen

• Garneer salade met inbegrip van noten, olijven, spek, geraspte kaas, champignons en andere groenten.

• Lijnolie. Een gezonde supplement dat essentiële vetten bevat.

• Kunstmatige zoetstoffen en suikervrije dranken zijn toegestaan ​​met mate. Als je denkt dat je gevoelig bent voor aspartaam ​​bent, vermijd producten met (NutraSweet) of pogingen om het te vervangen door een andere kunstmatige zoetstof, sucralose als (Slenda) of saccharine. Stevia is een supplement dat suiker alternatief zoet.

Xylitol is een natuurlijke zoetstof zoals Stevia niet de bloedsuikerspiegel verhogen en kan vervanging van suiker.

De Amerikaanse dieet verergert en bestendigt de problemen van fibromyalgie ziekte. Misschien, voor de ontwikkeling van fibromyalgie het is gedoogd hoge inname van koolhydraten en weinig vet, maar aangezien fibromyalgie ontwikkelt, is dit dieet niet meer werken en waarschijnlijk erger.

• Als gevolg van de trage stofwisseling is het moeilijk om minder en merk verschillen te eten.

• Vanwege de pijn is het moeilijk voor de verhoogde niveau van de oefening is om meer calorieën te verbranden.

• In het ideale geval, we eten een dieet dat verbetert en effectief om calorieën te verbranden en zorgen voor de juiste “kwaliteit” eten om de stofwisseling en het vermogen om calorieën te verbranden te verhogen.

Dr. Pellegrino heeft een lijst van   voedingsmiddelen te vermijden  , zoals snoep, brood en pasta’s, in het bijzonder witte bloem, rijst, vooral wit, aardappelen, gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën (transvetten), koolzuurhoudende dranken, alcohol behalve spaarzaam. Andere secties die speciale voeding problemen aan te pakken, zoals voedsel gevoeligheden en SCI, en Botsingen NUTRITIONELE FM – Gebreken, symptomen en strategieën Supplementen

 

Strategieën in het dieet uit te voeren

1. Denk altijd aan eiwitten

Toets het dieet is niet alleen het eten van koolhydraten, zelfs als ze worden beschouwd als “goed” of “uiteindelijk” koolhydraten. Koolhydraten “alleen genomen verhoogt het risico van hypoglykemie / insuline overgevoeligheid in een persoon met fibromyalgie, dus wanneer je eet, onder meer voedsel dat een aantal eiwitten bevatten. Voor deze:

• We moeten niet hebben het ontbijt pannenkoeken met stroop, omdat het geen eiwit bevat. Insuline wordt gecontroleerd door de balans van eiwitten en koolhydraten elke keer als we eten.

• Als u een salade tijdens de lunch willen, moeten we alleen sla en groenten niet eten. We moeten ook een eiwitbron innemen in onze salade zoals kip, tonijn, kalkoen, eieren, kaas, enz.

• We moeten niet alleen spaghetti eten. U moet gehaktballetjes (gemaakt van mager vlees) of magere worsten te bevestigen.

• Als u een hapje wilt, dat is niet alleen een cookie. Een klein zakje cashewnoten zou beter het is rijk aan eiwit.

Als je eenmaal gewend om te denken van het eiwit elke keer als je ac omer is het gemakkelijker om het dieet fibromyalgie te respecteren.

2. Vermijd running

Hypoglykemie is vaak het gevolg van een plotselinge glucose belasting in onze bloedbaan, na het eten van voedsel rijk aan koolhydraten. De glycemische index van voedsel is het resultaat van het meten hoe snel de koolhydraten leiden tot de opkomst van suiker in het bloed. Een GI dan 70 hoog. Voorbeelden van voedsel met een hoge GI zijn: gepofte rijst – GI 80; corn muffin – GI 95; aardappelpuree – GI 88.

Om een ​​stijging van koolhydraten te vermijden, elke keer dat je iets te eten, probeer dan te beginnen met delen van eiwitten. Zelfs als je eet goede koolhydraten, als de eerste paar beten zijn eiwitten kunnen de “rush” van koolhydraten te minimaliseren.

• Eating eiwit veroorzaakt dat het eerste eiwit enzymen en vertraagt ​​de absorptie van koolhydraten geactiveerd.

• Eiwitten vereisen zoutzuur ( “zoutzuur”) voor een goede spijsvertering, en koolhydraten. Als we koolhydraten eerst eten, kan zoutzuur niet actief en eiwitten kunnen niet gegeten nadat ze goed verteerd.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en vetten vertragen ook koolhydraatabsorptie.

3. Eet verzadiging

Probeer om te eten minstens 3 maaltijden per dag en 1-2 “snacks”. Probeer om te eten tot je vol, maar niet overvol. Sommige mensen met fibromyalgie eigenlijk beter eten 5-6 kleinere maaltijden per dag of 3 grotere en 2 kleinere maaltijden “snacks”.

Die problemen met   het prikkelbare darm syndroom   soms verbeteren het eten van kleinere porties vaker.

Hoe langzaam kauwt y bien.

4. voldoen werkdagen

Het wordt aanbevolen om strikt volgen van het dieet van fibromyalgie gedurende 5 dagen – van maandag tot vrijdag – en permitr dat kleine vallen tijdens het weekend. Dat wil zeggen, het dieet is vijf dagen “YES” en 2 dagen niet als “ja”. Zo kunnen mensen basisregels te volgen tijdens de week (meer eiwitten, goede koolhydraten, goede vetten), maar ook kunt u eet uw favoriete gerechten tijdens het weekend…

… .Dit fibromyalgie dieet kan helpen verlangen naar suiker te verlagen, helpen weer in evenwicht chemie van het lichaam, met name het niveau van insuline en bloedglucose en kan je helpen gewicht te verliezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *