Fibromyalgi og forebygge vektøkning

Hvorfor kan du få vekt på fibromyalgi?

Vanligvis veldig vanlig for en person å få ca 12 til 15 kilo i det første året etter at diagnosen fibromyalgi. Flere faktorer er involvert i vektøkning, inkludert:

Redusert metabolisme  .

Flere hormonelle endringer kan bremse ned stoffskiftet i fibromyalgi. Studier har vist svakheter eller hormonell ubalanse (kortisol, skjoldbruskkjertel, serotonin, veksthormon) i fibromyalgi. Sannsynligvis også de berørte insulin og andre hormoner.

De   Leslie J. Crofford  ** er beskrevet hormonelle uregelmessigheter FM og hvordan å interferere med den fysiologiske kommunikasjonen mellom hjerne og kropp. Nært beslektet med hormoner i det autonome nervesystemet. Autonome nervene er de små nerver viktige for å koordinere kroppens hormoner, og dermed spille en rolle i reguleringen og levering av næringsstoffer til cellene våre.

endokrine og hormonelle -Desequilibrios

Den hypoglykemiske effekt av rutsjebane er et godt eksempel på kombinasjonen av hormonelle endokrine ubalanser og autonome nervesystemet fører til hypoglykemiske symptomene. Nevroendokrine forandringer i fibromyalgi sannsynligvis forstyrre kroppens stoffskifte (reduksjon), og en del av behandlingen involverer erstatning eller supplering av hormoner for å bidra til å forbedre kroppens stoffskifte.

Tregere kroppens metabolisme betyr at du forbrenner færre kalorier daglig for “arbeid” body maskiner. Hvis færre kalorier blir brent uten kaloriinntaket endringen, til slutt vil det være vektøkning. Tilsvarende kvinner i slutten av det 30. og 40 ofte utvikler fibromyalgi, sammen med tidlig   menopause   (redusert østrogen). Dette kan i sin tur ytterligere redusere metabolismen og øke sannsynligheten for vektøkning.

Hypoglykemi [unormalt lavt blodsukker]

Som vi har nevnt tidligere, øke følsomheten for insulin resulterer i for mye glukose fra blodet til å flytte og skyves inne i musklene. Alt dette “ekstra” muskel glukose har ingen steder å gå, fordi musklene har en svært begrenset evne til å lagre glukose.

Legemet er tvunget inn i en e-modus “store fett” som omformer den ekstra glukose inn i fettvevet. I motsetning til den populære myten om at fedme er et resultat av å spise for mye fet mat, overvekt vanligvis resultater fra å spise   for mange karbohydrater  . En diett rik på karbohydrater fører til vektøkning fordi det gjør ekstra glukose glula ekstra fett ting, og hvis fibromyalgi fører til mer aktivitet og følsomhet for glukose, kan vektøkning være enda større.

En annen myte er at de fleste overvektige mennesker spiser for mye  . Faktisk,   de fleste overvektige mennesker ikke spise for mye.  De kan ha cravings å spise karbohydrater, og disse er lett omdannes til fett. Fibromyalgi forenkler denne prosessen. Du kan finne det nyttig modifisere protein og lite karbohydrater diett.

medisiner

Bivirkninger av legemidler til behandling av fibromyalgi kan føre til vektøkning ved reduksjon av metabolismen, endring av hormoner, forårsaker væskeretensjon og øket appetitt. Legemidler som påvirker dette er antidepressiva.

Medisiner som østrogen og prednison bidrar også til vektøkning. Hvis enkelte medikamenter føre til vektøkning, må du kanskje slutte å ta eller justere dosen i henhold til de medisinske behovene til hver person.

Redusert aktivitet på grunn av smerte

Mennesker med FM har mer smerte og er ikke så aktiv fordi aktiviteten øker smerte. Derfor er det vanskelig å øke energiforbruket eller kalori brenning relatert til trening og aktivitet. Mindre kalorier brent kan bety vektøkning. Enhver behandlingsopplegg i FM må inkludere tiltak for å øke nivået av global aktivitet.

Fibromyalgi og forebygge vektøkning

Behovet for å rasjonere karbohydrater

Vi har snakket om noen av de grunnleggende problemene med fibromyalgi, spesielt endringer i stoffskiftet og svar på karbohydrater. Problemene bidrar til mange av våre symptomer som mest berører oss, inkludert smerte, tretthet, mental tåke, irritabilitet, angst, svimmelhet, cravings for karbohydrater, irritabel tarm syndrom, den   intoleranse og mat følsomhet  .

god protein

• Magert kjøtt, skinn kylling, kalkun og fisk. Steker, pølser og bacon inneholder høyere mengder av mettet fett, og bør ta minimum.

• Egg. Det er en god proteinkilde; hvite er sunnere.

• Tofu.

• Kjøtt erstatter ( “soya kjøtt”).

• Meieriprodukter. De inkluderer ost, fløte, smør, skummet melk, cottage cheese og yoghurt uten sukker. Best magre meieriprodukter.

• Belgfrukter. Denne klassen omfatter bønner, erter, linser og peanøtter, soyabønner.

gode karbohydrater

• Alle grønnsaker. Grønnsaker er en kilde for karbohydrater som er høy i fiber og lite sukker. Noen, som for eksempel mais har mer karbohydrater enn andre.

• Freske frukter. Avocado, bringebær og jordbær er frukt med mindre karbohydrater. Unngå nøtter.

gode fettstoffer

• planteoljer, særlig olivenolje. Andre vegetabilske oljer er akseptable inkludert soyabønne, mais, solsikke og peanøttolje.

• Fiskeoljer (rik på omega-3)

• Mandler

• Avokado

andre

• Pynt salat inkludert nøtter, oliven, bacon, revet ost, sopp og andre grønnsaker.

• Linfrøolje . En sunn supplement som inneholder essensielle fettsyrer.

• Kunstige søtstoffer og sukkerfrie drikker er tillatt i moderate mengder. Hvis du tror du er følsom for aspartam, unngå produkter som inneholder (NutraSweet) eller forsøk på å erstatte den med en annen kunstig søtningsmiddel, sucralose som (Slenda) eller sakkarin. Stevia er et supplement som sukrer sukker alternativ.

Xylitol er et annet naturlig søtningsmiddel som Stevia hever ikke blodsukker og kan erstatte sukker.

Den amerikanske diett forverrer og viderefører problemene med fibromyalgi sykdom. Kanskje før utvikle fibromyalgi har det tolerert høyt karbohydratinntak og lite fett, men siden fibromyalgi utvikler, gjør denne dietten fungerer ikke lenger, og trolig verre.

• På grunn av langsom metabolisme er det vanskelig å spise mindre og oppslags forskjeller.

• På grunn av smertene er det vanskelig for økt nivå av øvelsen er å brenne flere kalorier.

• Ideelt vi spiser en diett som forbedrer og effektivt å brenne kalorier og gi den rette “kvalitet” mat for å øke metabolismen og evne til å forbrenne kalorier.

Dr. Pellegrino har en liste over   matvarer for å unngå  , som søtsaker, brød og pasta, spesielt hvetemel, ris, spesielt hvit, poteter, delvis hydrogenert oljer (transfett), kullsyreholdige drikker, alkohol, bortsett fra sparsomt. Andre deler som tar spesielle fôring problemer, slik som mat sensitiviteter og SCI, og Kollisjoner NÆRINGS FM – Mangler, symptomer og strategier kosttilskudd

 

Strategier for å bli implementert i kosten

1. alltid tenke på proteiner

Tast inn dietten er å ikke spise noen karbohydrater alene, selv om de regnes som “gode” eller “gunstig” karbohydrater. Karbohydrater “tatt alene øker risikoen for hypoglykemi / insulin overfølsomhet i en person med fibromyalgi, så når du spiser, inkludere mat som inneholder litt protein. For dette:

• Vi bør ikke ha frokost pannekaker med sirup, fordi det ikke inneholder protein. Insulin er kontrollert av balanse mellom proteiner og karbohydrater hver gang vi spiser.

• Hvis du vil ha en salat ved lunsjtid, bør vi ikke spise bare salat og grønnsaker. Vi trenger også å innta en proteinkilde i vår salat som kylling, tunfisk, kalkun, egg, ost, etc.

• Vi skal ikke bare spaghetti middag. Du må legge ved kjøttboller (laget av magert kjøtt) eller magre pølser.

• Hvis du vil ha en matbit, det er ikke bare en cookie. En liten pose med cashewnøtter ville være bedre det er rikt på protein.

Når du blir vant til å tenke på protein hver gang du går ac omer er lettere å respektere diett fibromyalgi.

2. Unngå løping

Hypoglykemi er ofte et resultat av en plutselig glukosebelastning i blodet vårt, etter å ha spist karbohydratrike matvarer. Glykemisk indeks av mat er et resultat av å måle hvor raskt karbohydrater utløse fremveksten av sukker i blodet. En GI over 70 er høy. Eksempler på mat med en høy GI er: ris crispies – GI 80; mais muffins – GI 95; Potetmos – GI 88.

For å unngå en økning av karbohydrater, hver gang du spiser noe, prøve å starte med deler av proteiner. Selv når du spiser gode karbohydrater, hvis de første par biter er proteiner kan minimere “rush” av karbohydrater.

• spise protein fører til de første protein-nedbrytende enzymer, og forsinker absorpsjonen av karbohydrater er aktivert.

• Proteiner krever saltsyre ( “saltsyre”) for god fordøyelse, og karbohydrater. Hvis vi spiser karbohydrater første, kan saltsyre ikke være aktiv, og proteinene kan ikke spises etter å ha blitt fordøyd ordentlig.

Mat som er rik på fibre og fett også avta karbohydrat absorpsjon.

3. Spis til satiety

Prøv å spise minst 3 måltider om dagen og 1-2 “snacks”. Prøv å spise til du er full, men ikke overfylt i det hele tatt. Noen mennesker med fibromyalgi faktisk bedre å spise fem til seks mindre måltider om dagen eller tre større og 2 mindre måltider “snacks”.

De problemer med   irritabel tarm syndrom   noen ganger bedre å spise mindre porsjoner oftere.

Hvor sakte tygger y bien.

4. oppfylle virkedager

Det anbefales å strengt følge dietten av fibromyalgi i 5 dager – mandag til fredag ​​- og permitr at små feller gjort i løpet av helgen. Det vil si at kosthold er fem dager “ja” og 2 dager ikke som “ja”. Dette tillater folk å følge grunnleggende regler i løpet av uken (mer protein, gode karbohydrater, sunt fett), men også tillater deg å spise din favoritt mat under helgen…

… .Dette fibromyalgi kosthold kan bidra til å redusere sukker cravings, hjelpe balansere kroppens kjemi, særlig nivået av insulin og blodsukker, og kan hjelpe deg å miste vekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *