8 fibromyalgie symptomen die niet de meeste mensen weten,

Fibromyalgie is een veel voorkomende chronische aandoening die gekenmerkt wordt onder andere symptomen door wijdverspreide pijn. Fibromyalgie en pijn kan aanzienlijke vermoeidheid die interfereert met het vermogen van een persoon om dagelijkse activiteiten uit te voeren veroorzaken.

Hoewel de oorzaken van fibromyalgie zijn niet bekend, wordt geschat dat iets meer dan een miljoen mensen in Spanje beïnvloed.
Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten met fibromyalgie zien typisch verschillende artsen voor hun diagnose. Fibromyalgie – symptomen na te bootsen vaak andere gezondheidsproblemen dat het moeilijk te diagnosticeren kan maken. om de symptomen die een patiënt kan helpen om vroegtijdig vast te stellen, zodat ze een manier om de pijn onder controle te houden begrijpen.

Hier zijn acht symptomen die nooit mag worden genegeerd fibromyalgie:

1 . De stijfheid van het lichaam,

de meeste patiënten die lijden aan fibromyalgie ervaring lichaam stijfheid. Dit gebeurt meestal in de ochtend. De stijve gevoel is vergelijkbaar met degenen die lijden aan artritis. U kan verdwijnen na 10 tot 15 minuten of bijna laatst de hele dag.

2 . abnormale spijsvertering 

fibromyalgie symptomen kunnen constipatie, diarree en een opgeblazen gevoel. 40-70% van patiënten met fibromyalgie ervaring soortgelijke symptomen zoals IBS, zure reflux en GERD (gastro-oesofageale reflux).

3 . gevoelloosheid, tintelingen of zwelling 

Veel fibromyalgie – patiënten ervaren een gevoel van naalden. Dit gebeurt meestal in de armen, benen, handen en benen – een aandoening die bekend staat als paresthesie bekend. Bij sommige patiënten kan deze gevoelens slechts een paar minuten duren. Bij andere patiënten kan het gevoel een stuk langer duren.

4 . De pijn van kop tot teen 

Ongeveer 97% van de patiënten die lijden aan fibromyalgie pijn door het hele lichaam ervaring. Fibromyalgie pijn wordt beschreven als een “diepe, acute of pulserend” vaak. Dit type van pijn is vaak constant en niet reageert op pijnstillers stoppen.

5 . kramp in de vingers en tenen 

arteriële spasmen van de handen of voeten is een veel voorkomende symptoom van fibromyalgie. Het kan het gevolg zijn van blootstelling aan koude of stress. De gebieden die zijn getroffen zal een geel of lichtblauw ontwikkelen. arteriële spasmen worden gepaard met pijn.

6 . Slechte kwaliteit van de slaap 

fibromyalgie kan het moeilijk maken om de kwaliteit van de slaap voor een patiënt te handhaven. Studies hebben bij patiënten gevonden met fibromyalgie alleen grillige hersenactiviteit op de proef. Deze onregelmatige hersenactiviteit samen met pijn of stijfheid kan een slechte kwaliteit van de slaap veroorzaken.

7 . Fog Fibromyalgie 

Fibromyalgie – patiënten kan een “verwarring” ervaren. Dit is een probleem met concentratie en geheugen problemen op de korte termijn. Er zijn ook algemene gevoelens van verwarring, vergeetachtigheid en gebrek aan mentale helderheid.

8.Temperature gevoeligheid

patiënten met fibromyalgie hebben vaak moeite hun lichaamstemperatuur in de verordening. U mag extreme hitte of kou voelen, hoewel de temperatuur niet drastisch veranderd.
Geef deze belangrijke informatie over de gezondheid met je vrienden en familie. Erg bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *