8 fibromyalgi symptomer som ikke kjenner de fleste,

Fibromyalgi er en vanlig kronisk lidelse som kjennetegnes blant andre symptomer, av utbredt smerte. Fibromyalgi og smerter kan forårsake betydelig tretthet som forstyrrer en persons evne til å utføre daglige aktiviteter.

Mens årsakene til Fibromyalgi er ukjent, er det anslått at litt over en million mennesker i Spania berørt.
Forskning har vist at pasienter med fibromyalgi vanligvis se forskjellige leger før deres diagnose. Fibromyalgi – symptomer ofte etterligner andre helseproblemer som kan gjøre det vanskelig å diagnostisere. å forstå symptomer som en pasient kan bidra til å identifisere tidlig slik at de finner en måte å kontrollere smerte.

Her er åtte symptomer som aldri bør ignoreres Fibromyalgi:

1 . Stivheten av kroppen,

flertallet av pasienter som lider av fibromyalgi erfaring kroppen stivhet. Dette skjer vanligvis om morgenen. Den stive følelsen er lik de som lider av leddgikt. Du kan forsvinne etter 10 til 15 minutter eller nesten siste hele dagen.

2 . unormal fordøyelses 

Fibromyalgi symptomer kan forstoppelse, diaré og oppblåsthet. Mellom 40-70% av pasientene som lider av fibromyalgi oppleve lignende symptomer som IBS, sure oppstøt og GERD (gastroøsofageal reflukssykdom).

3 . nummenhet, prikking eller hevelse 

Mange fibromyalgi – pasienter opplever en følelse av nåler. Dette skjer vanligvis i armer, ben, hender og ben – en tilstand som kalles parestesier kjent. Hos noen pasienter kan disse følelsene bare ta noen få minutter. I andre pasienter, kan følelsene vare mye lenger.

4 . Smerten fra topp til tå 

Omtrent 97% av pasientene som lider av fibromyalgi smerte i hele kroppen erfaring. Fibromyalgi smerte er beskrevet som en “dyp, akutt eller pulserende” ofte. Denne typen smerte er ofte konstant og reagerer ikke å stoppe smertestillende medikamenter.

5 . kramper i fingre og tær 

arterielle spasmer i hender eller føtter er et svært vanlig symptom på fibromyalgi. Det kan skyldes eksponering for kulde eller stress. De områdene som er berørt vil utvikle en gul eller lys blå. arterielle spasmer er ledsaget av smerte.

6 . Dårlig søvnkvalitet 

Fibromyalgi kan gjøre det vanskelig å opprettholde kvaliteten på søvnen for en pasient. Studier har funnet hos pasienter med fibromyalgi alene uberegnelig hjerneaktiviteten på prøve. Dette uregelmessig hjerneaktivitet sammen med smerte eller stivhet kan føre til dårlig søvnkvalitet.

7 . tåke Fibromyalgi 

Fibromyalgi – pasienter kan oppleve en “forvirring”. Dette er en problemer med konsentrasjon og hukommelse problemer på kort sikt. Det er også generelle følelser av forvirring, glemsomhet og mangel på mental klarhet.

8.Temperature følsomhet

pasienter med fibromyalgi har ofte vanskeligheter med deres kroppstemperatur i reguleringen. Du kan føle ekstrem varme eller kulde, selv om temperaturen ikke har endret seg dramatisk.
Vennligst gi denne viktige helseopplysninger med venner og familie. Mange takk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *