Hvorfor fibromyalgi og søvnløshet gå hånd i hånd?

Du har fibromyalgi? Det er store sjanser for at du har fibromyalgi og søvnløshet. I det minste har du sannsynligvis har å gjøre med   virkelig  crappy søvn. Insomnia for fibro pasienter betyr søvnløse netter, kaste og slå, noen ganger på grunn av smerter eller ubehag. Andre netter, er det på grunn av racing tanker. Du har sannsynligvis også ha problemer å våkne opp bare sover eller selv midt på natten, men kan ikke gå  tilbake  til å sove. Og, selvfølgelig, når du “våkner” i morgen, du er utslitt.

Kanskje – kanskje fordi du har RLS (RLS), noe som er svært vanlig hos pasienter med fibromyalgi. Faktisk, for   noen mennesker  , virker det som søvnløshet kom først, og deretter   fører   til fibromyalgi. Men det er så mye mystikk med fibromyalgi i stor grad på grunn av uoverensstemmelser. Dette er – til – si fibro opplevelsen av hver er forskjellig. Og så er grunnen til at de utviklet først. Med det i tankene, synes søvnløshet trolig forskjellig fra min, men det fortsatt påvirker   86%   av fibromyalgi pasienter.

Hva er årsakene til søvnløshet når du har fibromyalgi?

Vel, det er et godt spørsmål. Delvis fordi det er mulig at søvnløshet kan faktisk føre til fibromyalgi for noen mennesker. I tillegg er det så mange symptomer og tilstander forbundet med fibromyalgi, er det nesten umulig å fastslå den faktiske årsaken.

The   National Sleep Foundation   utmerkelser fibromyalgi og komorbid søvnløshet hos pasienter i  smerter  . “For mennesker med fibromyalgi, er kombinasjonen av smerte og søvnforstyrrelser et tveegget sverd: smertene gjør det vanskelig søvn og søvnmangel forverrer smertene. Den gode nyheten er at å redusere søvnforstyrrelser er vanligvis etterfulgt av en bedring i smerte symptomer. Det understreker også viktigheten av sunn søvn og finne en søvn profesjonell i behandlingen av denne sykdommen”.

De henviser til en   studie   bestående bevisst fratatt søvn for kvinner i midten alder. I løpet av tre dager, har deres smerte toleranse redusert mens deres smerte og tretthet økt “, som tyder på at søvnforstyrrelser kan spille en viktig rolle i utviklingen av symptomene på fibromyalgi. “Mange studier har blitt gjennomført for å undersøke forholdet mellom fibromyalgi og søvnløshet, samt et mylder av andre symptomer og relaterte tilstander. Men ingenting er avgjørende. Igjen er vi tilbake til mysteriet.

Hva kan jeg gjøre for min fibromyalgi og søvnløshet?

Det første du trenger å gjøre er å ha din   sove historie  vurderes nøye. Du kan oppleve problemer med å sove uten å vite kilden. For eksempel, for noen grunn søvnapné rammer mange fibromyalgipasienter, forårsaker dem til å våkne opp hele tiden fordi de ikke puste. I tillegg er RLS så forstyrrende for søvnen som er faktisk ansett som en søvnforstyrrelse.

Et annet problem som skal verifiseres å sjekke er at du har fibromyalgi eller kronisk utmattelsessyndrom. Eller verre …. begge deler. Faktisk kan du være med å gjøre noe annet, for eksempel hypotyreose eller andre endokrine lidelser. Disse vil bli behandlet på en helt annen måte av fibromyalgi, og det er derfor det er viktig å utelukke offisielt.

Medisiner kan være et alternativ, men husk at sovepiller ikke er ment for kronisk søvnløshet. En klinisk psykolog og atferdssøvnspesialist ved Baylor College of Medicine, er  Dr. Mary Rose  sier at sovetabletter er kun ment for kortsiktig lindring, ofte for å få søvnsyklus på sporet. Dr. Rose sier hun advarer sine fibromyalgipasienter med god søvn   mot   napping. Napping i løpet av dagen fratar deg sove om natten.

Selvfølgelig finnes det andre alternativer som inkluderer å sove en prioritet i livet ditt. Dr. Natalie Dautovich   av National Sleep Foundation sier at “å sove en reell prioritet kan hjelpe deg å få mest mulig ut av det – det. “Den tilbyr fire tips for å gjøre det:

  • Begrense eller unngå koffein alle sammen
  • Begrens alkohol, spesielt om natten
  • Bruk av legemidler ved behov (Snakk med legen din om hvordan og når man skal bruke dem.)
  • Praksis avspenningsteknikker som dyp pusting,  progressiv muskelavslapning  , og  avbildning

Da jeg var 19, jeg utviklet søvnløshet og førte til uutholdelig hodepine. For å gjøre vondt verre, jeg er veldig følsom og ikke vet. Alt dette har trolig sammenheng med mine fibro symptomer. Jeg brukte år på ulike alternativer for å hjelpe meg å sove. I alt har de to arbeidet mer systematisk   for meg   er kalsium (i kombinasjon med magnesium for absorpsjon) og vendelrot roten. Så lenge jeg tar heller, jeg har vanligvis en relativt anstendig natts søvn. Hvis jeg hopper over to netter for å ta, jeg er våken i timesvis. Og jeg føler at døden neste dag. Gjøre – du har funnet noe som fungerer spesielt godt for deg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *