Forstå “oppturer og nedturer” i Fibromyalgi

De fleste mennesker med kroniske sykdommer er alltid syk. virkninger på kreft i kroppen, et virus eller en degenerativ sykdom er ganske konstant. Forvirringen er forståelig å se noen med fibromyalgi som ikke kan gjøre noe på mandag, men han kan gjøre det bra på onsdag.

Se på det på denne måten: hormoner svinge, og ting som vekt og blodtrykk kan gå opp og ned en dag, en uke eller en måned. Alle systemer og stoffer i kroppen fungerer på denne måten, og ned i respons til ulike situasjoner.
Forskning viser definitivt at fibromyalgi involverer flere unormale nivåer av hormoner og andre substanser. På grunn av disse ting går opp og ned, noen ganger innenfor normalområdet og noen ganger ikke. Flere ting er utenfor det normale sonen, jo verre vil du føle deg.

Forstå stressreaksjoner
Noen mennesker tror at vi er følelsesmessig ute av stand til å takle stress fordi generelt en stressende situasjon forverres symptomene.
Det viktigste er å forstå at vi reagerer på stress både følelsesmessig og fysisk. En naturlig reaksjon, inkludert en økning av adrenalin og andre hormoner som hjelper kroppen din satt opp slik at du kan håndtere det som skjer.

Personer med fibromyalgi har ikke nok av stresshormoner (kortisol og adrenalin), som hindrer reaksjon i kroppen din og kan utløse symptomer.

Også når vi snakker om “stress” generelt, forstår vi at det er følelsesmessig, som kan komme fra jobb, en stram tidsplan eller en personlig konflikt. Mange ting forårsake fysisk stress, for eksempel sykdom, mangel på søvn, ernæringsmessige mangler og skader. Fysisk stress kan ha samme virkning som emosjonelt stress.

Trøtthet Forståelse
tror et øyeblikk at jeg var ikke sliten, egentlig oppbrukt. Kanskje det var hele natten studere en eksamen. Kanskje han har flere ganger for å mate en baby eller omsorg for et sykt barn. Kanskje du har svelget influensa eller strep.

Tenk å være så utmattet hele dagen mens du prøver å jobbe, omsorg for barn, vaske huset, lage middag, etc. For de fleste en eller to netter med søvn den følelsen forsvinner.
I fibromyalgi, er det søvnforstyrrelser er sove så sjelden sove en god natt. Vi kan ha en av følgende søvnforstyrrelser:

Insomnia (vanskeligheter med å sovne eller forbli sovende)
søvnløshet eller dyp søvn
apnea (pusteproblemer som kan våkne opp flere ganger)
rastløse ben bevegelser (jerky medlemmer som hindrer søvn) syndrom
ender av periodiske beinbevegelser forstyrrelser (ufrivillig muskelsammentrekninger som hindrer dyp søvn) klokket

Kort og
mange sykdommer som omfatter en kroppsdel eller system. Fibromyalgi, men involverer hele kroppen og alt kan være ute av kontroll. Som fremmede, kan de bli forvirret og varierte symptomer som er relatert til meget reelle fysiske årsaker.
Denne sykdommen kan være en utdannet, ambisiøs, hardt arbeidende og utrettelig person som stjeler deres evne til å arbeide, husarbeid, trening, tenke klart og aldri føle seg våken eller sunt.
Dette er ikke psykisk, “brent head syndrom” eller depresjon!
Det var ikke latskap!

Det sutre eller late!
Det er resultatet av utbredt dysfunksjon i kroppen og hjernen som er vanskelig å forstå, vanskelig å behandle og til dags dato, ingen kur.
Men for de vanskeligste pasientene å leve med det. Støtte og forståelse for de menneskene i livet ditt kan gjøre det mye enklere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *