Vitamine B12, dat is het nut?

De   B12   is een onderdeel van het vitamine B-complex, dit complex met meerdere vitamines, vormt het   oplosbaar is   , noemt de letter B, gevolgd door een nummer.

In eerste instantie dachten we dat ze allemaal hetzelfde waren, maar later werd ontdekt dat ze waren verschillende vitaminen, hoewel soortgelijke activiteiten, maar specifiek.
Onder hen – dit, vitamine B12 is de enige die een metaal, kobalt, en er zijn diverse actieve vormen als   cyanocobalamine   en   hydroxocobalamine   en anderen die dienen inactivas.¿Para vitamine B12?

B12   beschermt het zenuwstelsel   .
Vitamine B12-tekort kan leiden tot dementie, blindheid, doofheid, enz. Het
één van de eerste tekenen van het lijden van een vitamine B12-tekort kan een zijn   extreme vermoeidheid en tintelingen in de handen en voeten, moeilijk te verteren en gebrek aan eetlust, milde depressie, diarree en nervositeit. 

Waarom Vitamine B12-tekort kan optreden?

Ze kunnen verschillende   redenen   :
storing, geen inname in voedingsmiddelen die de vitamine.
Vitamine B12 is gevonden in  diervoeders   , met name vlees organen, lever en nieren, melk en eieren. Ook in vis zoals zalm, sardines, tonijn en schelpdieren zoals mosselen.

Het is zeldzaam in het plantenrijk.
Daarom   veganisten  strikt genomen, moeten ze hun dieet aan te vullen met vitamine B12-tekort en de negatieve gevolgen te vermijden.

Vitamine B12-deficiëntie is ook mogelijk in geval van moeilijkheden op te vangen of uw voedsel te vervoeren.
Bijvoorbeeld, problemen met de   intrinsieke factor   kan nodig voor de opname uiteindelijk leiden tot wat bekend staat als pernicieuze anemie.
Sommige maagaandoeningen waarbij maagzuur en verteringsenzymen breken de banden niet vitamine combinatie met andere organische verbindingen, verhinderen de absorptie.
Wanneer u een bepaald bereik   leeftijd   absorptie (50) Vitamine B12 wordt ook belemmerd door de oorzaak.
Geneesmiddelen zoals  cimetidine   , de   metformine (Gebruikt bij patiënten met hoge niveaus van suiker), de  cholestyramine   of  kaliumchloride  ook moeilijk beschikbaarheid.
Verhoogde eliminatie van vitamine B12, zoals in  alcoholisme   , is ook een supplement riesgo.Cuando situatie met vitamine B12

Er zijn een aantal situaties waarin het gunstig kan   vullen   ons dieet met voedingssupplementen van vitamine B12.

image 0

Deze omvatten het volgende: maag-en vaatziekten, zoals de ziekte van Crohn, darmparasieten en zweren gastro – de twaalfvingerige darm.
Als een extra zenuwziekten angst, neuralgie, depressie, slaapstoornissen of neuritis.
De zenuwvezels en spierziekten zoals artritis, osteoartritis, verstuikingen, ischias, lumbago, torticollis, tendinitis, verstuikingen ……
In pernicieuze anemie

Chronisch alcoholisme
onverklaarbare algemene zwakte van
tintelingen in de extremiteiten.
Tinnitus of oorsuizen.
Geheugenverlies.
Langdurige toediening van geneesmiddelen tegen cholesterol, maagzuurremmers en slapeloosheid.
Vegetarisch dieet.

Vitamine B12 en katers

Er is geen bewijs dat vitamine B12 is goed voor de beste kater “pass”.
Om dit te doen, moet je rusten en drinken vloeistoffen zoals wijn. Een pijnstiller zoals paracetamol of ibuprofen kan ook helpen.
Misschien een verband, vanwege de nabijheid van de vitaminen B1 en B6, die in klinische protocollen worden toegediend in dozen ernstige alcoholisme.
!! Als u vragen heeft, kunt u het formulier contacto¡¡
binnenkort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *