Trøtthet i Fibromyalgi er ikke bare vanlig tretthet.

Tretthet oppleves når du har fibromyalgi går utover “normal tretthet,” ifølge en fersk publikasjon i tidsskriftet BMC – muskel- og skjelettplager.

Forskerne ønsket å forstå i større detalj tretthet som oppstår i Fibromyalgi og virkningen det har på våre liv. Etter å ha gjennomført en serie av samtaler, ble resultatene analysert og produserte en modell med   konseptuell tretthet av fibromyalgi, blant annet følgende:

En overveldende følelse av tretthet
som er ikke bedre av hvile eller sove
er ikke proporsjonal med innsatsen på daglig basis
forbundet med en følelse av svakhet og tyngde
forstyrrer motivasjon og lyst til å utføre aktiviteter
hindre oppgaver tid – forbruker

Det hindrer oss fra å konsentrere seg, tenke klart og huske ting.

For de av oss som lever med denne typen tretthet, dette er ikke noe nytt. Det synes imidlertid at denne modellen er et godt skritt fremover. Den medisinske verden ikke har en korrekt forståelse av de ulike typene av trøtthet og behovet for riktig språk for å beskrive dem. Alle føler stadig sliten og tretthet er en av de viktigste klager at leger hører. Denne modellen gir en definisjon for tretthet forbundet med fibromyalgi, noe som bidrar til å skille det fra andre typer av tretthet.

Mange av oss har opplevd fibromyalgi syk alle nivåer av utmattelse av denne nye modellen, i forskjellige varianter, og i hvert fall nesten alle har erfaring med leger som ofte ikke forstår svakheten vi føler på grunn av utmattelse. Dette kan være en alarmerende symptom, i den grad at noen ganger er vi redd for å gå i frykt for å slippe oss følelsen så svake ben tilsynelatende ikke kunne holde. Og denne svakheten kommer og går, noen ganger ikke engang synes å gjøre mye fornuftig.

Med litt flaks, kan denne nye modellen hjelpe oss og våre leger bedre forstå tretthet forbundet med fibromyalgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *