Is het normaal om pijn in het been met fibromyalgie hebben?

Fibromyalgie veroorzaakt chronische pijn die lijkt op het hele lichaam. Uiteraard kan deze ook de benen. Maar mensen met fibromyalgie kan ook ervaren pijn in de benen dat lijkt intenser, of misschien gewoon om anders te zijn, hun fibromyalgie pijn. Dit type van pijn in het been kan soms een indicatie van ernstige medische problemen zijn, dus het is altijd een goed idee om het te serieus te nemen.

Dus hoe kan je het verschil tussen het been pijn veroorzaakt door fibromyalgie en pijn in het been veroorzaakt door andere omstandigheden vertellen? Laten we eens kijken naar enkele van de voorwaarden die kan leiden tot pijn in de benen wat u moet weten en hoe je de pijn van fibromyalgie kan onderscheiden.

beenpijn

Wat zijn de oorzaken van pijn in de benen?

Pijn in het been is een vaag symptoom, en er zijn veel verschillende omstandigheden die kunnen leiden. De meest voorkomende aandoeningen zijn meestal dingen zoals spierkrampen of  tendinitis  wanneer de pezen het aansluiten van de beenspieren ontstoken raken.

Als de pijn in de knie, is er ook de mogelijkheid dat u artritis, waarbij de bekleding van de gewrichten ontstoken en inschrijving. Of kan – zijn   bursitis  , die wordt veroorzaakt door een ontsteking van de kleine met vocht gevulde blaasjes dat de botten, gewrichten en spieren op te vangen. Hoewel pijnlijk, of conditie is gevaarlijk en   kan worden beheerd   met de hulp van een arts.

Maar er zijn ook   een aantal ernstige aandoeningen   die je bewust van moet zijn. Afhankelijk van hoe de pijn ernstig is, kan het een symptoom van een aandoening, zoals   tromboflebitis  . Tromboflebitis ontstaat wanneer een bloedstolsel in een van de aders van het been. Dit stolsel snijdt circulatie in het been en starves weefsel van bloed.

Deze voorwaarde resulteert in gevoeligheid en pijn in het getroffen gebied. Het been kan ook beginnen te zwellen en voelt warm aan. Na verloop van tijd kunnen deze bloedstolsels leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Als het stolsel loskomt van de ader en beweegt omhoog in de bloedsomloop kan doordringen in de longen, waardoor een fatale embolie.

En mensen die last hebben van tromboflebitis kan een aandoening genaamd ontwikkelen   post-flebitis syndroom  , die pijnlijke, chronische pijn in het getroffen gebied veroorzaakt. Als u ooit een bloedstolsel hebben gehad en voel pijn na dit kan de oorzaak zijn.

Bovendien kan pijn in de benen een symptoom zijn van  botkanker  . Deze aandoening komt bij kankers in de botten en leiden tot pijn, gewichtsverlies, zwelling van het getroffen gebied, en vermoeidheid. Net als alle andere vormen van kanker, kan het levensbedreigend zijn. Dus als u ernstige pijn ervaart, dient u een arts te raadplegen.

Is het normaal om pijn in het been met fibromyalgie hebben?

Fibromyalgie   veroorzaakt pijn   in 18 specifieke punten rond het lichaam. Er zijn twee punten in de rug en twee in de onderste knie. De pijn van fibromyalgie lijkt te stralen van deze punten, het is normaal wanneer ze geven je het gevoel dat je benen pijn.

De beste manier om pijn in het been te onderscheiden van andere oorzaken van pijn in het been van fibromyalgie is het druk met uw duim op de binnenkant van de knie. Dit zijn de plaatsen waar de tender punten zijn, en als de pijn lijkt te pieken wanneer u op beneden, het is een goede indicatie dat het probleem is fibromyalgie.

Maar het is niet altijd een trefzekere manier om te vertellen. Als je een ziekte zoals artritis en knieën zal ook moeten worden aanbesteed. Als blijkt dat de pijn   wordt erger in de ochtend  , of dat uw gewrichten stijf zijn, dan is het meer kans op artritis.

Als de pijn is gelokaliseerd in de spieren in plaats van de gevoelige punten, dan bent u waarschijnlijk lijdt aan een andere aandoening. Als de pijn ernstig is, of benen beginnen te zwellen, moet u een arts onmiddellijk zien. Dit zijn tekenen van wat meer ernstige aandoeningen die we gesproken over.

Maar fibromyalgie kunnen andere onaangename symptomen in de benen veroorzaken. Veel fibromyalgie patiënten   melden   gevoel van zwakte in de ledematen. We weten nog niet waarom dit zo is, maar het kan iets te maken met de manier waarop fibromyalgie   invloed op   het zenuwstelsel. Deze zwakte kan variëren van matig tot ernstig. En als je symptomen vertoont die dichter bij de zwakte van de pijn zijn, dan is het waarschijnlijk het gevolg van fibromyalgie.

Uiteindelijk, pijn in het been is een ongelukkige onderdeel van fibromyalgie voor veel mensen. Maar dat betekent niet dat je moet niet je pijn gecontroleerd door een arts. Het is altijd beter om veilig te zijn als het gaat om de pijn door het hele lichaam.

Dus, heb je voelde pijn in de benen? Is het in verband met fibromyalgie of zo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *