Wat een Fibromyalgie oplaaien

fibromyalgie flare ups zijn een van die dingen die komen om u eraan herinneren dat net wanneer je denkt dat je een handvat op het beheer van uw fibromyalgie, kan het altijd lijkt te erger voor geen enkele reden.

De plotselinge hevige pijn en vermoeidheid kan onmiddellijk alle plannen je had voor die dag, of zelfs week annuleren. En zij worden geconfronteerd uw fibromyalgie veel moeilijker.

Maar wat is een fibromyalgie oplaaien precies? En wat kun je eraan doen?

fibromyalgie flare

Wat is Fibromyalgie Flare Up?

Simpel gezegd, een gloed Fibromyalgie is een plotselinge toename van het niveau van uw fibromyalgie symptomen. Deze flare kan de vorm van bijzonder ernstige pijn of toegenomen vermoeidheid nemen. Dus in wezen een fibromyalgie flare is slechts een periode waarin het basisniveau van pijn, vermoeidheid en mentale mist je normaal voelt met fibromyalgie is veel erger dan het is meestal.

Dus als je plotseling het gevoel veel meer moe dan normaal, ervaring ernstige pijn in een bepaald deel van je lichaam, of het gevoel dat je niet kunt concentreren op iets, u waarschijnlijk ondervindt fibromyalgie s’ in vuur en vlam.

Hoewel niemand weet precies wat er gebeurt tijdens een fibromyalgie flare dat de symptomen erger maakt, er zijn zeker een aantal dingen die lijken te activeren.

Wat zijn de oorzaken Fibromyalgie Flare Up?

Er zijn veel verschillende dingen die een fibromyalgie flare kan veroorzaken. Het weer, bijvoorbeeld, is een veel voorkomende trigger. Plotselinge veranderingen in druk bij fibromyalgie als gevolg van de lucht plotseling erger voor veel mensen.

Dieet kan ook een belangrijke rol spelen. Sommige mensen met fibromyalgie kan niet bepaald voedsel te eten zonder dat deze een fibromyalgie flare, waardoor het identificeren en het vermijden van deze voedingsmiddelen een constante zorg.

Een andere trigger is een gebrek aan slaap. Onderzoekers van de Mayo Clinic hebben ontdekt dat gebrek aan slaap is een belangrijke factor in de symptomen van fibromyalgie. Natuurlijk, we weten allemaal dat fibromyalgie, is het heel moeilijk om een ​​goede nachtrust te krijgen, maar enkele nachten woelen meer dan normaal kan zeker leiden tot een flare.

Too oefening kan ook leiden tot breakouts. Nu, oefening is ideaal om te helpen bij het beheren van uw fibromyalgie, maar zorg ervoor dat je niet in jezelf te hard duwen, als ook de inspanning triggers opflakkeringen.

Maar de meest voorkomende oorzaak is veruit waarschijnlijk de stress. Artsen hebben lang bekend dat stress is slecht voor je lichaam op vele manieren. Het kan leiden tot gewichtstoename en uw leven verkorten. En die gestresst is de beste manier om fibromyalgie flare-ups veroorzaken bij een groot aantal mensen.

Wat kun je eraan doen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen kan helpen uw fibromyalgie flare ups gemakkelijker te behandelen.

Ten eerste, en meest voor de hand, u wilt het soort dingen dat breakouts in de eerste plaats leiden tot te vermijden. Zorg ervoor dat je je houdt aan een regelmatig slaap schema mogelijk te maken. De extra slaap zal helpen voorkomen breakouts. Ten tweede, stress vermijden zoveel mogelijk. Het is duidelijk dat het leven is zwaar, vooral wanneer u fibromyalgie, maar alles wat je kunt doen om je te helpen zijn minder gestrest zal enorm helpen om opflakkeringen te voorkomen. Meditatie, yoga, of zelfs alleen maar ademen alles wat je kunt oefeningen helpen hen het gevoel meer gericht en minder gestrest.

Maar als je een brand niet kan vermijden, zijn er ook dingen die je kunt doen om te helpen verlichten van de pijn die je voelt.

drugs

Begin met je medicijnen. Als uw arts iets om u te helpen omgaan met fakkels voorschrijft, regelmatig in te nemen. Niet overslaan doses, zelfs als je het gevoel dat je beter bent. Een uitslag kan plotseling verergeren na de start beter te voelen. Het is ook nuttig om medicijnen te nemen als je je voelt als een fibromyalgie oplaaien afkomstig kan zijn op. Voorkomen is beter dan genezen.

Teken de lijn

Het is ook een goed idee om proactief beheer van uw dagelijkse leven bij de behandeling van fibromyalgie flare-ups te zijn. Laat mensen om je heen dat je een harde tijd. Gebruik geen extra verantwoordelijkheid op het werk of thuis niet te nemen. En niets doen of te gaan met mensen die kon voelt u zich gestresst. Stress zal uw symptomen te maken.

Stel persoonlijke grenzen met mensen die afhankelijk zijn van jou. Laat hen weten dat je nodig hebt om u te laten rusten.

Wat slaap inhalen

En als je kunt, gebruik maken van de mogelijkheid om de achterstand op de slaap. Get some rest zal echt helpen uw fibromyalgie flare ups worden sneller opgelost en zijn minder ernstig. Hoewel het moeilijk is om te slapen door middel van een flare, zou je in staat zijn om medicijnen te halen om u te helpen slapen arts. Maar zelfs als je niet kunt, rust je kunt krijgen is de beste manier om een ​​flare af te handelen.

Beheer uw dieet

Zorg ervoor dat je een gezond dieet te eten. U bent misschien geneigd tijdens een slechte geduwd om in bed kruipen en gemakkelijk te bereiden eten junk food. Hoewel dit begrijpelijk is, zal het niet helpen uw symptomen. Het handhaven van een dieet healhty zeer evenwichtige voedingsstoffen en vitaminen om u te helpen op te lossen en te voorkomen flare-ups in de toekomst.

Deze tips kunnen u helpen omgaan met opflakkeringen. Maar als je opflakkeringen regelmatig te krijgen, de beste ding om te doen is praten met uw arts. Een arts die is gespecialiseerd in fibromyalgie zal weten over de meest effectieve behandelingen, en kan zelfs geven u enkele tips over hoe u uw dagelijkse leven te beheren om beter te voorkomen flare-ups. U kunt een lijst van artsen die gespecialiseerd zijn in uw omgeving National Fibromyalgie Research Foundation vinden.

Zelfs als u al een arts, een vinden die zich bezighoudt met fibromyalgie patiënten regelmatig kan nuttig zijn. Zij zullen zich meer bewust van de beste behandelingen en onderzoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *