Fibromyalgie verhoogt de risico’s voor zwangere vrouwen en pasgeborenen, studie vindt

Fibromyalgie verhoogt de risico's voor zwangere vrouwen en pasgeborenen, studie vindt

Fibromyalgie verhoogt het risico dat zwangere vrouwen hebben complicaties tijdens de bevalling en dat hun baby’s hebben gezondheidsproblemen, een studie gevonden.

Alleen het tweede deel van het onderzoek naar de impact van fibromyalgie op de uitkomst van de zwangerschap, ging het om meer dan 7.700 vrouwen.

De studie, gepubliceerd in   het Journal of Maternal-foetale en neonatale Medicine  , is getiteld “maternale en neonatale uitkomsten bij zwangere vrouwen met fibromyalgie: een studie op basis van een bevolking van 12 miljoen geboorten. ”

Onderzoekers van de McGill University in Canada baseerden hun onderzoek op de Amerikaanse geboorten tussen 1999 en 2013.

Ondertussen waren er 12.584.918 geboorten in de Verenigde Staten, met 7.758 baby’s geboren bij vrouwen met fibromyalgie. Hoewel dit aantal slechts 0,06 procent van de geboorten vertegenwoordigt, constateerden de onderzoekers een gestage toename van zwangerschappen fibromyalgie patiënten tijdens de periode.

Het team zei dat moeders met fibromyalgie waren gemiddeld ouder dan mensen zonder de status van de ziekte en hadden een hogere sociaal-economische. Zij werden ook meer kans op overgewicht of obesitas te zijn en een hoge bloeddruk en diabetes voordat u zwanger wordt. Bovendien waren ze meer kans om tabak, alcohol, opioïden of illegale drugs gebruiken.

Een groot deel van de groep had psychiatrische stoornissen ook. Vijftien procent had depressie, 11 procent van angststoornissen, en 4 procent van de bipolaire stoornis.

Al deze factoren verhogen het risico voor de gezondheid van zwangere vrouwen met fibromyalgie, aldus de onderzoekers.

Deze risico’s omvatten bloedstolsels ontwikkelen van diabetes tijdens de zwangerschap, breekt het membraan en placenta afzondering, een aandoening waarbij de placenta afscheidt in het begin van de baarmoeder. De fibromyalgie zwangere vrouwen waren ook iets hoger risico om te bevallen via een keizersnede.

Het risico op complicaties als bloedstolsels voor patiënten vragen de zwangere fibromyalgie was 2,3 keer hoger dan bij vrouwen met endometriose, vonden de onderzoekers. Endometriose is een aandoening waarbij het weefsel dat normaal ontwikkelt in de baarmoeder groeit buiten.

Fibromyalgie patiënten werden ook 35 procent groter risico op een premature kind en bijna 50 procent groter risico op een baby van een laag geboortegewicht.

De resultaten waren onafhankelijk van de leeftijd van de patiënt en andere factoren, zoals overgewicht, alcoholgebruik, en met een psychiatrische ziekte.

De onderzoekers erkend dat zij geen informatie over de behandeling van fibromyalgie bij vrouwen die de resultaten hebben beïnvloed hebben.

Het feit dat dit was pas de tweede studie om de zwangerschap resultaten van patiënten fibromyalgie verkennen toont de noodzaak voor verder onderzoek naar de risico’s van de zwangerschap, het team gezegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *