Nieuwe diagnostische criteria voor fibromyalgie. Als u dient zich ervan bewust

Tender-point examens zijn niet langer de enige manier om fibromyalgie te diagnosticeren – American College of Rheumatology voorlopig geaccepteerd alternatieve criteria om de ziekte te diagnosticeren en het meten van de ernst van de symptomen.

Het medisch diagnostische criteria zijn met behulp van zijn opgericht in 1990. Aangezien andere mogelijke oorzaken van de symptomen zijn geëlimineerd, werd de diagnose puur gebaseerd op de pijn. Het moest aan beide zijden van het lichaam, zowel boven als onder de band langs de axiale skelet (hoofd, nek, borst, rug), en ten minste 11 van 18 specifieke punten in het lichaam die hotspots worden genoemd .

  De symptomen zijn aanwezig gedurende ten minste 3 maanden.

Het onderzoek-point wedstrijd is altijd omstreden geweest om verschillende redenen. Eerst werd het oorspronkelijk ontworpen als een kwalificatie voor klinische studies, niet als een diagnostisch hulpmiddel. In de tweede plaats is subjectief, omdat het afhankelijk is van self-verslag van de pijn van een patiënt. Ten derde, omdat de symptomen variëren sterk, het aantal gevoelige punten kan sterk variëren van het ene onderzoek naar het andere.

Totdat we hebben een diagnostische test die is gebaseerd op markers van bloed of beeld, dat zal waarschijnlijk niet een perfecte diagnostische test te hebben. (Dit geldt voor vele ziekten, vooral neurologische.) Maar de onderzoekers geloven dat ze zijn gekomen met iets dat beter functioneert – ze zeggen dat wanneer gekeken naar een groep van patiënten met niet eerder de diagnose fibromyalgie, de point-examen wedstrijd was ongeveer 75% nauwkeurig, terwijl uw criteria nam 88% van de tijd.

 

Nieuwe diagnostische criteria

De nieuwe criteria aan de eisen die andere oorzaken uit te sluiten te handhaven en dat de symptomen zijn gedurende ten minste 3 maanden.

  Ze omvat ook twee nieuwe methoden van evaluatie,   gegeneraliseerde pijn index  (WPI) en   scores op een schaal van ernst van de symptomen (SS)  .

De WPI bevat 19 gebieden van het lichaam en je zegt dat je had pijn in de afgelopen week. Je krijgt 1 punt voor elk gebied, zodat de score is 0-19.

Om de score van de SS schaal neemt de patiënt specifieke symptomen op een schaal van 0-3.

  Deze symptomen zijn onder meer:

 • vermoeidheid
 • Waking onververst
 • cognitieve symptomen
 • De symptomen somatische (fysieke) groepen (zoals hoofdpijn, zwakte, darmproblemen, misselijkheid, duizeligheid, gevoelloosheid / tintelingen, verlies van haar)

De nummers toegewezen aan elke wordt opgeteld tot een totaal van 0-12.

Het volgende deel is zeer interessant voor mij. In plaats van op zoek naar een harde resultaten in elk, is er een aantal ingebouwde flexibiliteit, de erkenning van het feit dat fibromyalgie effecten ons allemaal verschillend, en de symptomen kunnen variëren.

Voor een diagnose die je nodig hebt:

 1. WPI van ten minste 7 en SS schaal score van ten minste 5, OR
 2. WPI 3-6 en SS schaal score van ten minste 9.

Wat dit doet is om mensen met minder pijnlijke gebieden, maar de meest ernstige symptomen worden gediagnosticeerd.

Een ander ding dat ik echt graag over dit is dat het uiteindelijk omvat cognitieve symptomen! Voor velen van ons, “fibro fog” is zo invaliderende of zelfs meer slopende dan de pijn, maar de oude criteria niet eens vermelden. Ook erkent het verschil tussen “vermoeidheid” en “wakker unrefreshed,” ik geloof dat dit een onder-erkend in de medische gemeenschap onderscheiding.

Een korte opmerking over “somatische klachten”: rigor, somatische betekent fysiek. De term heeft gekregen een slechte rap in de fibromyalgie gemeenschap, omdat het is gebruikt om te suggereren onze symptomen zijn het gevolg van somatisatie, wat betekent “fysieke manifestaties van een psychische ziekte.” Op zichzelf echter somatische woord betekent niet een psychologische basis.

Het volledige artikel over de nieuwe criteria is nog niet beschikbaar voor gratis online, maar een PDF van een bijlage met inbegrip van deze criteria zijn. Hij heeft een lijst van pijnlijke gebieden voor de WPI en een lange lijst van somatische symptomen die kunnen worden beschouwd.

Als u niet gediagnosticeerd of voorlopig gediagnosticeerd, kunt u om het te nemen met uw arts. Zorg ervoor dat hij / zij weet dat het de American College of Rheumatology en werd gepubliceerd in   Arthritis Care & Research  .

Nieuwe Fibromyalgie Diagnose

Fibromyalgie is een moeilijke toestand te diagnosticeren. Tot nu toe hebben we niet een laboratorium, die volledig door de medische gemeenschap test wordt geaccepteerd, en er zijn tests of afbeeldingen kunnen vastspijkeren een diagnose, ook. Vanwege dit, fibromyalgie is wat wordt genoemd een “diagnose van uitsluiting.”

Dit betekent dat voor de artsen kan het diagnosticeren, moeten ze beschikken over een aantal andere aandoeningen met vergelijkbare symptomen.

eliminatie van de mogelijkheden

Typisch, voordat een arts een diagnose van fibromyalgie, kun je verwachten dat ze bloedonderzoek te vragen voor verschillende omstandigheden.

Deze kunnen zijn:

 • hypothyroïdie (schildklierhormoon)
 • infecties
 • spierreuma
 • reumatoïde artritis
 • lupus.

Artsen kunnen ook vragen andere laboratoriumtests en imaging, afhankelijk van uw symptomen.

Diagnose van fibromyalgie?

Fibromyalgie wordt meestal gediagnosticeerd en behandeld door reumatologen, hoewel sommige algemene neurologen en klinische ook diagnosticeren. Toch kan het moeilijk zijn om een ​​arts die bereid en in staat om effectief te diagnosticeren en de behandeling van fibromyalgie vinden.

De American College of Rheumatology (ACR) in 1990 richtte de eerste fibromyalgie diagnostische criteria.

Toen in mei 2010 heeft de ACR stak nieuwe voorlopige criteria, niet ter vervanging van de oude, maar om te gaan met bepaalde beperkingen. Het doel was om een ​​meer praktische aanpak die artsen de mogelijkheid biedt om een ​​beter begrip van hun unieke set van de symptomen en hoe ziek u algemeen te bieden.

Beide sets van criteria worden beschouwd als volkomen geldig en aanvaardbaar is voor de diagnose van fibromyalgie.

Artsen kan iedereen die meer comfortabel voelt of zelfs beide gebruik te gebruiken.

1990 fibromyalgie diagnose critieria

Volgens de criteria in 1990, de pijn was de enige vermeld symptoom. Zodra andere mogelijke voorwaarden zijn uitgesloten van een diagnose van fibromyalgie nodig:

 • Pijn in alle vier kwadranten van het lichaam en in het axiale skelet (botten van het hoofd, nek, borst en rug), die aanwezig is in een min of meer continue basis gedurende ten minste drie maanden.
 • Pijn in ten minste 11 of 18 gevoelige punten, welke specifieke punten in het lichaam die pijn wanneer druk wordt uitgeoefend zijn. (Zie bovenstaande afbeelding voor de locatie van gevoelige punten.)

Het onderzoek-point contest is bekritiseerd omdat het te subjectief, en niet alle artsen zijn comfortabel met hun vermogen om het examen af. Sommige studies hebben aangetoond dat het alleen nauwkeurig ongeveer 75 procent van de tijd, ook.

2010 Criteria fibromyalgie diagnose

De nieuwe diagnostische criteria fibromyalgie rekening houden met veel meer symptomen en heeft een ingebouwde manier voor artsen om de ernst van de symptomen te controleren. Ze bieden ook een zekere flexibiliteit; een enquête zwakte teer punt is dat uw pijngrens kan variëren, wat betekent dat je verschillende resultaten op verschillende tijdstippen zullen krijgen. De onderzoekers achter deze methode zeggen dat de nieuwe criteria zijn ongeveer 88 procent accuraat.

Net als bij de criteria van leeftijd, moeten andere mogelijke voorwaarden worden uitgesloten, en symptomen moet aanwezig zijn geweest gedurende ten minste drie maanden.

Zij omvatten ook twee nieuwe methoden van evaluatie: de wijdverspreide pijn index (WPI) en de score op de schaal van ernst van de symptomen (SS).

De WPI is een lijst van 19 gebieden van het lichaam. Het enige wat je hoeft te doen is aangeven welke gebieden u pijn gehad tijdens de afgelopen week.

Elke “ja” is een punt, zodat de score varieert 0-19.

Om de score van de SS schaal neemt de patiënt specifieke symptomen op een schaal van 0-3. Deze symptomen zijn onder meer:

 • vermoeidheid
 • acordar unrefreshed
 • cognitieve symptomen (aka fibro mist)
 • symptomen somatische (fysieke) groepen (zoals hoofdpijn, zwakte, darmproblemen, misselijkheid, duizeligheid, gevoelloosheid / tintelingen, verlies van haar)

De nummers toegewezen aan elke wordt opgeteld tot een totaal van 0-12.

Voor een diagnose, moet u   beide  :

 1. WPI van ten minste 7 en SS schaal score van ten minste 5, OR
 2. WPI 3-6 en SS schaal score van ten minste negen

Een PDF-document met de volledige criteria is online beschikbaar.

Het omvat de 19 gebieden in het WPI en een lange lijst van somatische klachten: fibromyalgie diagnose criteria.

na de diagnose

Als je eenmaal zijn gediagnosticeerd met fibromyalgie, is het tijd om te beginnen met het verkennen van de behandeling opties. Dit kan ook een lang en ingewikkeld proces zijn, maar het goede nieuws is dat nu weet je je moeite hebt, waardoor u een plek om te beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *