5 VIP met fibromyalgie

fibro

Beroemdheden met fibromyalgie

Fibromyalgie is een pijnlijke ziekte met onbekende oorzaken. Vaak symptômescomprennent:

  • wijdverspreide pijn
  • stijfheid
  • problemen met de spijsvertering
  • hoofdpijn
  • gevoelloosheid in handen en voeten
  • moeilijkheden van vermoeidheid en slaap
  • angst en depressie

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) schat dat ongeveer 2 procent van de Amerikaanse volwassenen hebben fibromyalgie. Het is ook vaker voor bij vrouwen van middelbare leeftijd, hoewel de redenen die niet bekend zijn.

Er zijn veel onbekende aspecten van fibromyalgie die aandacht nodig hebben om beter te helpen mensen met deze aandoening. Een klein percentage van de bevolking zijn gediagnosticeerd met fibromyalgie. Maar het werkelijke aantal veel hoger gediagnosticeerd zijn.

Net als andere ziekten, heeft fibromyalgie niet discrimineren. Andere beroemdheden met de aandoening hebben het meer dan ooit. Meer informatie over wat ze te zeggen hebben over fibromyalgie.

Meer: fibromyalgie echte of denkbeeldige? “

RECLAME

1. Morgan Freeman

Morgan Freeman

Morgan Freeman is een beroemdheid die lijkt overal te zijn, of het nu in de films, het spelen van de stemmen voor tekenfilms vertellen rollen. Daarnaast Freeman is ook een sterke verdediger voor het bewustzijn van fibromyalgie.

In een interview met Esquire  Magazine, kan Freeman niet worden besproken wat meer activiteiten, zoals zeilen, als gevolg van haar fibromyalgie. Toch wilde hij de lezers om te weten dat de aandoening is nog niet alles somber. Hij zei: “Er is een punt om veranderingen zoals die – één. Ik heb om verder te gaan, naar andere ontwerpen van me – zelfs. Ik speel golf. Nog steeds bezig. En ik kan heel blij alleen maar om de aarde te lopen. “Het leven is niet beperkt tot fibromyalgie, en Freeman wil dat anderen weten.

2. Sinead O’Connor

Sinead

Deze singer-songwriter is geen onbekende voor controversiële en gevoelige kwesties. Ondanks zijn talent en opnemen Grammy in 2013 O’Connor zei ze plotseling verliet de muziekindustrie. Ze toegeschreven haar vertrek tot ernstige pijn en vermoeidheid veroorzaakt door fibromyalgie. Aanvankelijk O’Connor werd geciteerd zoals zeggend dat zijn muzikale carrière was te wijten. “Het maakte me onzichtbaar. Vermoorde mijn ziel. Ik zal nooit meer terug naar de muziek, “kondigde ze aan.

O’Connor heeft zijn aandeel van gezondheidsproblemen, waaronder een bipolaire stoornis, post-traumatische stress en herstel van een hysterectomie gehad. Na het nemen van afscheid van zijn carrière, O’Connor zei later: “Als je iets als fibromyalgie te krijgen, het is een geschenk, eigenlijk, want je moet je leven opnieuw te evalueren. “O’Connor is sindsdien teruggekeerd naar zijn muzikale carrière.

3. Janeane Garofalo

Sinds haar carrière nam af in de jaren 1990, komiek Janeane Garofalo maakte het publiek aan het lachen met zijn gevoel voor humor en cynisme. Terwijl Garofalo bestreken een breed scala van onderwerpen door de jaren heen, zijn gezondheid heeft onlangs het podium. Het is niet op grote schaal geciteerd in interviews of andere, meer formele setting. Maar ze praat over haar fibromyalgie als onderdeel van zijn stand-up act. In 2009, vertelde ze haar publiek: “Ik wist niet dat ik niet tevreden ben chronisch” in verwijzing naar zijn nieuwe antidepressiva met betrekking tot de behandeling.

Andere beroemdheden hebben aangetoond dat het belangrijk is om een ​​positieve houding te houden bij de behandeling van fibromyalgie. En als Garofalo laat zien, kan het ook helpen om af en toe lachen.

Lees meer: ​​Hoe Fibromyalgie treft vooral vrouwen? “

4. Jo Guest

Jo Guest is een voormalige Britse model die moest zijn loopbaan verlaten vanwege ernstige symptomen van fibromyalgie. In een artikel van 2008 in de Daily Mail, gast was nogal bot over hoe fibromyalgie veranderde zijn leven. “Eerst dacht ik dat het was gewoon een virus, maar het zou gewoon niet stoppen. Ik stond op en ziek zijn de hele ochtend en het hebben van te gaan na – ‘s middags in bed “, herinnert – het. In eerste instantie, de arts van de gast was niet in staat om te begrijpen wat er gaande was met haar. “Als je uit het ziekenhuis en je zei dat alles normaal is, moet je blij zijn, maar ik wil niet te horen dat alles normaal is – ik wil gewoon om me te vertellen wat er mis is met mij, “- ze.

Sinds 2008 is er meer bewustwording is vervangen in de eerdere behandeling interventies die helpen mensen met fibromyalgie hebben een betere kwaliteit van leven. Echter, de omvang van het mysterie aandoening inderdaad loopbaanontwikkeling, zoals in het geval van klanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *